‹ Takaisin

Tammikuu 1/2022 – Puheenjohtajan tervehdys

Hyvää alkanutta vuotta 2022!

Pandemia on yhä vieraanamme ja myös tämä vuosi on alkanut etäilyn merkeissä. Uusi normaali on muuttanut työtapamme ainakin toistaiseksi ja etäkokouksista on tullut arkipäivää myös sisäisessä tarkastuksessa. Toisaalta ajankäytön tehokkuus on samalla usein lisääntynyt ja fokus on useimmiten kohdallaan.

Sisäinen tarkastus on sopeutunut muuttuneisiin olosuhteisiin hyvin useimmissa organisaatioissa. Vaikka kasvokkain tarkastettavien kanssa ei usein ollakaan, tarkastustyön tehokkuus ja tarkkuus ovat jopa parantuneet teknisten työkalujen ja data-analytiikan käytön lisääntyessä. Sisäinen tarkastus on myös toistuvasti saanut kehuja joustavuudestaan muuttuvissa olosuhteissa, mistä nöyrimmät kiitokset teille kaikille!

Myös IIA Suomen toiminta on edellyttänyt joustavuutta ja ketteryyttä muuttuvissa olosuhteissa. Yhdistyksen koulutus- ja kokousjärjestelyt ovat olleet hybridimuotoisia tai puhtaasti virtuaalisia tarjoten samalla osallistumismahdollisuuden entistä laajemmalle jäsenkunnalle. Mikään ei kuitenkaan voita mukavaa yhdessäoloa ja kollegojen tapaamista, kuten 65-vuotisjuhlaseminaarimmekin osoitti!

Pyrimme jatkossakin edelleen kehittämään jäsenpalvelujamme ja tarjoamaan työkaluja, tietoa ja koulutusta tukemaan sisäisten tarkastajien työtä yhdistyksen hallituksen asettamien strategisten tavoitteiden mukaisesti. Toimikuntamme ovat aktiivisesti osallistuneet kehitystyöhön, mistä lämpimät kiitokset kaikille toimikuntalaisille. Uusia jäseniä otetaan mielellään vastaan, joten ottakaa vaan reippaasti yhteyttä toimikuntiimme!

Kuten joulukokouksessa kerroimme, pyrimme kanavoimaan ja hyödyntämään myös Global IIA:n ja ECIIA:n koko ajan kasvavaa tarjontaa kehittäessämme sisäistä tarkastusta Suomessa. Global IIA:lla on useita kehityshankkeita, joita pyrimme tuomaan käytäntöön myös meillä. Maailma on muuttunut ja sisäisen tarkastuksen on vastattava ajan haasteisiin!

Haluan toivottaa teille ja läheisillenne turvallista ja menestyksellistä vuotta 2022! Ollaan linjoilla ja tavataan heti kun se on taas mahdollista!

Jim Johansson

IIA Finland – yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

Avaa koko näytössä.