‹ Takaisin

Uusi käytännön ohje – Riskienhallintaprosessin arviointi

14.3.2019 / Uusi käytännön ohje julkaistu

Yhdistys on julkaissut uuden käytännön ohjeen – riskienhallintaprosessin arviointi. Tämä viimeisin käytännön ohje auttaa sisäisen tarkastuksen johtajia riskienhallintamallin kehittämisessä tuottamalla hallitukselle ja ylimmälle johdolle varmuuden siitä, että varmistustoiminta ja konsultointi ovat riippumattomia ja riskienhallinnan prosessit tehokkaita.

Uusi ohjeistus auttaa sisäistä tarkastusta kehittämällä erilaisia lähestymistapoja riskienhallinnan katselmuksia ja arviointeja varten huomioiden myös organisaatioiden erilaiset kypsyystasot sekä antamalla uusia ajatuksia, miten arvioida riskienhallinnan prosessien tehokkuutta ja sen parantamista.

Uudessa ohjeessa annetaan myös neuvoja, kuinka varmistustyön tulokset riskienhallinnan tehokkuudesta, kypsyystasoista ja mahdollisista haasteista viestitään sidosryhmille.

Ohjeistuksen aihepiirit käsittävät:

  • tarpeet riskienhallinnan tarkastuksille
  • tehokkaan riskienhallintaprosessin osatekijät
  • näkökulmia riskienhallinnan kehittämiseen, miten huomioidaan liiketoimintaympäristö, kypsyystasot ja sääntely-ympäristö
  • tarvittavan tiedon kerääminen, jotta voidaan määrittää riskienhallinnan tarkastusten toimenpiteiden laajuus
  • tehokkaan riskienhallintaprosessin arviointitavat
  • riskienhallintaprosessin kehittäminen

Yhdistyksen jäsenet voivat ladata uuden ohjeistuksen maksutta jäsenyyden etuna yhdistyksen sivuilta. Muut voivat ostaa ohjeistuksen yhdistyksen kirjakaupasta. Pääset lataamaan ohjeistuksen tästä.