Kevätseminaari 10.5.2023

Lisätiedot

Aika

10.05.2023 08:30 - 10.05.2023 17:00

Paikka

Helsinki / Live stream

Hinta

Jäsenet: IIA:n ja ISACA:n jäsenet:
Early Bird 21.3. mennessä 495 € + alv
22.3. lähtien 595 € + alv

Toinen tai useampi maksava jäsen samasta organisaatiosta
21.3. mennessä 295 € + alv / hlö
22.3. lähtien 395 € + alv / hlö

Muut: 695 € + alv

Tapahtuman kuvaus

Huom. Voit valita osallistumistavaksi joko paikalla olon tai etäosallistumisen! Sinä päätät!

Kevät koittaa aina, oli pimeä aika ja talvi miten pitkä tahansa!

Kutsu Sinulle, Sisäisen tarkastuksen ja riskienhallinnan asiantuntija!

Sisäisen tarkastuksen ammattilaisten ja aihepiiristä kiinnostuneiden kevätseurannan keskeinen merkki, Sisäiset tarkastajat ry:n Kevätseminaari lähestyy kohinalla. Viimeistään nyt on aika tallentaa Kevätseminaarin ajankohta Keskiviikko 10.5.2023 kalentereihin, tutustua ohjelmaan ja ilmoittautua. Kevätseminaari järjestetään 10.5.2023 Solo Sokos Hotel Helsingissä, aivan Helsingin keskustan ytimessä, vain kiven heiton päässä Rautatieasemasta.

Sisäiset tarkastajat ry haluaa varmistaa ja vahvistaa ammattikunnan jatkuvaa osaamisen edelleen kehittymistä ja yhteishenkeä. Lähestyvä Kevätseminaari on meidän asiantuntijoiden yhteinen oppimis- ja vuorovaikutustilaisuus! Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi!

Tämän kevään seminaari tarjoilee jälleen monipuolisen ohjelman ja mahdollisuuden päivittää tilannekuvaa toimintaympäristön osalta sekä täydentää työkalupakkia uusilla näkökulmilla konkreettiseen tarkastustyöhön.

Kuten – Laatu – mitä kaikkea tämä pitääkään sisällään, kun tätä asiaa pohtii ja tarkastelee monipuolisesti?

”Laatua voidaan mitata ja arvioida vasta, kun on ensin tunnistettu sisäisten ja ulkoisten asiakkaiden näkökulmasta tärkeät ominaisuudet ja määritelty niille tavoitearvot. Kun tunnetaan, mitä pitäisi olla ja mitataan, mitä on, tiedetään, onko laatupuutteita vai ei – tai onko tuotettu jopa ylilaatua. Vasta tällöin laadusta voidaan puhua yksiselitteisesti.”

Tässä kevätseminaarissa kuuntelemme puheenvuoroja ja keskustelemme yhdessä mm. seuraavista aiheista:

 • Laadun arvioinnista, laadun johtamisesta ja laadun hallinnasta
 • Diversiteetistä
 • Ihmisten välisestä kohtaamisesta

Huom! Tiesitkö jo, että sisäisen tarkastuksen ammatillisessa ytimessä olevaa IPPF ammatillista viitekehystä päivitetään parhaillaan. Tarjolla onkin uunituoretta tietoa sorvin ääreltä Global IIA:n IPPF – ammatillisen viitekehyksen päivitysprojektista.

Sisäinen tarkastus on vuorovaikutuslaji – ihminen ja yhteistyö on aina kaiken keskiössä. Tule mukaan verkostoitumaan, jakamaan kokemuksiasi kollegoidesi kanssa ja kuulemaan asiantuntijoiden näkemyksiä sisäisen tarkastuksen toimintaympäristöön vaikuttavista päivänpolttavista aiheista!

Olet lämpimästi tervetullut inspiroitumaan kevään ammatilliseen kärkiseminaariin!

VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ:

Tämän tapahtuman viimeinen ilmoittautumispäivä on 2.5., jonka jälkeen voit kysyä paikkoja seminaariin suoraan toimistolta (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

PERUUTUSEHDOT:

Viimeinen kuluton peruutuspäivä tähän seminaariin on 4.4.2022! Jos ilmoittautuminen perutaan 4.4. jälkeen tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko osallistumismaksun.

4.4. jälkeen mahdolliset muutokset osallistumistapaan (etänä/läsnä) toivotaan viimeistään 25.4. mennessä.

Mikäli olet itse estynyt osallistumaan, voit myös kuluitta vaihtaa ilmoittautumisesi tilalle toisen henkilön (Huom. jäsen jäsenen tilalle).

Varaamme oikeuden tarvittaessa järjestää seminaari kokonaan striimattuna.

