‹ Takaisin

Ollakseen hyviä johtajia, sisäisten tarkastajien täytyy myös tarkkailla ja kuunnella

Richard Chambersin blogi 12.5.2019

Richard Chambers (IIA President and CEO, CIA, QIAL, CGAP, CCSA, CRMA) kertoo näkemyksiään sisäisen tarkastuksen ammatista blogissaan yhdistyksen kansainvälisillä sivuilla.

Usein sanotaan, että suurilla johtajilla on myös kyky tarkkailla ja kuunnella. Vanhemmaksi tultuaan Chambers on alkanut täysin ymmärtää, kuinka totta se on. Hän on sitä mieltä, että häneltä puuttuu tietoja monilta aloilta ja osaamisalueilta. Tästä syystä hän huomaa etsivänsä yhä useammin muiden neuvoja ja näkemyksiä. Lyhyesti sanottuna, jotta voisi olla tehokas johtaja, täytyy myös osata tarkkailla ja kuunnella.

Sisäisiä tarkastajia on pidettävä organisaationsa johtajina. Kirjassaan Trusted Advisors: Key Attributes of Outstanding Internal Auditors Chambers määritteli ”innostavan johtajuuden” yhtenä tärkeistä sisäisen tarkastajan ominaisuuksista. Kirjassa hän pohdiskeli sisäisen tarkastuksen innostavia johtajia seuraavasti:

Ainutlaatuinen asema yrityksessä antaa sisäiselle tarkastajalle mahdollisuuden olla yhteydessä yrityksen johtoon ja työntekijöihin koko organisaatiossa. Nämä inspiroivaa johtajuutta toteuttavat sisäiset tarkastajat tarttuvat mahdollisuuteen välittää näkemyksiään ja neuvojaan siten, että se kannustaa muutokseen yrityksen toiminnassa. Heillä on siis kyky olla innostavia muutosagentteja.

Sisäisen tarkastuksen innostavat johtajat tarkkailevat muiden johtamista, ja usein he arvostavat ihailemiensa ja kunnioittamiensa johtajien arvoja ja käyttäytymistä. Sisäisen tarkastuksen innostavina johtajina meidän on tarkkailtava enemmän kuin muiden johtajien. Hän neuvoo sisäisiä tarkastajia tekemään kolmea perusasiaa:

  • tunnista riskejä
  • noudata standardeja
  • kuuntele omaatuntoa

Nämä neuvot saattavat tuntua melko itsestään selviltä, mutta ovat johtavien sisäisten tarkastajien tunnusmerkkejä. Tosiasia kuitenkin on, että sisäisen tarkastuksen ammattilaisilla on työtä tehtävänä kaikilla näillä alueilla. Emme ole koskaan niin menestyksekkäitä tai tärkeitä etteikö meidän pitäisi tarkkailla ja kuunnella.

Pääset alkuperäiseen blogiin tästä.