Julkishallinnon tarkastajien ajankohtaispäivä

Kurssi

Aika

19.01.2023 08:30 - 19.01.2023 16:15

Paikka

Radisson Blu Royal, Runeberginkatu 2, 00100 Helsinki / Etäyhteys

Hinta

Jäsenet: Early bird -hinta 18.11.2022 asti 395€ + alv
19.11.2022 lähtien 475€ + alv
Toinen tai useampi osallistuja samasta organisaatiosta 295 € + alv / hlö

Muut: 580€ + alv

Viimeinen ilmoittautumispäivä tapahtumaan on 11.1.2023. Tämän jälkeen – kysy paikkoja tapahtumaan suoraan toimistolta (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi)!

Kurssin kuvaus

Viimeinen ilmoittautumispäivä tapahtumaan on ke 11.1.2023. Tämän jälkeen – kysy paikkoja tapahtumaan suoraan toimistolta (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi)!

Päivä on tarkoitettu erityisesti julkishallinnon tarkastajille, sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneet julkishallinnon tarkastuksen ajankohtaisista aiheista.

Tilaisuus järjestetään sekä läsnä tilaisuutena että etänä. Varaamme oikeuden tarvittaessa järjestää tilaisuus kokonaan etänä.

Tervetuloa mukaan!

Viimeinen kuluton peruutuspäivä tähän tapahtumaan on 28.12.2022! Jos ilmoittautuminen perutaan ko. päivämäärää myöhemmin tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko osallistumismaksun.

Mikäli olet itse estynyt osallistumaan, voit myös kuluitta vaihtaa tilallesi toisen henkilön (esim. jäsen jäsenen tilalle).

Viimeinen ilmoittautumispäivä tapahtumaan on 11.1.2023. Ilmoittautumisen sulkeuduttua voit kysyä paikkoja ko. tapahtumaan suoraan toimistolta (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

CPE: 7

Aikataulu

19.01.2023

08:30

Aamukahvi, verkostoituminen, linjat avautuvat

09:00

Päivän avaus ja tavoitteet, yhdistys

09:15

Sisäisten tarkastajien ja VTV:n välinen yhteistyö ja sen tiivistäminen

Sami Yläoutinen, VTV

09:45

Korruptionvastainen toimenpideohjelma

  • Sisäisen tarkastuksen riippumattomuus, Hannu Kananen, Työ- ja elinkeinoministeriö
  • Korruptio-ohjeet valtionhallinnon sisäisille tarkastajille /kuntien vastaavat ohjeet, Markus Kiviaho, IA Insight
10:35

Kahvi ja verkostoituminen

10:50

Verohallinnon kaupunkiyhteistyö – kokemuksia hankintojen valvonnasta

  • Mistä kaupunkiyhteistyössä on kysymys, kokemuksia ja havaintoja hankintojen valvonnasta kaupungeista eri puolilla Suomea

Tarja Valsi, Verohallinto

11:30

Lounas

12:30

Riskienhallinta valtioneuvostotasolla, riskienhallintajaoston työ

Esko Mustonen, Valtiovarainministeriö

13:00

Varautuminen julkishallinnossa

Petri Puhakainen, VTT

14:00

Kahvi ja verkostoituminen

14:30

Kansallinen tekoälyohjelma Aurora AI

Aleksi Kopponen, Aurora AI

14:50

Hyvinvointialueet – tilannekatsaus

Sari Nousiainen, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

15:30

Julkisen sektorin isot järjestelmähankinnat

Tomi Voutilainen

16:00

Yhteenveto ja keskustelua

16:15

Päivä päättyy

Puhujat

Tarja Valsi

Tarja Valsi

Tarja Valsi (KTM) toimii apulaisjohtajana Verohallinnon Harmaan talouden torjunta -yksikössä.
Aiemmin hän on toiminut mm. linjajohtajana verotarkastuksessa pääkaupunkiseudulla, tarkastusryhmän päällikkönä ja verotarkastajana.

Hän on erilaisten harmaan talouden ja talousrikollisuuden vastaisten kansallisten viranomais- ja johtofoorumeiden jäsen, ja hänelle on tuttua myös torjuntastrategioiden ja toimenpideohjelmien laatiminen ja toteutus. Kansainväliset harmaan talouden ja talousrikollisuuden vastaiset verkostot ja foorumit mm. OECD-, EU- ja pohjoismaisella tasolla.

