Kevätseminaari 15.5.2024

Lisätiedot

Aika

15.05.2024 07:45 - 15.05.2024 17:00

Paikka

Sokos Hotel Vaakuna, Ravintola 10. Kerros - Kaarre, Kaivokatu 3, 00100 Helsinki / Etäyhteys

Hinta

Jäsenet: IIA:n ja ISACA:n jäsenet:
Early Bird 21.3. mennessä 495 € + alv
22.3. lähtien 595 € + alv

Toinen tai useampi maksava jäsen samasta organisaatiosta
21.3. mennessä 295 € + alv / hlö
22.3. lähtien 395 € + alv / hlö

Muut: 695 € + alv

Kysythän paikkoja koulutukseen myös viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

Tapahtuman kuvaus

Tervetuloa IIA Finlandin Kevätseminaariin 2024!

Voit kysyä paikkoja seminaariin suoraan toimistolta sisaiset.tarkastajat@theiia.fi.

Kevätseminaari järjestetään 15.5.2024 Sokos Hotel Vaakunan Ravintola 10. Kerroksen Kaarre -tilassa, aivan Helsingin keskustan ytimessä Rautatieaseman kupeessa.

IIA Finland haluaa varmistaa ja vahvistaa ammattikunnan jatkuvaa osaamisen edelleen kehittymistä ja yhteishenkeä. Lähestyvä Kevätseminaari on meidän asiantuntijoiden yhteinen oppimis- ja vuorovaikutustilaisuus! Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi!

Tänä vuonna päivän teemana on ”Ajan hermolla sisäisen tarkastuksen kentällä”. Päivän aikana tarkastelemme, miten sisäinen tarkastus voi pysyä ajan tasalla ja vastata liiketoiminnan muutoksiin. Päivän puheenvuorot tarjoavat syvällistä tietoa talouden näkymistä, vastuullisuustyöstä, korruption torjunnasta ja muista ajankohtaisista aiheista.

Seminaarin aikana keskitymme myös tulevaisuuteen ja siihen, miten DORA ja NIS2 regulaatio sekä juuri lanseeratut uudet ammattistandardit vaikuttavat sisäisen tarkastajan työhön ja mitä näistä tulisi tietää juuri nyt.

Päivän päätteeksi keskustelemme vielä, miten jokainen ammattilainen voi löytää merkityksen omasta työstään ja säilyttää sen myös muuttuvissa ja haastavissa tilanteissa.

Kevätseminaarin ohjelma on rakennettu sitä silmällä pitäen, että IIA:n sertifioinneissa vaaditut eettiset kouluttautumispisteet tulevat täyteen (2 CPE).

Tarjolla on siis jälleen koko päivän täydeltä tiedon jakamista, vuoropuhelua ja verkostoitumista.


VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ:

Tämän tapahtuman viimeinen ilmoittautumispäivä on 6.5.2024, jonka jälkeen voit kysyä paikkoja seminaariin suoraan toimistolta (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

PERUUTUSEHDOT:

Viimeinen kuluton peruutuspäivä tähän seminaariin on 7.4.2024! Jos ilmoittautuminen perutaan 7.4.2024 jälkeen tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko osallistumismaksun.

7.4.2024 jälkeen mahdolliset muutokset osallistumistapaan (etänä/läsnä) toivotaan viimeistään 29.4.2024 mennessä.

Mikäli olet itse estynyt osallistumaan, voit myös kuluitta vaihtaa ilmoittautumisesi tilalle toisen henkilön (Huom. jäsen jäsenen tilalle).

Varaamme oikeuden tarvittaessa järjestää seminaari kokonaan striimattuna.

CPE: 7 

Aikataulu

15.05.2024

07:45

Tarjolla hotelliaamiainen – aamuvirkut voivat tulla jo ajoissa nauttimaan aamiaisesta

Linjat auki etäosallistujille klo 8.30

08:50

Päivän avaus ja käytännön järjestelyt

09:00

Miltä talouden loppuvuosi näyttää?

 • Onko inflaatio edelleen ongelma
 • Yllättääkö kasvu
 • Miten matalalle korot voivat mennä?

Heidi Schauman, Danske Bank

09:30

Kysymyksiä Heidi Schaumanille

09:40

Tarkastusjohtajien ”Roundtable” -paneeli

 • Miten toimialan erityispiirteet vaikuttavat tarkastustyöhön.
 • Miten mitata sisäisen tarkastuksen tiimin vaikuttavuutta ja laatua, mitä voisivat olla sisäisen tarkastuksen KPI:t? Miten panelistit arvioivat omien tiimiensä onnistumista ja laatua? Onko sisäisen tarkastuksen tiimi mukana tulospalkkio ohjelmassa ja minkälaisia tavoitteita niissä on tiimille asetettu?
 • Minkälaisia kokemuksia vaikeista tilanteista tai vaikeasti käsiteltävistä asioista sisäisen tarkastajan uran varrelta panelistimme ovat valmiita meidän kanssamme jakamaan round table-hengessä?

