‹ Takaisin

2018 sisäisen tarkastuksen syke: Ammatti muutoksessa

2018 sisäisen tarkastuksen syke: Ammatti muutoksessa

Sisäisen tarkastuksen johtajien tulee tehdä sisäisestä tarkastuksesta sisäinen haastaja, joka jatkuvasti kyseenalaistaa vallitsevaa olotilaa. Näin ainakin ohjeistavat havainnot sisäisen tarkastuksen kyselystä (The IIA’s Audit Executive Center 2018 North American Pulse of Internal Audit survey: The Internal Audit Transformation Imperative). Raportti kyselyn tuloksista julkaistiin 12.3.2018 ja se on ladattavissa The IIA Audit Executive Center:n nettisivuilta.

Julkaisu keskittyy siihen, kuinka kyky, ketteryys, innovaatio ja hallituksen tuki ovat edellytyksiä muutokselle. Se havainnollistaa mahdollisuuksia sisäisen tarkastusten johtajien paremmalle osallistamiselle. Julkaisu painottaa myös olemaan realistinen – menestyksekäs innovaation tavoittelu vaatii näkemystä, aikaa, panosta ja tahtoa uudistaa nykyisiä lähestymistapoja kehittyneillä ja tuloksellisilla menetelmillä.

Sisäisen tarkastuksen johtajien tulee päättäväisin ottein irtautua historiallisista viitekehyksistään ja oltava riittävän ketteriä muuttamaan sisäisen tarkastuksen painopistettä ja sisäistä asemointia muutoksen aikaansaamiseksi.

The Audit Executive Center on kerännyt näkemyksiä kyselyillä alan johtajilta vuodesta 2011. Jokainen kysely kerää tietoa sisäiseen tarkastukseen ja sen johtamiseen liittyvistä aiheista.