Sami Yläoutinen

Sami Yläoutinen

Sami Yläoutinen aloitti Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajana 1.1.2022. Tätä ennen hän työskenteli yli 20 vuotta valtiovarainministeriön palveluksessa eri talouspolitiikan valmisteluun liittyvissä tehtävissä, viimeksi budjettipäällikkönä. Vuosina 2011-2014 hän oli neuvonantajana Kansainvälisessä valuuttarahastossa Washingtonissa. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden tohtori.

Petri Puhakainen

Petri Puhakainen

Petri Puhakainen (FT, TkL) työskentelee VTT:llä Cyber Security Leadina. Ennen VTT:lle siirtymistä hän työskenteli valtioneuvoston kanslian valmiusyksikössä tietoturvatiimin vetäjänä. Siellä hänen tehtäviinsä kuului valtioneuvoston ja sen 12 ministeriön tietoturvallisuuden strateginen ohjaus ja yhteensovittaminen.
Tätä ennen Petri on työskennellyt mm. kyberturvallisuusasiantuntijana Silverskinissä, tietoturva-arkkitehtina IBM:llä sekä Verohallinnon turvallisuusjohtajana. Edellä mainittujen organisaatioiden lisäksi Petri on työskennellyt riskienhallinnan, turvallisuuden, ja jatkuvuudenhallinnan parissa mm. Oraclella ja KPMG:llä.

Sari Nousiainen

Sari Nousiainen

Sari Nousiainen aloittaa Pirkanmaan hyvinvointialueen sisäisen tarkastuksen johtajana 1.1.2023, johon hän siirtyy Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tarkastuspäällikön tehtävistä. Tarkastuskokemusta Sarilla on noin 15 vuoden ajalta julkishallinnon eri tarkastustehtävissä. Hyvinvointialueet aloittavat sisäisen tarkastuksen tehtävät lakisääteisenä toimintana. Pirkanmaan erikoisuutena myös sisäisen tarkastuksen yhteistoiminta-alueen yhteistyö eli toiminto kattaa Pirkanmaan lisäksi Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueet.

Aleksi Kopponen

Aleksi Kopponen

Aleksi Kopponen (DI, tohtorikoulutettava) työskentelee valtovarainministeriössä tekoälyä hyödyntävän ihmiskeskeisen ja elämäntapahtumalähtöisen digitalisaation sekä kansallisen tekoälyohjelma AuroraAI:n parissa. Hän on työskennellyt yli 7 vuotta valtiovarainministeriön palveluksessa julkisen hallinnon digitalisaation ohjauksen eri tehtävissä. Tätä ennen Aleksi työskenteli ohjelmistoalalla modernin web- ja mobiilipalveluiden kehityksen parissa. Lisäksi Aleksi on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tohtorikoulutettava.

Markus Kiviaho

Markus Kiviaho

Markus Kiviaho on laatinut korruptiontorjunnan ohjeita valtion virastoille ja laitoksille sekä kunnallishallinnon organisaatioille. Markus on analysoinut julkishallinnon korruption riskialueita ja ilmenemismuotoja useisiin tutkimuksiin ja selvityksiin sekä eri oikeusasteiden ratkaisuihin perustuen. Hän on toiminut Audiator-yhtiöiden sekä Tampereen kaupungin sisäisen tarkastuksen johtajana. Markuksella on vahva hyvän hallinnon sekä sisäisen valvonnan koulutus- ja konsultointikokemus. Tällä hetkellä Markus on partnerina IA Insight Public Oy:ssä.

Esko Mustonen

Esko Mustonen

Esko Mustonen on valtioneuvoston apulaiscontroller. Hän on työskennellyt yli 15 vuotta valtiovarainministeriön palveluksessa erilaisissa sisäiseen valvontaan, raportointiin ja riskienhallintaan liittyvissä tehtävissä. Hän on sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan neuvottelukunnan varapuheenjohtaja ja neuvottelukunnan yhteydessä toimivan riskienhallinnan jaoston puheenjohtaja. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden lisensiaatti.

Tulevat tapahtumat