Pia Linja, Helsingin kaupunki, Tarja Mylén, Mandatum & Heikki Aho, S-Ryhmä

10:10

Kysymyksiä Pia Linjalle, Tarja Mylénille ja Heikki Aholle

10:20

Tauko

10:40

Vastuullisuustyö UPM:llä

Sami Lundgren ja Johanna Salo, UPM

11:10

Kysymyksiä Johanna Salolle ja Sami Lundgrenille

11:20

Korruption tunnistamisen tilannekuva Suomessa

 • Millaista korruptio on ollut, on tällä hetkellä ja voi tulevaisuudessa olla
 • Korruption tunnistamisen sektorikohtaiset erot
 • Korruption kitkemisen kiihdyttämisen seuraavat askeleet

Vesa Muttilainen, Poliisiammattikorkeakoulu

11:50

Kysymyksiä Vesa Muttilaiselle

12:00

Lounastauko

13:00

DORA ja NIS2 regulaation tarjoamat mahdollisuudet sisäiselle tarkastukselle

 • DORA ja NIS2 regulaation taustat, syyt ja vaikutukset
 • IT riskien merkitys riskienhallinnalle ja sisäiselle valvonnalle – Uhka vai mahdollisuus?
 • Sisäisen tarkastuksen rooli säännösten mukaisen toiminnan tukemisessa ja varmentamisessa –
 • Kuinka valmistautua ja mitä pitäisi jo tehdä

Kristian Siljander, Deloitte

13:30

Kysymyksiä Kristian Siljanderille

13:40

Ammattistandardien uudistaminen, ammatilliset asiat toimikunta

 • Uudistettu IPPF
 • Olennaiset muutokset standardeihin
 • Suomennokset
 • Käyttöönotto

Sanna-Mari Luuri, IA Insight ja Martta Rajalahti, OP

14:10

Kysymyksiä Sanna-Mari Luurille ja Martta Rajalahdelle

14:20

Tauko, kahvit

14:45

Kestävyys- ja vastuullisuusasioiden ulottuvuuksia: Nämä sisäisen tarkastuksen pitää tietää juuri nyt

 • Kestävyysasioiden tilannekatsaus: Päivitetty tilanne vastuullisuus- ja kestävyysasioissa, keskittyen raportointiin ja sääntelyyn keväällä 2024.
 • CSRD:n ja muun EU-sääntelyn arviointi: Keskustelu kestävyysraportointidirektiivin vaatimuksista, IFRS-standardien yhteensopivuudesta ja muusta relevantista sääntelystä, erityisesti CSDDD:stä.
 • Kestävän kehityksen trendit: Lyhyt tarkastelu ihmisoikeuksista, biodiversiteetistä ja niiden roolista raportoinnissa sekä sisäisen tarkastuksen tehtävästä nykyisten ja tulevien vaatimusten osalta.

Timo Punkari ja Timo Rantanen

15:10

Kysymyksiä Timo Punkarille ja Timo Rantaselle

15:20

Merkitys sisäisessä tarkastuksessa – miten sen löydän ja säilytän?

Pekka Hannukkala

15:50

Kysymyksiä Pekka Hannukkalalle

16:00

Tauko

16:10

Haastavat vuorovaikutustilanteet

 • Haastavan käytöksen tunnistaminen ja kohtaaminen
 • Vaikuttamisen kanavat erilaisissa tilanteissa
 • Tunnetilan ja konfliktien hallinta

Totti Karpela, Mielenrauha Oy

16:40

Kysymyksiä Totti Karpelalle

16:50

Seminaarin päätössanat

17:00

Päivä päättyy

Puhujat

Heidi Schauman

Heidi Schauman

Heidi Schauman has worked as global head of research at Danske Bank since September 2021. In this role she leads the research work in macro, but also FX, FI and credit research in the bank.
Before joining Danske Bank Heidi worked as chief economist at both Swedbank and Aktia Bank, and as an economist at Nordea. She also spent 8 years at the Bank of Finland preparing monetary policy in different roles. Heidi holds a PhD in economics from Hanken school of Economics.

Pia Linja

Pia Linja

Pia Linja on työskennellyt sisäisen tarkastuksen ja riskienhallinnan asiantuntija- sekä johtotehtävissä yli 20 vuoden ajan.
Hänellä on kokemusta niin kuntasektorilta, valtio-omisteisesta yhtiöstä kuten pörssi- ja perheyrityksestäkin. Nykyisessä tehtävässään hän vastaa Helsingin kaupungin sisäisestä tarkastuksesta. Pia on aktiivinen vaikuttaja ja on kirjoittanut sekä luennoinut vuosia siitä, miten hallitukset voivat varmistaa, että yhtiön sisäinen valvonta on riittävää.

