‹ Takaisin

Väärinkäytösraportti vahvistaa sisäisen tarkastuksen arvoa kriittisinä aikoina

Richard Chambersin blogi 27.4.2020 

Richard Chambers (IIA President and CEO, CIA, QIAL, CGAP, CCSA, CRMA) kertoo näkemyksiään sisäisen tarkastuksen ammatista blogissaan yhdistyksen kansainvälisillä sivuilla 

Chambers kertoo blogissaan, kuinka joka vuosi sertifioitujen väärinkäytöstarkastajien yhdistys (Association of Certified Fraud Examiners) julkaisee raportin, joka kertoo tuloksia vuosittaisesta globaalista väärinkäytöskyselystä. Havainnot nostavat esiin, kuinka tärkeä rooli sisäisellä tarkastuksella on ja miten merkittävää lisäarvoa se tuottaa tunnistaessaan ja ehkäistessään väärinkäytöksiä. Sisäinen tarkastus tulee johdonmukaisesti toisena ilmiantokanavan jälkeen väärinkäytösten paljastamisen menetelmistä.  

Tämän vuoden raportti ei poikkea muuten kuin yhden erittäin tärkeän asian osalta: sen viesti on, että sisäistä tarkastusta tarvitaan nyt enemmän kuin aiemmin. 

Sen lisäksi, että COVID-19 aiheuttaa vakavia terveydellisiä seurauksia, se on mukana kaikessa liiketoimintaan ja yhteiskuntaan liittyvässä keskustelussa. Se on vaikuttanut dramaattisesti maailmanlaajuisiin liiketaloudellisiin moottoreihin sekä synnyttänyt etätyön vallankumouksen. Se on myös kasvattanut levottomuutta sosiaalisesta eristäytyneisyydestä, jota pandemia hallitsee jatkuvasti. 

Pandemia luo olosuhteet, joissa ammatilliset väärinkäytökset voivat kukoistaa. Jokainen väärinkäytöksiä tunteva tietää väärinkäytösten kolmion, jonka tärkeimmät tekijät ovat paine, mahdollisuus ja järkeistäminen. Pandemia kasvattaa ensimmäistä – painetta – sillä se uhkaa miljoonien yritysten ja miljardien työntekijöiden taloutta maailmanlaajuisesti. Myös toinen tekijä – mahdollisuudetsaattavat hyvinkin lisääntyä, sillä organisaatioilla on paine vähentää kustannuksia, jopa olennaisten kontrollien kustannuksella.  

Yhdistyksen raportti kuvaa kattavasti sisäisen tarkastuksen kriittistä roolia väärinkäytösten vastaisessa taistelussa. Raportti antaa myös tärkeää tietoa sisäisille tarkastajille väärinkäytösten tunnistamiseksi ja estämiseksi. Chambers kannustaa lataamaan raportin ja hyödyntämään sitä sisäisen tarkastuksen työssä ja sen arvon korostamisessa. 

Lue koko blogi täältä ja lataa raportti.

Read Richard Chambers’ Latest Blog 
​Fraud Report Affirms Internal Audit’s Value at Critical Time 

In his blog, IIA President and CEO Richard Chambers, CIA, QIAL, CGAP, CCSA, CRMA, shares his personal reflections and insights on the internal audit profession. Here’s an excerpt from his latest post: 

​Each year, the Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) publishes a ”Report to the Nations,” which shares results of its annual Global Fraud Survey. The findings reflect the significant role that internal audit plays, and the value it adds, in detecting and deterring fraud. Indeed, internal audit consistently ranks second only to whistleblower tips as the most effective way to uncover wrongdoing. 

This year’s report is no different, except in one very important way: Its message about internal audit’s value is needed now more than ever. 

In addition to its deeply serious health implications, COVID-19 is part of any and every discussion about business and society. From its dramatic impact on global economic engines and its spawning of a telecommuting revolution, to the growing anxiety brought on by social distancing’s isolation, the pandemic dominates every waking hour. 

Read the full InternalAuditor.org blog post from IIA President and CEO Richard Chambers.