Kevätseminaari 6.5.2021

Lisätiedot

Aika

06.05.2021 08:30 - 06.05.2021 17:00

Paikka

Original Sokos Hotel Vaakuna, Asema-Aukio 2, 00100 Helsinki

Hinta

Jäsenet: IIA- & ISACA -jäsenet Early Bird 17.3. mennessä 495 € + alv
18.3. lähtien 595 € + alv

Toinen tai useampi jäsen samasta organisaatiosta 17.3. mennessä 395 € + alv / hlö
18.3. lähtien 495 € + alv / hlö
Muut: 695 € + alv


Laskuttaja: Oy Inreviso Ab

Tapahtuman kuvaus

Huom. 21.4. jälkeen voit kysellä lippuja seminaariin suoraan IIA Finland:in toimistolta: sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi

Kevätseminaari 6.5.2021 suuntaa katseet tulevaisuuteen

Päivän avaa Jenitha John, IIAn kansainvälisen katto-organisaation uusi puheenjohtaja. Key Note -puheenvuoron aiheena on resilienssi sisäisen tarkastuksen menestyksen mittarina. Yllättävistä ja vaikeista tilanteista selviytyminen kysyy sekä sinnikkyyttä että uudistumiskykyä. Onneksi molempia pystyy oppimaan ja vahvistamaan.

Jenithaa seuraa kattaus puheenvuoroja kotimaisilta tarkastajakollegoilta ja muiden alojen asiantuntijoilta. Haastamme totuttuja toimintamalleja. Jaamme ratkaisuja ja saamme eväitä uudistua.

Verkostoidumme! Hyödynnämme tekniikkaa tavalla, joka tukee, innostaa ja luo vuorovaikutusta. Sanalla sanoen antaa mahdollisuuden oppia yhdessä. Virtuaalisesti tai paikan päällä syksyllä 2020 modernisti uudistetussa funkkisklassikossa hotelli Vaakunan katolla 10. kerroksessa. Aivan Helsingin keskustassa, rautatie- ja linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä.

Tapaamme paikan päällä Vaakunassa viranomaisen ohjeistuksen sallimissa puitteissa. Nautimme osaavasta juontajasta, puhujasisällöstä, osallistavasta vuorovaikutuksesta ja yhteisöllisyydestä, turvallisuudesta tinkimättä! Jos osallistujamäärää rajoitetaan, se perustuu ilmoittautumisjärjestykseen: Last In, First Out. Tarvittaessa seminaari on kokonaan virtuaalinen. Eli jos rajoitteet estävät kokoontumisen paikanpäälle, niin tällöin kaikki ilmoittautumiset muutetaan automaattisesti etäosallistumisiksi.

Kokemukset edellisvuoden syysseminaarista puhuvat puolestaan:

”Tämä etäseminaari osoittaa, että IIA Finland on ajan hermoilla ja pystyi sopeutumaan tilanteeseen ja teki sen loistavasti! Hienoa.”

”Paras seminaari ikinä! Jatkossa seminaarit voi järjestää näin ja tämän kertaiset aiheet olivat todella mielenkiintoisia, ajankohtaisia ja hyvin esitetty.”

Tervetuloa mukaan!

PERUUTUSEHDOT:

Viimeinen kuluton peruutuspäivä tähän seminaariin on 8.4.2021! Jos ilmoittautuminen perutaan 8.4. jälkeen tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko osallistumismaksun.

Mikäli olet itse estynyt osallistumaan, voit myös kuluitta vaihtaa tilallesi toisen henkilön (esim. jäsen jäsenen tilalle).

Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia aktiivisesti. Jos osallistumisrajoitukset sitä vaativat, voidaan seminaari pitää kokonaan striimattuna. Kaikki ilmoittautumiset muutetaan tällöin automaattisesti etäosallistumisiksi.