Tarja Mylén

Tarja Mylén

Tarja Mylén toimii tarkastusjohtajana Mandatum-konsernissa, joka on Suomen johtavia finanssipalvelujen tarjoajia henkilövakuuttamisen, säästämisen ja varainhoidon alueilla. Mandatum listautui Helsingin pörssiin lokakuussa 2023 sen eriytyessä Sampo-konsernista. Tarjalla on 38 vuoden työkokemus finanssialalta; urasta ensimmäiset 15 vuotta asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä vahinkovakuutuksen puolella ja vuodesta 2001 alkaen erilaisissa sisäisen tarkastuksen johtamis- ja kehittämistehtävissä Sampo-konsernissa.

Heikki Aho

Heikki Aho

Heikki Aho (KTM, CIA, CISA, HHJ) on toiminut S-ryhmän SOK:ssa sisäisen tarkastuksen johtajana vuodesta 2017 lähtien. Asiantuntijana ja esihenkilönä hän on toiminut tarkastustoiminnoissa yhteensä 20-vuotta, ja uralle mahtuu työtehtäviä riskienhallintaan, sisäisen valvonnan kehittämiseen, sisäiseen- ja it- tarkastukseen liittyen mm. Deloittella, Posti Groupissa ja Suomen Lähikaupalla. Lisäksi hänellä on yli 10-vuotta kokemusta ison organisaation tarkastusvaliokunta -työstä. Sisäisen tarkastuksen tehtävissä häntä kiehtoo erityisesti töiden monipuolisuus ja osaltaan organisaation onnistumisen edesauttaminen.

Johanna Salo

Johanna Salo

Johanna Salo (CIA, HHJ) työskentelee UPM:llä tarkastusjohtajana, vastuualueinaan UPM Communcation Papers, Plywood ja Stakeholder Relations.
Johannalla on monipuolinen tausta UPM:llä eri bisnesten ja funktioiden vastuutarkastajana, sekä kehitysrooleista mm. globaaleissa projekteissa ja toisen puolustuslinjan sisäisen valvonnan tehtävissä.

Sami Lundgren

Sami Lundgren

Sami Lundgren is heading "Responsibility" at UPM, a team managing corporate level sustainability topics at UPM's global network. He is expert in sustainability with sound track record from over 30 years in industry. Chairman of the Board @ Global Compact Finland and Environmental Committee @ Finnish Forest Industries Federation. Member of Vastuullisuuslautakunta @keskuskauppakamari and Enviro&Safety committee@cepi

Vesa Muttilainen

Vesa Muttilainen

Vesa Muttilainen (YTT) toimii erikoistutkijana Poliisiammattikorkeakoulussa. Hänellä on pitkäaikaista kokemusta johtamis- ja asiantuntijatehtävistä tutkimus- ja kehittämistoiminnassa. Hänen tutkimusaiheensa ovat liittyneet erityisesti talousrikollisuuteen ja poliisin toimintaympäristöön. Korruptiota hän on tutkinut monesta näkökulmasta erilaisilla aineistoilla. Kohteena ovat olleet muun muassa poliisin tietoon tullut korruptiorikollisuus, korruption riskikohteet, kansalaisten näkemykset korruptiosta sekä korruption seurannan indikaattorit. Hän on avoimuusrekisterin neuvottelukunnan jäsen.

Kristian Siljander

Kristian Siljander

Kristian Siljander (CIA, CISA, CISSP) vastaa Deloitten Suomen sisäisen tarkastuksen palveluista. Hänellä on 13 vuoden kokemus sisäisen tarkastuksen, sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kehittämisen palveluista. Kristianilla on laaja-alaista osaamista eri toimialojen, liiketoimintaprosessien ja IT riskien tarkastamisesta kotimaisissa ja ulkomaisissa yhtiöissä. Vuodesta 2016 lähtien hän on toiminut aktiivisena kouluttajana Suomen IIA ja ISACA järjestöille tarjoten tarkastajille ajankohtaisia näkemyksiä IT riskeihin liittyen.

Martta Rajalahti

Martta Rajalahti

KTM, CIA, CCA, HHJ. Martta Rajalahti on kokenut sisäinen tarkastaja ja aktiivinen Sisäiset tarkastajat ry:n jäsen. Martalla on pitkä kokemus finanssialalta ja myös tarkastustoiminnon johtamisesta. Tällä hetkellä Martta tekee töitä OP Ryhmän sisäisessä tarkastuksessa Senior Internal Auditorina ja on ECIIA:n hallituksen jäsen.

