‹ Takaisin

Uusi Internal Audit Foundationin raportti – “Auditing Anti-Bribery Programs.”

How Are Global Organizations Combatting Corruption?

Find out in the Internal Audit Foundation’s newest report, “Auditing Anti-Bribery Programs.” It highlights initiatives that leading global organizations are implementing and discusses how national laws are impacting global operations.

Ohessa linkki, josta pääset raporttiin. Download your complimentary copy today!

Suomenkielinen referaatti aiheesta: Internal Audit Foundation julkaisee uuden raportin lahjonnasta

​Kuluneen vuosikymmenen aikana esiin tulleiden lahjonta- ja korruptiotapausten takia organisaatiot ovat havahtuneet tarpeesta ottaa käyttöön systemaattiset lahjonnan vastaiset ohjelmat, joiden käyttöä myös valvotaan säännöllisesti. Internal Audit Foundationin julkaisema uusin raportti korostaa sisäisen tarkastuksen merkittävää roolia näiden ohjelmien toteutumisen varmistamisessa.

Raportti käsittelee sisäisten tarkastajien työn merkitystä ja tarkastajien vastuuta ottaa ennakoiva rooli arvioidessaan organisaationsa toimenpiteitä pohtimalla:

–       tiukemman lahjonnan vastaisen ohjelman osatekijöitä

–       kuinka tarkastaa lahjonnan vastaisia toimenpiteitä

–       monikansallisten organisaatioiden käyttöönottamia välineitä

Tämä raportti korostaa sisäisen tarkastuksen mahdollisuutta arvioida organisaatioiden lahjonnan vastaisen toiminnan ohjelman suunnittelua, käyttöönottoa ja tehokkuutta sekä laatia esimerkkejä ohjelman hyödyistä.

Yhdistyksen sivuilta saat ladattua raportin veloituksetta käyttöösi: www.theiia.org/Anti-Bribery.

Lisäksi Chambersin blogi sisäisen tarkastuksen roolista lahjonnan ja korruption vastaisessa työssä

Richard Chambersin blogi 29.4.2018

Blogissa Chambers kertoo kokemuksistaan ja näkemyksistään sisäisen tarkastajan ammatista:

Vaikka kaikki tunnistavat riittävien resurssien ja toimenpiteiden tarpeen lahjonnan vastaisessa työssä ja osana pätevää riskienhallintaa, niin on järkyttävää, kuinka paljon silti menetetään niiden vuoksi. World Economic Forum on arvioinut, että korruptio lisää liiketoimintojen kustannuksia kymmenen prosenttia. World Bank on arvioinut, että 20–40 prosenttia virallisesta kehitysavusta varastetaan korkean tason korruption takia.

Korruption kustannukset eivät tarkoita vain rahaa. Corruption and the Provision of Health Care and Education Services -yhdistyksen tutkimuksen mukaan korruption määrä korreloi lapsikuolleisuuteen, joka on kaksinkertainen niissä maissa, joissa korruptio on merkittävää.

Lue tästä koko blogi: https://na.theiia.org/news/Pages/Blog-Internal-Audits-Role-in-Fighting-Bribery-and-Corruption.aspx