Tämän tapahtuman viimeinen ilmoittautumispäivä on 21.4., jonka jälkeen voit kysyä paikkoja seminaariin suoraan toimistolta (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

CPE-pisteet: 7

Aikataulu

06.05.2021

08:30

Linjojen avaus, aamukahvi ja verkostoituminen

09:00

Key Note: Reimagining Resilience

 • Challenges and Opportunities
 • Use Technology Strategically
 • Be Agile to Address Priorities
 • Collaborate to Communicate & Work together
 • Be Tenacious

Jenitha John, chair of The IIA’s Global Board of Directors

09:30

Questions for Jenitha John

09:50

Key Note: Talouden näkymistä ja talouspolitiikasta

 • Miltä taloudessa näyttää juuri nyt ja pidemmällä aikavälillä?
 • Millaisia riskejä ja mahdollisuuksia meillä on edessämme?
 • Miten tämä näkyy talouspolitiikassa?

Mikko Spolander, Valtiovarainministeriö, osastopäällikkö, ylijohtaja

10:35

Kysymyksiä Mikko Spolanderille

10:45

Lounastauko

11:45

Osallistava riskiprosessi ideoinnista keskinäisvaikutuksien hallintaan – interaktiivinen työpaja

 • Miten tunnistetaan riskejä helpolla ja kiinnostavalla tavalla
 • Miten riskejä arvioidaan osallistavasti
 • Miten riskienhallintaa kannattaa priorisoida ei pelkästään vaikutusten, vaan myös keskinäisvaikutusten näkökulmasta

Mikaeli Langinvainio, Inclus, toimitusjohtaja

12:45

Tauko: jumppa / rentoutus

13:00

Miten selittää vaikea mahdollisimman yksinkertaisesti? – Kokemuksia kansallisesta kyberturvallisuuden tilannekuvasta

 • Kyberturvallisuuden toiminta
 • Kyberturvallisuuden tilannekuva: tuotteet, prosessit, asiakkaat ja data
 • Case Kybersää: oppeja, onnistumisia ja epäonnistumisia

Miikka Salonen, Traficom, yksikönpäällikkö

13:30

Kahvitauko & keskustelunurkkaus

14:00

Case Finnair – Using scenarios in strategic planning

Nicklas Ilebrand, Finnair, strategiajohtaja

14:40

Kysymyksiä Finnairille

14:50

COSO IC -viitekehyksen hyödyntäminen sisäisen tarkastuksen projektissa – Case Sisäisten kontrollien prosessien tarkastus

 • tarkastuksen suunnittelu ja toteutus
 • tähänastiset kokemukset ja oppi

Markus Leinonen, Metsä Group

15:30

Kysymyksiä Markus Leinoselle

15:40

Paneeli: Miten sisäinen tarkastus säilyttää kykynsä toimia pandemian kaltaisessa tilanteessa?

Johanna Juska, S-Pankki
Markus Leinonen, Metsä Group
Juha Sainio, Varma
PJ

16:10

Väitös: Miten menestyä sisäisen valvonnan kehityshankkeessa?

 • Mitkä tekijät vaikuttavat sisäisen valvonnan kehitysprojektin onnistumiseen?
 • Mikä rooli yrityskulttuurilla on sisäisessä valvonnassa ja miten siihen voi vaikuttaa?
 • Miten tehdä sisäisestä valvonnasta ihmisille  merkityksellistä?

Niina Ratsula, Code of Conduct Company

16:40

Kysymyksiä Nina Ratsulalle

16:50

Tilaisuuden päätössanat

17:00

Seminaari päättyy

Puhujat

Jenitha John

Jenitha John

IIA Chairman of the Global Board, 2020-21is Jenitha John, CIA, QIAL.

Jenitha John is 2020-21 Chair of the Institute of Internal Auditors (IIA) Global Board of Directors. In this role, John serves as an officer of the Global Board, is chairman of the Supervisory Committee, and presides over the Global Assembly. John is Chief Executive Officer at the Independent Regulatory Board for Auditors (IRBA). She has more than 26 years of experience in internal auditing, including as a Chief Audit Executive.

Mikko Spolander

Mikko Spolander

Mikko Spolander on johtanut valtiovarainministeriön kansantalousosastoa vuoden 2016 joulukuusta. Kansantalousosasto vastaa makrotaloudellisista analyyseistä, laskelmista ja ennusteista ministeriössä ja osallistuu tältä pohjalta Suomen talous- ja finanssipolitiikan valmisteluun. Spolander on aiemmin työskennellyt yksikön päällikkönä valtiovarainministeriössä ja asiantuntijatehtävissä Suomen Pankissa ja Euroopan keskuspankissa. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden lisensiaatti.

