Toisen puolustuslinjan tarkastaminen

Kurssi

Aika

18.01.2018 09:00 - 18.01.2018 13:00

Paikka

Radisson Blu Royal, Runeberginkatu 2, 00100 Helsinki

Hinta

Jäsenet: Early Bird 17.12. mennessä 250 € + alv
18.12. lähtien 290 € + alv
(toinen tai useampi osallistuja samasta organisaatiosta 150 € + alv hlö)

Muut: 350 € + alv

Kurssin kuvaus

Suurta lisäarvoa tuovat tarkastukset – toisen puolustuslinjan tarkastus (Anne Maupin, Stora Enso)

Käytännönläheisiä näkökulmia organisaation kokonaisvaltaisen riskienhallinnan ja riskienhallintatoiminnon tarkastamiseen.

Käydään läpi esimerkkejä eri toimialoilta (mm. rahoitus- ja vakuutussektori, julkinen sektori) sekä riskienhallinnaltaan erilaisten maturiteettitasojen organisaatioiden riskienhallinnan tarkastamiseen.

  • Sisäisten tarkastajien työmäärä on lisääntynyt uusien säännösten myötä sekä tarkastusavaruuden kasvaessa. Saman aikaisesti intressiryhmien esim. tarkastusvaliokunta, yrityksen johto jne. odotukset ovat kasvaneet. Sisäisten tarkastajien haasteena on kuinka vastata lisääntyneisiin haasteisiin ja odotuksiin kun useimmiten resurssit ja budjetti pysyvät ennallaan. Yksi keino siihen on toisen puolustuslinjan tarkastus. Kurssilla käydään läpi mitä hyötyä on toisen puolustuslinjan tarkastuksesta ja millaisia haasteita siihen liittyy. Mukana on myös konkreettisia esimerkkejä toisen puolustuslinjan tarkastuksista.

Stora Enson muutosprosessi sisäisten kontrollien hallinnoinnista sekä uudet automaattiset kontrollit (Reetta Liikala, Stora Enso)

  • Stora Enso aloitti vuonna 2016 projektin koskien sisäisiä kontrolleja. Tarkoituksena oli parantaa olemassa olevien kontrollien hallinnointia koko konsernissa sekä lisätä automaattisia kontrolleja manuaalisten sijaan. Esitys sisältää mm. miksi muutos oli tarpeen, mikä muuttui ja miten se tehtiin. Mukana on myös esimerkkejä automaattisista kontrolleista.

Miten tarkastuksen keinoin voidaan auttaa organisaatiota kehittämään oman riskienhallintansa vaikuttavuutta? (Mauri Mikola)

Aikataulu

18.01.2018

09:00

Suurta lisäarvoa tuovat tarkastukset – toisen puolustuslinjan tarkastus, Anne Maupin, Stora Enso

10:25

Tauko

10:30

Stora Enson muutosprosessi sisäisten kontrollien hallinnoinnista sekä uudet automaattiset kontrollit, Reetta Liikala, Stora Enso

11:25

Kahvitauko

11:40

Miten tarkastuksen keinoin voidaan auttaa organisaatiota kehittämään oman riskienhallintansa vaikuttavuutta? Mauri Mikola

13:00

Lounas

Puhujat

Anne Maupin

Anne Maupin

Director Internal Audit, Stora Enso Oyj

Director Internal Audit (2014 - present) Responsible for internal audits, mainly focusing on the 2nd line of defence (Group Functions and similar), member of the Internal Controls steering committee and also responsible for internal audit methodology enhancement and fraud investigations.

Reetta Liikala

Mauri Mikola

Mauri Mikola

Sisäisen tarkastuksen johtaja, CIA, Lähitapiola Oy

Mauri työskentelee LähiTapiolan sisäisen tarkastuksen johtajana. Hänellä on noin 13 vuoden kokemus sisäisen tarkastuksen tehtävistä pääosin palveluntuottajan roolissa. Mauri on toiminut pääosin rahoitus- ja vakuutus-, eläkevakuutus- ja julkisen sektorin organisaatioiden sisäisen tarkastuksen tehtävissä ja on toiminut lukuisten eri lailla asemoitujen tarkastusorganisaatioiden vetovastuussa.

Tulevat tapahtumat