‹ Takaisin

Hyvinvointialueiden sisäisen tarkastuksen periaatteet

hyvinvointialueiden sisäisen tarkastuksen järjestämisperiaatteet

Ohessa käyttöönne valmisteltu muistio Hyvinvointialueiden sisäisen tarkastuksen periaatteista.

Yhdistys kouluttaa mielellään sisäisen tarkastuksen ammatillisten standardien sisällöstä ja sisäisen tarkastuksen järjestämiseen liittyen. Vastaamme ja annamme mielellämme lisätietoa näihin periaatteisiin ja sisäisen tarkastuksen kysymyksiin liittyen. Yhteydenotot yhdistyksen toimistoon esim. sähköpostitse osoitteeseen sisaiset.tarkastajat@theiia.fi.

YHTEINEN MUISTIO HYVINVOINTIALUEIDEN TARKASTUS- JA ARVIOINTITOIMIJOISTA VALMISTELIJOILLE

Lisäksi olemme syksyllä toteuttaneet yhteistyössä eri tarkastusyhdistysten ja VTV:n kanssa muistion: ”Tarkastus- ja arviointitoimijoiden roolit ja tehtävät hyvinvointialuekonsernissa sekä sisäisen valvonnan järjestäminen” tukeaksemme hyvinvointialueiden toiminnan valmistelua.

Tämän yhteisen muistion tavoitteena on kuvata mahdollisimman selkeästi hyvinvointialueiden ulkoisen ja sisäisen tarkastus- ja arviointitoimijat sekä niiden roolit ja tehtävät. Muistiossa on esitetty kootusti hyvinvointialuelaissa säädetyt tarkastustoimijoiden tehtävät sekä yksityiskohtaisempia kuvauksia tarkastustoimijoista ja tarkastustoimintaan liittyvistä suositeltavista käytänteistä.

Ammatillisen sisäisen tarkastuksen järjestämisen osalta muistiossa tuodaan esiin mm. IPPF eli ammatillisten käytäntöjen ajatusmalli Ammatillinen ohjeistus | Sisäiset tarkastajat ry (theiia.fi) ja Sisäisen tarkastuksen Ammattistandardit standards_2017_fi.pdf (theiia.fi), jotka ohjaavat sisäisen tarkastuksen toimintaa.

Terveisin,

Riikka Koivunen, psta Sisäiset Tarkastajat ry, Julkissektoritoimikunta.

Kaarina Sinersalo, Sisäiset Tarkastajat ry, Toiminnanjohtaja, puh +358 50 325 7255 tai sähköposti kaarina.sinersalo@theiia.fi.