‹ Takaisin

IIA Finlandin ammatillisten asioiden toimikunnan tarkastusmallit osa 2: Suuret muutokset

ammatillisten asioiden toimikunnan tarkastusmallit osa 2/7 – Suuret muutokset

IIA Finlandin ammatillisen asioiden toimikunta on laatinut sarjan tarkastusmalleja pyrkien ottamaan huomioon ammatillisesta ohjeistuksesta (IPPF=International Professional Practices Framework) tulevat vaatimukset ja suositukset. Laadinnassa on hyödynnetty toimikunnan käytössä olleita esimerkkejä eri organisaatioiden soveltamista käytännöistä.

Malleihin on koottu keskeisiä osa-alueen tarkastamisessa huomioon otettavia asioita. Laaditut mallit ei ole välttämättä sellaisenaan siirrettävissä mihinkään organisaatioon, vaan ne on sovitettava oman organisaation tarpeisiin ja käytäntöihin.

Tässä toisena julkaistavassa ohjeistuksessa on koottu osa-alueita, jotka ovat tyypillisiä suurille muutoksille suomalaisissa organisaatioissa. Toimintaan ja toimintamuutoksiin voi liittyä lainsäädäntöä, joka on otettava huomioon suurten muutosten yhteydessä.

Kansainvälisistä ammattistandardeista voidaan soveltaa standardia 2110.A1. ”Sisäisen tarkastuksen tulee arvioida organisaation eettisten tavoitteiden, ohjelmien ja toimenpiteiden suunnittelua, käyttöönottoa ja tuloksellisuutta.”

Löydät ohjeistuksen jäsenalueelta kohdasta ”ladattavat tiedostot”.

Etkö ole vielä jäsen? Voit lukea lisää jäsenyydestä ja hakemisesta täältä.