‹ Takaisin

OP hakee sisäisiä tarkastajia

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.

Haemme Ryhmämme Sisäiseen tarkastukseen useita henkilöitä vaativiin asiantuntijatehtäviin.

SISÄISIÄ TARKASTAJIA

Sisäisen tarkastuksen tehtävänä on ylimmän johdon tukena arvioida OP Ryhmän liiketoiminta-, riskienhallinta- ja tukiprosessien laatua ja tehokkuutta. Sisäisen tarkastuksen merkitys on jatkuvasti kasvamassa ja Euroopan Keskuspankin valvonnan myötä toiminnallamme on myös kansainvälistä ulottuvuutta. Käytössämme on hiotut prosessit ja modernit työkalut, ja OPn uudistuessa haluamme uudistaa ja edelleen kehittää tarkastusmenetelmiämme tehokkaammiksi ja toimintaamme ketterämmäksi ja osaavammaksi. Strategisena tavoitteenamme on olla sidosryhmillemme rohkea, riippumaton ja innovatiivinen kumppani, jolla on erinomainen työntekijä- ja asiakaskokemus.

Kasvatamme 35 hengen organisaatiotamme ja haluamme sinut mukaan ainutlaatuiselle näköalapaikalle kehittämään Suomen vetovoimaisinta sisäistä tarkastusta ja koko OP Ryhmän toimintaa. Saat kiinnostukseesi ja osaamiseesi pohjautuvan oman vastuualueen, joten sinulla on erinomaiset mahdollisuudet ylläpitää ja kehittää erityisosaamistasi vahvalla tuellamme. Työsuhteet ovat vakituisia ja toimimme OPn Vallilan korttelissa Helsingissä.

Tehtävistä ja osaamisestasi

Olet suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon ja olet valmis 2 – 3 seuraavan vuoden aikana suorittamaan sisäisen tarkastuksen kansainvälisen ammattitutkinnon (CIA / CISA). Riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan näkökulma sekä data-analytiikka ja IT-asiat kuuluvat osaksi jokaisen sisäisen tarkastajan päivittäistä työtä, joten on tärkeää, että nämä asiat eivät tunnu sinulle vierailta. Erityisesti data-analytiikkaosaaminen tukee menestystä kaikissa tehtävissä. Lisäksi tiedät olevasi taitava hallitsemaan ajankäyttöäsi itsenäisessä työssä sekä sinulla on rohkeutta ja taitoa tuoda esiin kehityskohteita rakentavalla tavalla.

Tarvitsemme sekä kokeneita osaajia että tulevaisuuden kykyjä seuraaville tehtäväalueille:

– Eri riskilajien mallinnuksen ja validoinnin tarkastus (erityisesti IRB-menetelmä). Tehtävä edellyttää tilastotieteellistä / matemaattista koulutusta.
– Pankkitoiminnan yritys- ja instituutioasiakasliiketoiminnan tarkastus. Toivomme osaamista esimerkiksi suuryritysrahoituksesta, maksamisen palveluista, pääomamarkkinoista tai Markets-toiminnasta.
– Vahinkovakuutusliiketoiminnan tarkastus. Tarvitset kokemusta vahinkovakuuttamisen tai korvausprosessien vaativista asiantuntija- tai esimiestehtävistä.
– Riskienvalvonnan tarkastus, esimerkiksi ICAAP, korko-, likviditeetti- ja markkinariskit. Hyödyt vahvasta riskienhallintaosaamisesta / -taustasta.

– Liiketoiminnan tukiprosessien kuten taloushallinnon, HR:n, hankinnan ja turvallisuuden tarkastus. Kokemus esimerkiksi tarkastus- tai konsulttityöstä ao. alueilla tukee menestymistä tehtävässä.
– Teknologiapainotteinen tarkastus. Tehtävä edellyttää vahvaa IT-osaamista. Jos kyberriskit, järjestelmäarkkitehtuuri, tietokantateknologia, koneoppiminen tai ohjelmistorobotiikka kuuluvat nykyiseen työhösi, saatat olla etsimämme henkilö.

Tule mukaan kehittämään Suomen vetovoimaisinta Sisäistä tarkastusta

Sakari Lehtinen ja Leena Kallasvuo kertovat sinulle mielellään lisää. Sakarin tavoitat numerosta 050 406 3328 ja Leenan numerosta 050 303 1639 (parhaiten ma – pe klo 16 – 17). Voit myös laittaa kysymyksesi sähköpostitse sakari.lehtinen(at)op.fi.

Jos vakuutimme sinut jo nyt tehtävän sopivuudesta, voit hakea tehtävään 31.10. mennessä Ura-sivustomme kautta kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi.

Tehtäviin valittavilta henkilöiltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä heille tehdään huumausainetesti, suppea turvallisuusselvitys ja terveyskysely.