Sanna-Mari Luuri

Sanna-Mari Luuri

Sanna-Mari Luuri on kokenut ja sertifioitu (CIA, CRMA ja CCSA) sisäisen tarkastuksen ja riskienhallinnan ammattilainen, joka toimii tällä hetkellä sisäisen tarkastuksen palveluita tuottavan yhtiön (IA Insight Oy) partnerina. Hän on vastannut yhtiöiden sisäisestä tarkastuksesta sekä johtanut ja toteuttanut toimeksiantoja konsulttina. Hän on Sisäiset tarkastajat Ry:n ammatillisten asioiden toimikunnan puheenjohtaja. Sanna-Mari suhtautuu intohimoisesti sisäisestä tarkastuksesta saatavan lisäarvon konkretisoimiseen sekä uusien toimintatapojen ja työkalujen hyödyntämiseen. Hän haluaa olla vahvasti mukana alan kehittämisessä Suomessa.

Timo Punkari

Timo Punkari

KHT, FCCA (Brittilläinen KHT:tä vastava pätevyys), itsenäinen asiantuntija, tilintarkastaja, sisäinen tarkastaja ja talouden projektien vetäjä, joka on urallaan toiminut erilaisissa taloushallinnon tehtävissä erilaisissa organisaatioissa useassa eri maassa ja tuntee talouden raportoinnin kaikista näkökulmista. Vastuullisuusraportointiin liittyen Timo on mm. osallistunut SASB:n kolmen toimialan standardeja valmisteleviin työryhmiin sekä juuri nyt menossa olevaan EFRAG:n EU-tasoista ilmastoraportointia tutkivan työryhmän toimintaan. Tämän lisäksi hän valmistelee väitöskirjaa Corporate Governancesta sekä tutkii vastuullista liiketoimintaa ja kehittää ja tarkastaa vastuullisuusraportointia ja sen mittaamista. Viimeisin julkaistu kirjoitus on professori Jill Atkinsin toimittamassa teoksessa Around the World in 80 Species, joka käsittelee yritysten vastuuta ja osallisuutta eliölajien häviämiseen. Timon artikkeli pohtii yritysten ja ympäristöjärjestöjen ympäristöraportoinnin mittaamista ja raportoinnin perusteita ja käytettyjä standardeja.

Timo Rantanen

Timo Rantanen

Timo Rantanen, Rauta Sustainability Services, on yksi Suomen kokeneimpia vastuullisuusasiantuntijoita. – Minulla on ollut ilo olla mukana niin Suomen suurimpien pörssiyritysten kuin vakaimpien perheyritysten vastuullisuuden strategian sekä -markkinoinnin asiantuntijana. Pitkä ura vastuullisuuden parissa on antanut ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä suomalaisen yrityskentän muutos vastuullisuuden saralla.

Pekka Hannukkkala

Pekka Hannukkkala

KTM Pekka Hannukkala on työskennellyt lähes 20 vuotta sisäisen tarkastuksen johtotehtävissä kansainvälisissä listayhtiöissä. Lisäksi hän on osallistunut aktiivisesti Sisäiset tarkastajat ry:n toimintaan mm. hallituksen puheenjohtajana. Pekka on myös esiintynyt luennoitsijana ja kirjoittanut artikkeleita liittyen sisäisen tarkastuksen, riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan aihealueisiin. Pekka on Certified Business Coach® sekä suorittanut Kauppakamarin järjestämän Hyväksytty Hallituksen Jäsen (HHJ) koulutuksen ja tutkinnon. Nykyisin Pekka toimii koulutuspäällikkönä FCG Finnish Consulting Oy:ssä johtaminen ja talous –toimialalla.

Totti Karpela

Totti Karpela

Totti työskenteli poliisihallinnon palveluksessa kahden vuosikymmenen ajan, josta iso osa vierähti poliisiammattikorkeakoulussa opettamassa konfliktinhallintaa ja vuorovaikutustaitoja. Oman sävynsä ammattiin loi toiminta poliisin valmiusyksikön erityistilanteiden neuvotteluryhmän jäsenenä. Nykyisin Totin aika menee tasapainoillessa kahden kodin välillä, toinen Espoossa ja toinen Hong Kongissa. Totti on kouluttanut eri organisaatioiden edustajia maltilliseen konfliktien ehkäisyyn yli seitsemässäkymmenessä maassa ja kulttuurissa sekä auttanut lukuisia yrityksiä laatimaan ohjeita vaikeiden vuorovaikutustilanteiden hallintaan. Vuosien aikana on syntynyt useampi kirjakin, joista tuorein Taina Parviaisen kanssa käsitteli vaikeiden asiakastilanteiden ja valitusten hallintaa. Totti on neljän lapsen isi ja kaiken lisäksi syntyperäinen Turkulainen!

Tulevat tapahtumat