‹ Takaisin

Väitöstiedote

Pohjoismaisten pankkien rahanpesuskandaalit, Suomen valtionosuuksien väärinkäytöstapaukset ja muun muassa kuntapäättäjien virkarikossyyteuutisoinnit ovat konkreettisia esimerkkejä erilaisten organisaatioiden tarpeista vahventaa valvontaansa ja riskienhallintaansa. Sisäinen tarkastus on asiantuntijayksikkö, jonka keskeisimpiä tehtäviä on sisäisen valvonnan prosessien ja riskienhallinnan arvioiminen. Huolimatta kiistattomasta tarpeesta tämänkaltaiselle yksikölle yllättävän harva suomalainen organisaatio on päättänyt hyödyntää sisäisten tarkastajien ammattitaitoa prosessiensa kehittämisessä.

Hallintotieteiden maisteri Jaakko Rönkkö selvitti väitöskirjatutkimuksessaan, millaiset organisaatiot ovat päättäneet järjestää sisäisen tarkastuksen ja millaisista tekijöistä tuloksellisesti toimiva sisäinen tarkastus muodostuu.

Lisää aiheesta täällä.

Hallintotieteiden maisteri Jaakko Rönkön julkisen talousjohtamisen alaan kuuluva väitöskirja Sisäinen tarkastus: Tuloksellinen lisäarvon tuottaja vai paikkaansa hakeva tukitoiminto? tarkastetaan julkisesti Tampereen yliopiston johtamisen ja talouden tiedekunnassa perjantaina 16.8.2019 klo 12 Pinni A -rakennuksen Paavo Koli -salissa, Kanslerinrinne 1. Vastaväittäjänä toimii dosentti Olli-Pekka Viinamäki Vaasan yliopistosta. Kustoksena on professori Lasse Oulasvirta.