‹ Takaisin

Sisäisen tarkastuksen rooli toipumisessa epäonnistumisten jälkeen

Sisäisen tarkastuksen rooli toipumisessa epäonnistumisten jälkeen

Richard Chambersin blogi 11.6.2018

Blogissaan Richard Chambers (IIA President and CEO, CIA, QIAL, CGAP, CCSA, CRMA) jakaa henkilökohtaiset pohdintansa ja näkemyksensä sisäisen tarkastuksen ammatista. Tässä on ote hänen uusimmasta viestistään:

Olen kirjoittanut useita blogiviestejä korkean profiilin riskeistä, valvonnasta ja hallinnon epäonnistumisista viime vuosina Volkswagenista Toshibaan ja edelleen Wells Fargoon. Jotkut viestit käsittelivät niistä opittuja asioita, kun taas toiset viestit tutkivat sisäisen tarkastuksen roolia tai sisäisen tarkastuksen puuttumista kyseisissä yrityksissä.

Julkinen skandaali on helppo kohde kriitikoille ja asiantuntijat ovat kommentoineet organisaatioiden epäonnistumisista. Haluaisin kuitenkin viitata yhden 1900-luvun kuuluisimmista ja inspiroivimmista johtajista, Winston Churchillin, ajatuksiin. Ison-Britannian pääministeri, jota juhlittiin rohkeana, urheana, päättäväisenä ja väsymättömänä johtajana toisen maailmansodan aikana, sai myös osuutensa poliittisista ja sotilaallisista epäonnistumisista.

Koko valtiollisen uransa aikana hän oppi, että menestys ja epäonnistuminen ovat läheisesti sidoksissa toisiinsa. Churchillin lainaus, joka parhaiten ilmaisee tämän, on: ”Menestys ei ole lopullinen, epäonnistuminen ei ole kohtalokasta. Rohkeus jatkaa on se, jolla on merkitystä.”

Tämä opetus inspiraationa me tutkimme, miten sisäinen tarkastus voi auttaa organisaatiota toipumaan häpeällisestä skandaalista tai korkean profiilin riskien ja valvonnan epäonnistumisista.

https://iaonline.theiia.org/blogs/chambers/2018/Pages/Internal-Audits-Role-in-Picking-up-the-Pieces.aspx