‹ Takaisin

Richard Chambers -blogi: Kun hyvästä kirjanpitäjästä tulee paha, kysymyksiä nousee enemmän kuin mihin vastataan

When Good Accountants Go Bad, More Questions Are Raised Than Answered (julkaistu 29.1.2018)

Yhdysvalloissa Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) valvoo julkisten yhtiöiden kirjanpitoa ja tilintarkastusta. Yhdysvalloissa kuutta ihmistä syytetään siitä, että he olisivat vuotaneet PCAOB:n tietoa ja että tietoa olisi hyödynnetty isoissa tilintarkastusyhteisöissä, jotta nämä voisivat parantaa tilintarkastuksen tuloksia.

Chambers painottaa, että syytteet on nostettu mutta tuomioita ei ole annettu. Joka tapauksessa tapaus asettaa kirjanpito- ja tilintarkastusammattilaiset huonoon valoon.

Tapahtumaketju lähti siitä kun valvovan viranomaisen (PCAOB) työntekijä viimeisenä työpäivänä kopioi tietoa tulevista tarkastuksista. Kun hän siirtyi uuden työnantajan, KPMG, palvelukseen hän jakoi näitä tietoja uuden työnantajansa kanssa. Kahta muuta PCAOB:n entistä työntekijää syytetään tarkastussuunnitelmien vuotamisesta tarkastettaville.

Tapaus herättää paljon kysymyksiä henkilöiden omista motiiveista lähtien siihen millaisia kytköksiä valvovilla viranomaisilla ja isoilla tilintarkastusyhteisöillä on.

Lue blogi kokonaisuudessaan täältä: https://iaonline.theiia.org/blogs/chambers/2018/Pages/When-Good-Accountants-Go-Bad-More-Questions-Are-Raised-Than-Answered.aspx