Eettisen kulttuurin kehittäminen

Kurssi

Aika

10.05.2017 08:30 - 10.05.2017 16:00

Paikka

Radisson Blu Royal, Helsinki

Hinta

Jäsenet: 580
Muut: 730

Kurssin kuvaus

Tiedätkö, miten organisaatiosi eettistä kultturia on mahdollista kehittää? Miten lanseerata eettiset toimintaperiaatteet Y-sukupolvelle? Miten kulttuuria voi tarkastaa?

Organisaation määrittelemät eettiset toimintaohjeet ja arvot toimivat eettisen kulttuurin perustana. Kun eettinen kulttuuri on vahva, organisaatio elää toimintaperiaatteidensa ja arvojensa mukaisesti. Organisaatiossa edistetään tällöin eettisesti kestäviä toimintatapoja sekä huomataan ja puututaan epäkohtiin ja epäeettisiin toimintatapoihin. Eettisten toimintaohjeiden tehtävänä on tarjota työntekijöille yhteiset pelisäännöt siitä, mikä on organisaatiossa sallittua ja mikä ei; mikä on yhteinen tapa toimia. Sääntöjen tulisi toimia henkilöstön yhteisenä ohjenuorana, kun sen jäsenet päivittäin toimivat organisaation nimissä. Ne konkretisoivat henkilöstölle sen, mitä arvojenmukainen toiminta käytännössä tarkoittaa. Myös toiminnan arvioiminen ja mittaaminen on helpompaa, kun toimintaa voidaan peilata olemassa oleviin pelisääntöihin.

Seminaarin tavoitteena on tarjota erilaisia näkökulmia ja työkaluja eettisen kulttuurin kehittämiseen ja arvioimiseen. Päivä koostuu käytännön case-esimerkeistä ja harjoituksista, joiden avulla saat mukaasi kasan uusia ajatuksia ja konkreettisia työkaluja oman organisaatiosi eettisen kulttuurin edistämiseen. Seminaarin hintaan sisältyy Niina Ratsulan kirja Compliance – Eettinen ja vastuullinen liiketoiminta (Talentum 2016).

CPE-pisteet: 7

Aikataulu

10.05.2017

08:30

Ilmoittautuminen ja aamupala

09:00

Tervetuloa ja johdanto päivän aiheeseen, Niina Ratsula, CIA, CCSA, CRMA, CCEP-I, Director Ethics & Compliance, Kemira

09:15

Telia Company Code of Responsible Business Conduct. Jyri Wesanko, Group Ethics and Compliance Officer, Telia Company // Liiketapaperiaatteiden lanseeraaminen Y-sukupolvelle // Conflict of interest – riskien hallinta käytännössä // Keinoja Speaking up -kulttuurin vahvistamiseen

10:30

Kahvia ja verkostoitumista

11:00

Eettisen kulttuurin kehittäminen – HR-johdon ja sisäisen tarkastuksen näkökulmia, Antero Levänen, Henkilöstö- ja vastuullisuusjohtaja, HOK-Elanto & Pirjo Tarkkanen, Sisäisen tarkastuksen johtaja, HOK-Elanto // Sisäisen tarkastuksen rooli eettisen kulttuurin tason arvioinnissa // Johdon toimenpiteet ja saavutetut tulokset eettisen kulttuurin kehittämiseksi

12:30

Lounas

13:30

Harjoitus – Eettisten kulttuurin arvioiminen, Katja Rossi, Internal Audit Manager, Nordea

14:15

Kahvia ja verkostoitumista

14:45

Kulttuurin tarkastaminen – käytännön kokemuksia, Katja Rossi

15:45

Keskustelua ja yhteenveto

16:00

Seminaari päättyy

Tulevat tapahtumat