CPE: 7 

Aikataulu

10.05.2023

08:30

Linjat auki  & Aamukahvit

08:55

Tilaisuuden avaus, päivän käytännön järjestelyt

09:00

Megatrendit 2023 – ymmärrystä yllätysten aikaan

Mikko Dufva, Sitra

09:30

Keynote: Miten sisäinen tarkastus tukee hallituksen valvonnan toteuttamista

 • Laadukas tarkastustyö hallituksen näkökulmasta
 • Raija-Leena Hankonen-Nybomin puheenvuoroa fasilitoi Leena Linnainmaa

Leena Linnainmaa ja Raija-Leena Hankonen-Nybom

10:00

Kysymyksiä Leena Linnainmaalle ja Raija-Leena Hankonen-Nybomille

10:10

Tauko

10:30

Diversiteetti ja laadun johtaminen suuressa tarkastusyksikössä

 • Diversiteetti suuressa tarkastusyksikössä – hyödyt ja haasteet
 • Mitä korkea laatu tarkastustyössä tarkoittaa ja miten laatua johdetaan?
 • Laadunvarmennusprosessit tarkastustyössä

Virpi Vuorinen, Nordea

11:00

Kysymyksiä Virpi Vuoriselle

11:10

Ulkopuolinen laatuarviointi – hyödyt ja lisäarvo

Tom Unnérus, Wärtsilä sekä Mikko Reinilä ja Susa Seitala, EY

11:40

Kysymyksiä Tom Unnérukselle, Mikko Reinilälle ja Susa Seitalalle

11:50

Lounastauko

12:50

Speed dating ajankohtaisista aiheista

13:20

Tauko

13:30

Laadunhallinnan arviointityökalut sisäisen tarkastuksen apuna  

 • Arviointi ja tarkastaminen sukua toisilleen
 • Laadunhallintamallit (esim. EFQM, CAF, ISO-standardit, SHQS) ja niiden arviointilogiikat ja -työkalut
 • Miten sisäinen tarkastus voi hyödyntää malleja ja työkaluja oman työnsä tukena

Jaana Ilomäki, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

14:00

Kysymyksiä Jaana Ilomäelle

14:10

Miten sisäisen tarkastuksen sovellus tukee laadunvarmistusta – Case Stora Enso

 • Tavoitteet sovelluksen käyttöönotossa
 • Tarkastustyön Laadunhallinta: Hyödyt sovelluksen käytöstä
 • Lessons learned ja jatkokehitysajatukset

Anne Maupin, Stora Enso

14:40

Kysymyksiä Anne Maupinille

14:50

Tauko

15:20

The new IPPF and Global Internal Audit Standards

 • IPPF Evolution is a global, three-year, multi-phased project that will set new internal audit standards that are clear and concise and will raise the bar on the quality of internal audit services provided.

Christine Hovious, The Institute of Internal Auditors

15:50

Kysymyksiä Christine Hovioukselle

16:00

Laadukas kohtaaminen tapahtuu ihmisten välillä

 • Ammatissamme Logos korostuu –älä kuitenkaan unohda Pathosta
 • Laadukkaan kohtaamisen peruspilarit
  • Ensivaikutelma
  • Läsnäolo
  • Kuuntelu
 • Kuinka kommunikoida vastaanottajan ymmärtämällä tavalla, ja herättää hänen kiinnostuksensa ja vastuunottohalunsa

Saila Saarelma, Skumppani

16:30

Kysymyksiä Saila Saarelmalle

16:40

Seminaarin päätössanat

16:50

Seminaari päättyy

Puhujat

Virpi Vuorinen

Virpi Vuorinen

Virpi Vuorinen (MA, CIA, CCSA) on työskennellyt finanssialalla 24 vuoden ajan, josta 18 vuotta erilaisissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä sisäisessä tarkastuksessa. Ennen nykyistä rooliaan hänen tehtäviinsä kuului Nordea sisäisen tarkastuksen prosessien ja strategian kehittäminen ja johtaminen. Nykyisessä tehtävässään hän johtaa Nordean sisäistä tarkastusta, jossa työskentelee noin 220 henkilöä kahdeksassa eri maassa. Virpi on ECIIA:n (European Confederation of Institutes of Internal Auditing) Banking Committeen jäsen.

