Korruption ja väärinkäytösten torjunta. Eettisen toimintakulttuurin vahvistaminen

Kurssi

Aika

07.09.2022 08:30 - 07.09.2022 12:40

Paikka

Webinaari

Hinta

Jäsenet: Early bird -hinta 29.7.2022 asti 235 € + alv
30.7.2022 lähtien 295 € + alv
Toinen tai useampi osallistuja samasta organisaatiosta 195 € + alv / hlö
Muut: 375 € + alv / hlö

Kurssin kuvaus

Tervetuloa puolipäiväiseen webinaariimme aiheesta ”Korruption ja väärinkäytösten torjunta. Eettisen toimintakulttuurin vahvistaminen”. Puhujina Mika Hermas ja Riina Autio Kilpailu- ja kuluttajavirastosta, Juha Keränen Oikeusministeriöstä, Markus Kiviaho IA Insightilta ja Riikka Koivunen Helsingin kaupungilta, sekä Joonas Värtinen Aktiasta.

Aamupäivän aikana käydään läpi tarkemmin kartellien havaitsemista ja torjuntaa, Whistle Blow -aihetta, sekä datan valjastamista epäterveiden ilmiöiden tunnistamiseen.

Viimeinen kuluton peruutuspäivä webinaariin on 23.8.2022! Jos ilmoittautuminen perutaan ko. päivämäärää myöhemmin tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko osallistumismaksun.

Mikäli olet itse estynyt osallistumaan, voit myös kuluitta vaihtaa tilallesi toisen henkilön (esim. jäsen jäsenen tilalle).

Viimeinen ilmoittautumispäivä webinaariin on 30.8.2022. Ilmoittautumisen sulkeuduttua voit kysyä paikkoja ko. webinaariin suoraan toimistolta (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

CPE: 4

Aikataulu

07.09.2022

08:30

Linjat avautuvat ja virtuaalikahvit

08:45

Koulutuksen avaus

Kaarina Sinersalo, IIA Finland

09:00

Kartellien havaitseminen ja torjunta

Mika Hermas ja Riina Autio, Kilpailu- ja kuluttajavirasto

10:00

Tauko

10:15

Whistle Blow – lainsäädännöllinen katsaus – missä nyt mennään

Juha Keränen, Oikeusministeriö

10:45

Mitä korruptio on ja kuinka tuen sisäisenä tarkastajana tuloksellista korruption torjuntaa

Markus Kiviaho, IA Insight

11:15

Tauko

11:30

”Väärinkäytökset ja sisäinen tarkastus” – Datan valjastaminen epäterveiden ilmiöiden tunnistamiseen

Joonas Värtinen, Aktia

12:20

Q&A, keskustelua

12:40

Webinaari päättyy

Puhujat

Juha Keränen

Juha Keränen

Juha Keränen (OTL) työskentelee oikeusministeriössä neuvottelevana virkamiehenä vastuualueenaan korruption torjunta. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus talousrikoksista ja korruption torjunnasta ja hän on toiminut pitkään mm. Suomen edustajana Euroopan neuvoston, OECD:n ja YK:n lahjonnanvastaisissa työryhmissä sekä työskennellyt useita vuosia Euroopan komissiossa ja useissa maissa korruption torjunnan kehittämistehtävissä. Tällä hetkellä hänen vastuullaan on erityisesti ilmoittajien suojelua koskevan EU-direktiivin kansallinen täytäntöönpano ja siihen liittyvän lainsäädännön valmistelu.

Joonas Värtinen

Joonas Värtinen

Joonas Värtinen (OTK, CIA) on toiminut vuodesta 2016 Aktian sisäisen tarkastuksen johtajana. Joonas myös vetää Sisäisten tarkastajien pienryhmää, joka tutkii datan ja analytiikan käytön lisäämistä tarkastuksissa. Ennen Aktiaan siirtymistään, Joonas on työskennellyt Nordea-konsernissa useissa tehtävissä. Viimeisimpänä hän veti yksikköä, joka vastasi konsernin operatiivisten riskien raportoinnista, prosesseista ja välineistä. Ennen tätä hän toimi mm. sähköisen pankkitoiminnan ja maksuliikenteen kehittämisen parissa.

Riina Autio

Riina Autio

OTM Riina Autio toimii johtavana asiantuntijana Kilpailu- ja kuluttajaviraston Kilpailuvalvonta 1 -yksikössä. Riina työskentelee viraston kartellivalvonnassa seitsemättä vuotta ja on kansainvälisen viranomaisyhteistyön kautta saanut kartellivalvontaan ja tarjouskartellien tunnistamiseen näkökulmaa myös kotimaan markkinoiden ulkopuolelta.

Markus Kiviaho

Markus Kiviaho

Tulevat tapahtumat