‹ Takaisin

Chambersin blogi pohtii riskienhallinnan oppeja hurrikaani Dorianista

Richard Chambersin blogi 9.9.2019

Richard Chambers (IIA President and CEO, CIA, QIAL, CGAP, CCSA, CRMA) kertoo näkemyksiään sisäisen tarkastuksen ammatista blogissaan yhdistyksen kansainvälisillä sivuilla.

Chambersin pohtii blogissaan, mitä riskienhallinnan oppeja hurrikaani Dorianin aiheuttamasta tuhosta voi ammentaa ja linkkaa kuulijan sivustolle, jossa listataan mahdollisuuksia auttaa hurrikaanin uhreja Bahamalla. Chambers pohtii hurrikaanin hyvin erilaisia vaikutuksia Bahamassa ja Floridassa, ja miten niistä voisi ottaa opiksi niin omasta henkilökohtaisesta kuin edustamansa organisaation puolesta. Hän listaa blogissaan riskienhallinnan oppeja katastrofista:

  • Hurrikaaniin liittyvien riskien identifiointi sekä arviointi, oppi1: Käytä päättäväisesti hyväksi kokemusta arvioidessasi lähestyvää riskiä sekä mahdollisia strategioita sen pienentämiseksi
  • Hurrikaaniin varautuminen, oppi 2: Riskin pienentäminen aiheuttaa kustannuksia, mutta ne ovat vain yksi arvioitava osa-alue päätettäessä strategioista ja toimista saatavilla olevan tiedon varassa.
  • Hätätilannesuunnitelmien testaaminen, oppi 3: Riskien pienentäminen ei ole helppoa, kuten kriisinhallintasuunnitelmat, kaikki riskienhallintasuunnitelmat tulee testata ja päivittää säännöllisesti.
  • Varautuminen tulevaisuuteen, oppi 4: Riskit voivat laantua, mutta ne eivät koskaan kokonaan poistu. Päätökset riskienhallinnan kontrollien poistamisesta tai höllentämisestä tulee punnita tarkkaan riskin uusimisen todennäköisyyttä vasten.
  • Varautuminen hurrikaanin jälkipuintiin, oppi 5: Riskienhallinnan strategioiden tulee sisältää skenaarioita riskin jälkeisistä tapahtumista.
  • Hurrikaanin tuhoisan polun ennustaminen, oppi 6: Hyödynnä viimeisin teknologia riskin identifioinnissa, pienentämisessä ja hallinnassa.

Dorianin hyvin erilainen vaikutus Bahamassa ja Floridassa näytti, kuinka dynaamisia riskit voivat olla. Tämä muistuttaa Chambersia siitä, kuinka riskienhallinta on tieteen lisäksi taidetta.

Lue koko blogi tästä.