Jaana Ilomäki

Jaana Ilomäki

Jaana Ilomäki (KTM, ammatillinen opettaja) on työskennellyt sisäisen tarkastuksen tehtävissä vuodesta 2007 Päijät-Hämeen koulutuskonserni -kuntayhtymässä, Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymässä ja Hyvinkään kaupungilla. Ennen siirtymistään sisäisen tarkastuksen tehtäviin Jaana on työskennellyt laadunhallinnan parissa kouluttaen laatutyökaluja ja itsearviointimenetelmiä organisaation sisällä ja ulkoisille kumppaneille. Jaanalla on EFQM ja CAF-mallien ulkoisen arvioijan pätevyydet ja hän on osallistunut EU-tasoisen CAF-mallia uudistavan työryhmän työskentelyyn CAF2020 päivitystyössä. Jaana on Sisäiset tarkastajat ry:n julkissektoritoimikunnan puheenjohtaja.

Christine Hovious

Christine Hovious

Christine Hovious works in The Institute of Internal Auditors. She is Managing Director, International Internal Audit Standards and responsible for leading the IPPF Evolution project and assisting the International Internal Audit Standards Board (IIASB) with creating global Principles and Standards for the internal audit profession.

Saila Saarelma

Saila Saarelma

Saila Saarelma on työyhteisövalmentaja, konsultti ja yrittäjä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus yritysmaailmasta, niin perheomisteisista kuin pörssiyhtiöistä. Saila on työskennellyt myynnin ja myynnin kehitystehtävien parissa tekniikan ja median parissa, yhteisenä nimittäjänä yrityksillä on ollut haastajaorganisaation voimakas kasvuhakuisuus. Pitkä kokemus ihmisten toimintatapojen vaikutuksesta tuloksiin, ja työn mielekkyyteen herättivät halun edesauttaa organisaatioita ja rohkaisivat yrittäjyyteen. Saila valmentaa organisaatioita asiakaslähtöisen myynnin, yhteistyötaitojen, itsensä johtamisen parissa sekä opastaa pk-yrityksiä vastuullisuustyössä.

Raija-Leena Hankonen-Nybom

Raija-Leena Hankonen-Nybom

Raija-Leena Hankonen-Nybomilla (KTM, KHT) on vahvaa kokemusta johtamis-, hallitus- ja tarkastusvaliokuntatehtävistä. Raija-Leena on ollut KPMG Oy Ab:ssa hallituksen puheenjohtaja vuosina 2016-2018 ja toimitusjohtaja vuosina 2010-2016. KPMG:ssä hän on tätä ennen työskennellyt mm. päävastuullisena tilintarkastajana rahoitustoimialan, teollisuuden ja vähittäiskaupan alan suuryhtiöissä.
Tällä hetkellä Raija-Leenalla on luottamustoimia hallituksen jäsenenä ja tarkastusvaliokunnan puheenjohtajana seuraavissa yrityksissä: Danske Bank A/S, Posti Group Oyj , Metsä Board Oyj sekä Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr. Lisäksi hän on Savonlinnan Oopperajuhlien kannatusyhdistys ry:n hallituksen jäsen.

Leena Linnainmaa

Leena Linnainmaa

Leena Linnainmaa is Secretary General of Directors’ Institute Finland (DIF, www.dif.fi), as well as Chair of ecoDa, the European Confederation of Directors’ Associations (www.ecoda.org). ). Ms Linnainmaa is an expert on corporate governance, company law and securities market law as well as women’s leadership issues. She is the Vice Chair of the Finnish Council of Regulatory Impact Analysis and Past Chair of the European Corporate Governance Codes Network. Prior to joining DIF in September 2019, Ms Linnainmaa was Deputy Chief Executive of Finland Chamber of Commerce where she worked since 2000. Before that she gained more than 10 years’ experience in the banking sector.

Mikko Dufva

Mikko Dufva

Mikko Dufva on Sitran tulevaisuusasiantuntija ja tulevaisuudentutkimuksen dosentti Aalto-yliopistossa. Hän tarkastelee työkseen tulevaisuuden kehityskulkuja, niiden välisiä jännitteitä ja tulevaisuuteen liittyviä mielikuvia. Lisäksi hän pyrkii tunnistamaan ei-ilmeisiä, mutta tulevaisuuden kannalta merkittäviä asioita. Mikolla on laaja kokemus ennakoinnista ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tulevaisuutta koskevan tiedon tuottamisesta ja systeemisestä ennakoinnista.

Anne Maupin

Anne Maupin

Anne Maupin (CIA) on toiminut Stora Enson sisäisten tarkastuksen johtajana vuodesta 2014, jolloin hän palasi takaisin Suomeen vietettyään 21 vuotta ulkomailla. Anne on pääsääntöisesti työskennellyt isoissa kansainvälisissä yrityksissä kuten Ericsson ja Electrolux joko sisäisessä tarkastuksessa tai talouspuolen tehtävissä. Hänellä on myös kokemusta SOX projekteista ja toisen linjan tarkastuksista sekä ollut sisäisen tarkastuksen yksikön metodiikan kehittämisestä vastaavana henkilönä.

Tulevat tapahtumat