‹ Takaisin

The Internal Audit Foundation julkaisi uuden keinoälyä koskevan tutkimusraportin

The Internal Audit Foundation julkaisi uuden keinoälyä koskevan tutkimusraportin

Tekoälyn käyttäminen kasvaa nopeasti ja koskee lähes jokaista toimialaa eri puolilla maailmaa. The Internal Audit Foundation julkaisi uuden keinoälyä koskevan tutkimusraportin, jonka tarkoituksena on auttaa sisäisiä tarkastajia tiedostamaan erilaiset tavat, joilla tekoälysovellukset käyttävät dataa eri tavalla kuin tavalliset IT-sovellukset sekä erityiset riskit, joita tapoihin liittyy.

Esittämällä avaineroja, kuten sen, että tekoäly käyttää todennäköisyyksiä oikean datan sijaan, kirjoittajat havainnollistavat sudenkuoppia, joihin organisaatiot voivat langeta, jollei niiden sisäinen tarkastus pysty arvioimaan luotettavasti datanhallintaa kehitys-, käyttöönotto- ja operaatiovaiheessa. Kirjoittajat:

  • Antavat yleisen kuvan datan eri ominaisuuksista tekoälyn osalta
  • Identifioivat erityisiä haasteita liittyen tiedon rooliin
  • Ehdottavat haastattelukysymyksiä, joita sisäinen tarkastus voi käyttää varmistaessaan tiedonhallintaa tekoälysovelluksen julkaisemisen eri vaiheissa

Tämä tutkimusraportti käy kaikille sisäisille tarkastajille kaikilla toimialoilla ja antaa ohjeistuksen tekoälyn hallinnan tarkastamiseen erityisen ammattistandardin puuttuessa tälle uudelle ilmiölle. Raportti on englanniksi ja sen voi tilata maksutta täältä.