‹ Takaisin

Sisäiset tarkastajat: Olkaa luottavaisia mutta ammatillisesti skeptisiä

Richard Chambersin blogi 28.9.2020   

Richard Chambers (IIA President and CEO, CIA, QIAL, CGAP, CCSA, CRMA) kertoo näkemyksiään sisäisen tarkastuksen ammatista blogissaan yhdistyksen kansainvälisillä sivuilla.   

Uran alusta lähtien Chambersille kerrottiin, että sisäisten tarkastajien ei pitäisi yksinkertaisesti hyväksyä sitä, mitä heille sanotaan, vaan että heidän on aina toteutettava lisätoimenpiteitä tietojen varmistamiseksi. Vastauksien saamiseksi oli tärkeää luoda luotettavia tietolähteitä, jotka perustuivat avoimeen ja hyvään yhteistyöhon. Tällä tavalla voimme rakentaa luottamusta. Mutta meidän tulisi myös varmistaa, että olemme luottamuksen arvoisia. 

Luota mutta varmista.  

Asianmukaisen ammatillisen skeptisyyden ylläpitäminen ei ole helppoa. Emme voi tehdä sitä seuraamalla vain tarkistuslistoja. Sen sijaan se on ajattelutapa, jota on sovellettava laajasti tarkastusohjelman suunnittelusta todisteiden keräämiseen ja arviointiin asti. Jokaisessa tarkastuksessa on säilytettävä asenne seuraavasti:  ”Saatan pitää näistä ihmisistä ja saatan ymmärtää, mitä he kertovat minulle, mutta minun on tarkistettava tosiasiat itsenäisesti ja objektiivisesti. En usko tai ole uskomatta, ennen kuin varmistus on tehty. Samoin en luota tai ole luottamatta sitä ennen.” 

The Anti-Fraud Collaboration (Yhteistoimintaa väärinkäytösten torjumiseksi), jossa IIA on yksi neljästä sponsorointiorganisaatiosta, julkaisee uudenlaisen ajattelun johtajuudesta, jonka ytimessä on käsite ”luota, mutta varmista”. Tutkimalla menetelmiä tilinpäätöksen väärinkäytösten – tai minkä tahansa väärinkäytösten – havaitsemiseksi ja ehkäisemiseksi, dokumentissa tähdennetään skeptisyyden harjoittamista, tai kieltäytymistä hyväksymästä tietoja ja käytäntöjä, sokeasti luottaen. 

Read the whole article from here.