Jatkuvuuden hallinnan ja poikkeusolojen varautumissuunnitelman tarkastaminen

Kurssi

Aika

11.09.2023 08:30 - 11.09.2023 12:30

Paikka

On line

Hinta

Jäsenet: Early bird -hinta 27.7.2023 asti 295 € + alv
28.7.2023 lähtien 325 € + alv

Toinen tai sitä useampi jäsen samasta organisaatiosta 215 € + alv / hlö

Muut: 395 € + alv

Kurssin kuvaus

Varautumisella ja jatkuvuuden hallinnalla tavoitellaan mahdollisimman häiriötöntä toiminnan jatkumista kriisitilanteissa. Varautuminen ja jatkuvuuden hallinta ovat keskeinen osa organisaatioiden riskienhallintaa. Koulutuksessa syvennytään tematiikkaan julkisen ja yksityisen sektorin varautumisen ja riskienhallinnan kouluttajien opastuksessa.

Aamupäivän aikana käydään läpi varautumisen keskeiset tekijät, prosessi ja käsitellään organisaation sopeutumista kriisitilanteeseen ja mahdollisuuksia edistää varautumista. Koulutus antaa lähtökohtia varautumisen ja jatkuvuuden hallinnan hyödyntämiseen osana riskienhallintaa ja koulutuksessa käydään läpi, mitkä ovat keskeisiä tekijöitä tarkastusnäkökulmasta.

Tämän koulutuksen viimeinen ilmoittautumispäivä on 4.9.2023., jonka jälkeen voit kysyä paikkoja suoraan toimistolta: sisaiset.tarkastajat@theiia.fi.

Huomioithan, että viimeinen kuluton peruutuspäivä tähän koulutukseen on 21.8.2023. Jos ilmoittautuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko kurssimaksun.

Mikäli olet itse estynyt osallistumaan, voit myös kuluitta vaihtaa ilmoittautumisesi tilalle toisen henkilön. Muistathan ilmoittaa tästä toimistolle.

CPE 3

Aikataulu

11.09.2023

08:30

Linjat auki ja aamukahvit

08:45

Yhdistyksen ajankohtaiset asiat

Kaarina Sinersalo

09:00

Varautumisen perusteet ja prosessit sekä julkishallinnon piiristä kertyneitä kokemuksia

Olli Lampinen, Sisäministeriö

10:30

Tauko

10:45

Varautumissuunnittelu sekä toimialakohtaiset erityispiirteet

Olli Laitinen, SOK

12:15

Yhteenveto ja keskustelua

12:30

Koulutus päättyy

Puhujat

Olli Laitinen

Olli Laitinen

Olli Laitinen toimii SOK:lla jatkuvuussuunnittelupäällikkönä ja vastaa liiketoiminnan jatkuvuussuunnittelusta, kriisinhallinnasta sekä huoltovarmuusyhteistyöstä S-ryhmä tasolla. Olli on koulutukseltaan turvallisuusalan tradenomi (ylempi AMK) ja toimii nykyisin myös kv. jatkuvuudenhallintajärjestön BCI:n (Business Continuity Institute) Suomen Chapterin puheenjohtajana. Olli tuo puheenvuorossaan esiin miten S-ryhmä sopeutui koronapandemiaan ja miten varautuminen on jatkunut geopoliittisen tilanteen kärjistyessä. Näiden esimerkkien kautta kuulija saa käyttöönsä laaja-alaisen näkemyksen, mitä eri asioita organisaation tulisi huomioida varautumistyössään.

Olli Lampinen

Olli Lampinen

Olli Lampinen on toiminut Sisäministeriön valmiuspäällikkö vuodesta 2019 lukien. Tätä ennen 30-vuotinen upseerin ura rajavartiolaitoksessa (eversti evp). Hänellä on siis lähes 35 vuotta tekemisissä varautumiseen ja johtamiseen liittyvien asioiden parissa. Muun ohella toiminut opettajana Maanpuolustuskursseilla. Taustan takia tulokulma asiaan on viranomaisen ja ministeriön näkökulma, kokonaisturvallisuuden viitekehyksessä.

Tulevat tapahtumat