Eettisen johtajuuden arviointi ja vahvistaminen

Kurssi

Aika

21.03.2022 08:40 - 21.03.2022 12:15

Paikka

Webinaari

Hinta

Jäsenet: Early bird -hinta 9.2.2022 asti 235 € + alv
10.2.2022 lähtien 295 € + alv
Toinen tai useampi osallistuja samasta organisaatiosta 195 € + alv / hlö
Muut: 375 € + alv / hlö

Kurssin kuvaus

Tervetuloa puolipäiväiseen webinaariimme aiheesta Eettisen johtajuuden arviointi ja vahvistaminen. Puhujina Heini Ruski ja Annina Nääppä Tampereen kaupungilta, Sanna-Mari Luuri IA Insightilta ja Merja Kangas Senaatti-kiinteistöiltä.

Koulutuksessa korostuu erityisesti organisaation johdon toiminta ja sen merkitys eettisen kulttuurin luojana. Käytännön johtamistoimet eettisen kulttuurin rakentamiseksi ehkäisevät myös väärinkäytöksiä ja korruptiota organisaatiossa. Sisäisen tarkastuksen näkökulmasta koulutus on oivallinen, sillä se tuo etiikkaa lähelle käytäntöä ja yksittäisten kontrollien tasoa.

Aamupäivän aikana käydään läpi tarkemmin eettisen toimintaympäristön tarkastamista ja eettisten periaatteiden noudattamista. Lopuksi osallistujat pääsevät kertomaan kokemuksiaan ja käymään vapaata keskustelua eettisyydestä ja sen tarkastamisesta.

Huomioithan, että viimeinen ilmoittautumispäivä tähän koulutuskokonaisuuteen on 10.3.2022! Jos ilmoittautuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko kurssimaksun.

Kysythän paikkoja koulutukseen myös viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

CPE: 4

Aikataulu

21.03.2022

08:40

Linjojen avaaminen ja virtuaalikahvit

09:00

Koulutuksen avaus ja tervetulosanat

09:15

Eettisen toimintaympäristön tarkastaminen

  • Eettisen johtajuuden elementit
  • Tukikysymyksiä oman organisaation ilmapiirin tarkasteluun
  • COSO IC -viitekehys taustana tarkastelulle
  • Q&A

Heini Ruski, Tampereen kaupunki

10:15

Tauko

10:30

Kommenttipuheenvuoro

Annina Nääppä

10:50

Miksi liiketoiminnassa kannattaa noudattaa eettisiä periaatteita

Sanna-Mari Luuri

11:40

Osallistujien kokemuksia ja vapaata keskustelua eettisyydestä ja sen tarkastamisesta

Kommenttipuheenvuoro: Merja Kangas

12:15

Tilaisuus päättyy

Puhujat

Heini Ruski

Heini Ruski

Heini Ruski on julkishallinnon johtamisen asiantuntija ja kehittäjä (HM). Hän toimii tarkastuspäällikkönä Tampereen kaupunkikonsernissa. Heinillä on noin kymmenen vuoden kokemus julkishallinnon prosessien ja organisaatioiden kehittämisestä, konsultoinnista ja arvioinnista. Hänen tavoitteenaan on vahvistaa hyvää hallintoa, eettistä johtajuutta ja verorahojen tuloksellista käyttöä.

Heini on Sisäiset tarkastajat ry:n eettisten asioiden toimikunnan jäsen.

Annina Nääppä

Annina Nääppä

Annina Nääppä toimii riskienhallintapäällikkönä Tampereen kaupungin konsernihallinnossa vastuualueenaan kokonaisvaltainen riskienhallinta ja kaupungin vakuutusratkaisut. Anninalla on 15 vuoden kokemus riskienhallinnasta ja sisäisestä tarkastuksesta sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta. Yksityisellä sektorilla toimiessaan Annina on johtanut ja toteuttanut riskienhallinnan ja sisäisen tarkastuksen toimeksiantoja konsulttina. Anninan isona tavoitteena on integroida riskienhallintatyötä entistä tiiviimmin osaksi kaupungin johtamista ja strategiatyöskentelyä ja hyödyntää laajasti digitalisaation tuomia mahdollisuuksia kaikessa kehittämisessä.

Sanna-Mari Luuri

Sanna-Mari Luuri

Sanna-Mari Luuri on kokenut ja sertifioitu (CIA, CRMA ja CCSA) sisäisen tarkastuksen ja riskienhallinnan ammattilainen, joka toimii tällä hetkellä sisäisen tarkastuksen palveluita tuottavan yhtiön (IA Insight Oy) partnerina. Hän on vastannut yhtiöiden sisäisestä tarkastuksesta sekä johtanut ja toteuttanut toimeksiantoja konsulttina. Hän on Sisäiset tarkastajat Ry:n hallituksen jäsen ja yhdistyksen ammatillisten asioiden toimikunnan puheenjohtaja. Sanna-Mari suhtautuu intohimoisesti sisäisestä tarkastuksesta saatavan lisäarvon konkretisoimiseen sekä uusien toimintatapojen ja työkalujen hyödyntämiseen. Hän haluaa olla vahvasti mukana alan kehittämisessä Suomessa.

Merja Kangas

Merja Kangas

Varatuomari Merja Kangas (CIA, CCSA) toimii Senaatti-kiinteistöjen sisäisenä tarkastajana. Merjalla on yhteensä 15 vuoden kokemus sisäisen tarkastuksen tehtävistä sekä yksityis- että julkissektorilta.

Merja on Sisäiset tarkastajat ry:n hallituksen jäsen ja eettisten asioiden toimikunnan puheenjohtaja.

Tulevat tapahtumat