‹ Takaisin

Kesäkuu 1/2022 – Terveiset 10.5. Kevätseminaarista!

Vahvalla perustehtävän hallinnalla ja datan entistä tehokkaammalla hyödyntämisellä tuloksekasta sisäistä tarkastusta

Seminaarin teemoissa painotettiin ajankohtaisia aiheita kuten informaatiovaikuttamista ja yrityksiltä edellytettävää panostusta vastuullisuuteen. Muutoksien keskelläkin sisäisiltä tarkastajilta edellytetään vahvaa perustehtävän hallintaa ja sen lisäksi entistä parempaa datan hyödyntämistä tarkastustulosten evidenssin vahvistamiseksi.

 Keväisen kirkkaana ja aurinkoisena seminaaripäivänä myös seminaariin osallistujien tunnelma oli iloinen ja aurinkoinen. ”Osallistujien vastaanottotiskillä oli odottava ja iloinen tunnelma. Osallistujat saapuivat pienissä ryhmissä juuri sopivasti ennen aamukahvitarjoilua. Vain nimilappu rintaan ja nimmaria lomakkeeseen, tästä se seminaari alkaa! Seminaaripaikka oli taas kerran loistava ja mahdollisti verkostoitumisen ja kohtaamiset. Olipa mukava tavata näin monta osallistujaa livenä! – Annika”

 Samaan aikaan etäilijät virittäytyivät tahoillaan seminaaripäivään. Halusimme tarjota jokaiselle mahdollisuuden päättää, osallistuuko seminaariin paikan päällä vai etänä. Tiedostimme, että hybridi vaatii toimikunnalta enemmän kuin perinteinen seminaari. Heureka ! – seminaarin kokonaisarvion ja palautteen perusteella onnistuimme saatesanoilla ”Etäosallistumismahdollisuus toivottavasti säilyy jatkossakin.” ”Tilaisuus paikan päällä toimi hyvin.”

Ajatuksia ja nostoja päivän puheenvuoroista:

 Informaatiovaikuttaminen herätti päivän ensimmäisenä, Jessikka Aron pitämänä puheenvuorona

”Tärkeä ja mielenkiintoinen aihe. Erittäin hyvä puhuja. Aihetta olisi kuunnellut mielellään pidempäänkin.” Tämä kommentti varmasti kiteytti usean kuulijan tunnot erittäin ajankohtaisen ja ajatuksia herättävän esityksen jälkeen.

 Verkostoituminen ja vuorovaikutus sai kiitosta. Samoin Speed dating, joka oli otettu seminaariohjelmaan uutena numerona edellisten seminaaripalautteiden innoittamana  

”Speed dating oli hyvä. Pääsi tutustumaan hyvin muihin osallistujiin ja vaihtamaan näkemyksiä.”

”Koronan takia emme ole tavanneet juurikaan toisiamme, siksi oli mukava vaihtaa ajatuksia Speed dating-teemalla.”

Entäpä Data, jonka roolia UPM:n sisäisessä tarkastuksessa Johanna Salo valotti omassa puheenvuorossaan?

”Herätti ajattelemaan datan hyödyntämistä tarkastustoiminnassa.”

 ”Kiitos, oli hienoa kuulla konkreettisia esimerkkejä ja tarkastajan omakohtaisia kokemuksia. Esitys antoi ideoita oman toimintamme kehittämiseen.”

 ”Käytännönläheinen ja selkeä esitys, helppo omaksua ajatus omaan työhön.”

Tarkastajien kokemusta kuultiin vertaismentoroinnista sekä sisäisen valvonnan tason arvioinnista eri organisaatioissa

”Rohkaisee miettimään sparrauksen käyttöä jatkossa (miten, missä, milloin, kenen kanssa, jne.)”

Sisäisen valvonnan osalta ”Kolmen eri näkökulman tuominen oli erittäin hyvä formaatti. ”Oli avartavaa kuulla, mitä eri vaatimuksia organisaatioilla on ja miten arviointi toteutetaan niissä.”

ESG – alustusten palautetta ja puhujan mietteitä

”Mielenkiintoinen aihe ja vakuuttava esiintyminen”

”Erittäin hyvät ja osaavat puhujat. Hyvä yhteistyö! Tärkeä sanoma!”

 ”Jos jostain pitää aloittaa seminaariesiintymisensä, niin tämän vuoden Kevätseminaari oli varmasti paras vaihtoehto. Voisin sanoa, että keskellä lähes ”uppo-outoa” porukkaa, olisi kenties pitänyt kokea jännitystä ja epävarmuuttakin, mutta yhdistävä mielenkiinto seminaarin aiheisiin loi esiintymislavalle hyvin hämäävästi tunnelman – kuin olisin omassa organisaatiossani tai vaikkapa kaveriporukassani jakanut ajatuksiani!

 Päätellen saamistamme kysymyksistä esityksen aikana ja sen jälkeenkin voisi kuvitella, että edes joku pysyi hereillä esityksen ajan, tai sitten olimme vain riittävän epäselviä … Kun käytännön järjestelyt on tehty helpoiksi, jäi omalle vastuulle vain ilmestyä paikalle oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan – ja myönnettäköön, tässäkin toimi varmistukset järjestäjän puolelta erinomaisesti. En ole koskaan potenut ramppikuumetta, mutta täytyy sanoa, että nyt jonkinasteinen sellainen iski – ja siis siinä mielessä, että vähän jäi polte palata lavalle vielä joskus tulevaisuudessakin. – Laura”

Seminaari tuoreiden talkoovoimien silmin

”Uutena toimikuntalaisena on ollut ilo todeta, että seminaarin sisällön suunnittelu ei ole yksintyöskentelyä, vaan teemoja suunnitellaan ja jalostetaan yhdessä kehitellen. -Sari”

”Uusia tekijöitä saatiin seminaaritoimikunnan avuksi mukaan niin seminaarin suunnitteluun kuin toteutuksen tueksi. Seminaarin valmisteluun osallistuminen rikastuttaa ajattelua ja avaa uusia näkökulmia. Oman työn tuloksia on sitten mukava päästä seminaarissa paikan päällä kokemaan. -Jaana”

Saimme teiltä erittäin runsaasti palautetta seminaarista ja palautteen perusteella seminaari onnistui erinomaisesti. On kiva lähteä rakentamaan seuraavaa seminaaria, kun näkee että ihmiset arvostavat ohjelmaa ja järjestelyjä.

ISO KIITOS kaikille seminaariin osallistuneille! Tapaamisiin Syysseminaarissa 2022!

 Seminaaritoimikunnan puolesta,

Kaarina Sinersalo, toiminnanjohtaja

Ja hei – jos mielessäsi on kiinnostava aihe tai puhuja, vinkit otetaan vastaan kiitollisuudella IIA Finlandin toimistolla (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

Avaa koko näytössä.