Tekoäly ja robotiikka – riskienhallinta ja auditointi

Kurssi

Aika

09.09.2021 08:30 - 09.09.2021 16:30

Paikka

Webinaari

Hinta

Jäsenet: Early bird -hinta 9.7.2021 asti 430 € + alv
10.7.2021 lähtien 545 € + alv
Toinen tai useampi osallistuja samasta organisaatiosta 395 € + alv / hlö

Muut: 645 € + alv


Huom. 19.8. jälkeen voit kysellä paikkoja koulutukseen suoraan IIA Finland:in toimistolta: sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi
Laskuttaja: Oy Inreviso Ab

Kurssin kuvaus

Tekoäly ja robotiikka – riskienhallinta ja auditointi -koulutus.

Huom. Tapahtuma järjestetään kokonaan etänä.

Ohjelmistorobotiikka ja tekoälyn hyödyntäminen organisaatioissa on kasvanut viime vuosina nopeasti. Näiden menetelmien käyttöön liittyy kuitenkin myös riskejä sekä asioita, joita sisäisen tarkastuksen olisi hyvä huomioida. Koulutuksessa käydään läpi mitä ohjelmistorobotiikka ja tekoäly ovat, mihin niitä yleensä käytetään, millaisille riskeille näiden teknologioiden käyttö altistaa sekä miten sisäisen tarkastajan tulisi tarkastusta suorittaa ohjelmistorobotiikan ja tekoälyn osalta. Puhujina asiantuntijoita Deloittelta ja OP:n sisäisestä tarkastuksesta.

Huomioithan, että viimeinen ilmoittautumispäivä tähän koulutuskokonaisuuteen on 19.8.2021! Jos ilmoittautuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko kurssimaksun.

Kysythän paikkoja koulutukseen myös viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

CPE: 7

Aikataulu

09.09.2021

08:30

Aamukahvi ja verkostoituminen

09:00

Päivän avaus ja tavoitteet

09:15

Mitä ohjelmistorobotiikka on ja mihin sitä käytetään – Hanna Melgin, Deloitte

  • Mitä ohjelmistorobotiikka on
  • Mihin ohjelmistorobotiikkaa käytetään

Mitä riskejä ohjelmistorobotiikan käyttämiseen liittyy

10:30

Kahvitauko

10:45

Mitä tekoäly on ja mihin sitä käytetään – Jussi Hermunen, Deloitte

  • Mitä tekoäly on
  • Mihin tekoälyä käytetään

Mitä riskejä tekoälyn käyttämiseen liittyy

12:00

Lounastauko

13:00

Ohjelmistorobotiikan tarkastaminen – Lasse Koskela, OP:n Sisäinen tarkastus

  • Robotisoidun prosessin tarkastuksessa huomioitavaa

Ohjelmistorobotiikan kokonaisuuden tarkastaminen ja governance malli

14:15

Kahvitauko

14:45

Case OP – kokemukset tekoälyn tarkastamisesta finanssialalta – Simo Pulli, OP:n Sisäinen tarkastus

  • Tekoäly OP:ssa
  • Miten lähestyä tekoälyn tarkastamista
  • Datan hallinta ja laatu
  • Malliriskien hallinta

Tekoälyn käyttö tulevaisuuden sisäisessä tarkastuksessa

16:00

Yhteenveto ja keskustelua

16:30

Koulutuspäivä päättyy

Puhujat

Jussi Hermunen

Jussi Hermunen

Jussi Hermunen työskentelee Deloitten Riskienhallintapalveluissa vastuullaan analytiikan käytön edistäminen ja laajentaminen sekä uudet teknologiat. Aiempaa konsultointikokemusta Jussilla on toisesta suuresta konsulttiyhtiöstä analytiikan kehittämisestä, toimittamisesta ja myynnistä. Hän on työskennellyt toimintamallien muutoshankkeissa sekä liiketoiminnan kehittämisessä analytiikkaa hyödyntäen sekä erilaisissa tietojärjestelmien-kehitys ja –implementointihankkeissa erityisesti finanssisektorilla ja valmistavassa teollisuudessa. Jussi on koulutukseltaan diplomi-insinööri Teknillisestä korkeakoulusta.

Lasse Koskela

Lasse Koskela

DI, CISA. Lasse Koskela on toiminut sisäisenä tarkastajana finanssialalla viitisen vuotta. Hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus ICT-ylläpidosta ja -tarkastuksesta sekä niihin liittyvästä data-analytiikasta.

Simo Pulli

Simo Pulli

Simo Pulli vastaa tekoälyn, automaation ja data-analytiikan kehittämisestä OP:n sisäisessä tarkastuksessa. Hänellä on datan, analytiikan ja tekoälyn hyödyntämisestä yhteensä yli 10 vuoden kokemus finanssialalla riskienhallinnassa ja sisäisessä tarkastuksessa. Hän on osallistunut IIA:n data-analytiikka -pienryhmän toimintaan alkaen vuodesta 2018.

Hanna Melgin

Hanna Melgin

KTM, CISA. Hanna Melgin vastaa Deloitten Riskienhallintapalveluissa Digital Risk-palvelualueesta, ja sen kehityksestä. Hannalla on laaja kokemus sisäisestä- ja ulkoisesta tarkastuksesta, erityisesti IT-riskien ja -kontrolliympäristöjen tarkastamisesta ja analytiikan hyödyntämisestä riskienhallinnassa ja sisäisessä valvonnassa. Aiemmin Hanna on toiminut mm. sisäisen tarkastuksen kehityspäällikkönä vastaten organisaation sisäisen tarkastustoiminnan ja tarkastusmenetelmien kehittämisestä. Lisäksi Hannalla on kokemusta organisaation sisäisten kontrollien kehittämisestä, ketteristä toimintatavoista ja muista riskienhallinnan asiantuntijan tehtävistä. Hanna on ollut mukana IIA:n data- ja analytiikka pienryhmän toiminnassa.

Tulevat tapahtumat