‹ Takaisin

Tätä virhettä sisäisen tarkastuksen ei kannata tehdä vuonna 2020

Richard Chambersin blogi 21.1.2020

Richard Chambers (IIA President and CEO, CIA, QIAL, CGAP, CCSA, CRMA) kertoo näkemyksiään sisäisen tarkastuksen ammatista blogissaan yhdistyksen kansainvälisillä sivuilla.

Richard Chambers kirjoitti tammikuun alussa viidestä painopisteestä vuodelle 2020. Yksi niistä oli tarve tuoda esiin sisäisen tarkastuksen tuottama lisäarvo. Sen pitäisi olla koko ajan sisäisen tarkastuksen johtajien mielessä, koska epäonnistuminen tässä asiassa voi olla kohtalokasta talouden laskusuhdanteessa.

Richard Chambers on toiminut sisäisessä tarkastuksessa viidellä vuosikymmenellä ja hän on kokenut taloudellisen laman viisi kertaa 1970-luvulta lähtien. Vaikka laman syy ja laajuus ovat olleet joka kerran erilaiset, kaikilla on ollut sama vaikutus sisäisen tarkastuksen ammattikuntaan: sisäisen tarkastuksen maine on kärsinyt kohtuuttoman kovan kolauksen, koska sisäinen tarkastus nähtiin sopivana ”laskun maksajana”. Sidosryhmämme, joilla oli paineet vähentää kuluja ja turvata taloudellinen tulos, eivät täysin ymmärtäneet sisäisen tarkastuksen arvoa ennen laman alkamista.

Lue koko blogi täältä.