Ajankohtaiswebinaari kestävyys- ja vastuullisuusasioista: Vastuullisuusraportoinnin tulipaloja ja trendejä – nämä pitää tietää juuri nyt

Kurssi

Aika

26.05.2023 08:30 - 26.05.2023 10:55

Paikka

Webinaari

Hinta

Jäsenet: Early bird -hinta 21.4.2023 asti 275 € + alv
22.4.2023 lähtien 315 € + alv

Toinen tai sitä useampi jäsen samasta organisaatiosta 225 € + alv / hlö

Muut: 395 € + alv

Kurssin kuvaus

Webinaari lähtee osallistujien tarpeista – kysymyksiä ja ehdotuksia käsiteltävistä aiheista voi esittää myös ennen webinaaria. Voit tehdä tämän ilmoittautuessasi ilmoittautumislomakkeen lisätiedot -kohtaan. 

Webinaarissa luodaan tilannekatsaus vastuullisuus- ja kestävyysraportoinnin ja -säätelyn tilaan juuri toukokuussa: tilanne muuttuu niin nopeasti, että tuorein on tosiaan tuorein. Käymme läpi sen, mitä piti jo esittää ja etenkin mitä vuosien 2023 ja 2024 osalta pitää raportoida menemättä kuitenkaan yksityiskohtiin. Vaadittavien prosessien kehittäminen ja niihin liittyvien kontrollien luominen on aloitettava viimeistään nyt, joten tämä on todella tässä hetkessä.

Lisäksi käydään läpi alan laajemmat trendit. Näistä lähemmin tarkastellaan ihmisoikeuksia sekä biodiversiteettiä, jotka ovat raportoinnissa erityisen haastava alue. Näkökulma on käytännönläheinen ja painottuu siihen, mitä sisäisen tarkastuksen on otettava huomioon nykyisten ja tulevien vaatimusten osalta.

Webinaarin vetäjät ovat alan ammattilaisia ja tuntevat sääntelyn, vaaditun raportoinnin ja käytännön ongelmat toteuttamisessa, raportoinnissa ja tarkastamisessa perinpohjaisesti.

Tämän koulutuksen viimeinen ilmoittautumispäivä on 19.5.2023., jonka jälkeen voit kysyä paikkoja suoraan toimistolta: sisaiset.tarkastajat@theiia.fi.

Huomioithan, että viimeinen kuluton peruutuspäivä tähän koulutukseen on 5.5.2023. Jos ilmoittautuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko kurssimaksun.

Mikäli olet itse estynyt osallistumaan, voit myös kuluitta vaihtaa ilmoittautumisesi tilalle toisen henkilön. Muistathan ilmoittaa tästä toimistolle.

CPE 2

Aikataulu

26.05.2023

08:30

Linjat auki ja virtuaalikahvit

08:45

Yhdistyksen ajankohtaiset asiat

Kaarina Sinersalo

09:00

Tilannekatsaus

  • CSRD ja SFDR
  • Taksonomia
  • ESRS
  • Huolellisuusvelvoite
  • Muu EU-säädäntö
  • Muiden maiden säädäntö

Timo Punkari & Timo Rantanen

09:45

Tauko

09:55

Trendit

  • Kaksinkertainen olennaisuus
  • Biodiversiteetti
  • Ihmisoikeudet – laajempi katsaus

Timo Punkari & Timo Rantanen

10:40

Yhteenveto ja Q&A

10:55

Webinaari päättyy

Puhujat

Timo Punkari

Timo Punkari

KHT, FCCA (Brittilläinen KHT:tä vastava pätevyys), itsenäinen asiantuntija, tilintarkastaja, sisäinen tarkastaja ja talouden projektien vetäjä, joka on urallaan toiminut erilaisissa taloushallinnon tehtävissä erilaisissa organisaatioissa useassa eri maassa ja tuntee talouden raportoinnin kaikista näkökulmista. Vastuullisuusraportointiin liittyen Timo on mm. osallistunut SASB:n kolmen toimialan standardeja valmisteleviin työryhmiin sekä juuri nyt menossa olevaan EFRAG:n EU-tasoista ilmastoraportointia tutkivan työryhmän toimintaan. Tämän lisäksi hän valmistelee väitöskirjaa Corporate Governancesta sekä tutkii vastuullista liiketoimintaa ja kehittää ja tarkastaa vastuullisuusraportointia ja sen mittaamista. Viimeisin julkaistu kirjoitus on professori Jill Atkinsin toimittamassa teoksessa Around the World in 80 Species, joka käsittelee yritysten vastuuta ja osallisuutta eliölajien häviämiseen. Timon artikkeli pohtii yritysten ja ympäristöjärjestöjen ympäristöraportoinnin mittaamista ja raportoinnin perusteita ja käytettyjä standardeja.

Timo Rantanen

Timo Rantanen

Timo Rantanen, Rauta Sustainability Services, on yksi Suomen kokeneimpia vastuullisuusasiantuntijoita. – Minulla on ollut ilo olla mukana niin Suomen suurimpien pörssiyritysten kuin vakaimpien perheyritysten vastuullisuuden strategian sekä -markkinoinnin asiantuntijana. Pitkä ura vastuullisuuden parissa on antanut ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä suomalaisen yrityskentän muutos vastuullisuuden saralla.

Tulevat tapahtumat