Mikaeli Langinvainio

Mikaeli Langinvainio

Mikaeli Langinvainio (M.Soc.Sc) is co-founder and CEO of Inforglobe Oy. He is an expert in strategic planning and risk management with 15 years of experience in participatory analysis method development. Previously, he has been working in the Finnish Defence Forces as a senior researcher; in the Ministry of internal affairs as a national coordinator for the education of the civilian crisis management; and as the senior manager of the methods and analysis unit at Crisis Management Initiative (CMI). As a CEO of Inforglobe he provides software and trains risk management processes for over 30 corporations while also facilitating some of the most difficult peace mediation processes such as Iraq, Yemen and Ukraine.

Miikka Salonen

Miikka Salonen

Miikka Salonen työskentelee tilannekuvayksikön päällikkönä Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksessa. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. Huoltovarmuuskeskuksessa ja puolustusministeriössä.

Nicklas Ilebrand

Markus Leinonen

Markus Leinonen

Markus Leinosen IT-ura lähti liikkeelle 13-vuotiaana hankitusta kotitietokoneesta, ja ensimmäisen palkallisen ohjelmointityön hän teki 16-vuotiaana. Turun kauppakorkeakoulussa Markus opiskeli pääaineena tietojärjestelmätiedettä, ja sen jälkeinen työura on johtanut IT-päällikön, ohjelmoijan, tietokanta-administraattorin, SAP-asiantuntijan, projektipäällikön ja IT-tarkastajan tehtävien kautta IT-alan ulkopuolelle sisäisen tarkastuksen, sisäisten kontrollien, ja SOX-kontrollien maailmaan. Kuusitoista vuotta sisäisenä tarkastajana joista viisi ulkoistetun palvelun tarjoajana ja kolme SOX-kontrollien parissa, sekä kolme vuotta sisäisten kontrollien kehittäjänä ovat tuoneet Markukselle laajan kokemuksen erilaisten organisaatioiden riskienhallinnasta, kontrolleista, ja niiden kehittämisestä. Markus on luennoinut ja kouluttanut mm. lukuisissa IIAn ja ISACAn koulutusohjelmissa ja seminaareissa, ja hänellä on CIA, CISA, COSO Internal Controls ja COSO ERM -sertifikaatit.

Johanna Juska

Johanna Juska

KTM Johanna Juska toimii S-Pankin tarkastusjohtajana ja vastaa koko S-Pankki-konsernin kattavan sisäisen tarkastuksen suunnittelusta, toteutuksesta ja raportoinnista sekä sisäisen tarkastus toiminnan ja toimintatapojen kehittämisestä. Aiemmin hän on toiminut liikkeenjohdon konsulttina vastaten riskienhallinnan, sisäisen tarkastuksen ja -valvonnan kehitystoimeksiannoista erityisesti finanssisektorilla, ja tätä ennen GE:llä luottoriskienhallinnan eri tehtävissä.

Juha Sainio

Juha Sainio

Juha Sainio työskentelee Varman tarkastusjohtajana. Sainio on aiemmin toiminut tilintarkastus- ja finanssialalla erilaisissa kehitys-, konsultointi- ja tarkastustehtävissä. Hänellä on monipuolinen kokemus liiketoiminnan riskienhallinnasta sekä häiriötilanteiden ja jatkuvuuden hallinnasta, joiden merkitys korostui koronapandemiaan reagoinnissa. Koulutukselta Sainio on kauppatieteiden maisteri pääaineena tietojärjestelmätieteet. Hän on CISA-sertifioitunut ja kuulunut ISACA:n Suomen yhdistyksen hallitukseen. Sainiolla on käytännön kokemusta IT:n tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämisestä tarkastustoiminnan kehittämisessä.

Niina Ratsula

Niina Ratsula

Niina Ratsula väitteli joulukuussa 2020 sisäisen valvonnan suunnittelusta ja jalkauttamisesta tarkastellen erityisesti formaalien sääntöjen ja yrityskulttuurin välistä suhdetta. Esityksessään Niina avaa väitöskirjansa tuloksia. Niinalla on pitkä kansainvälinen inhouse-tausta GRC:n parissa pörssiyrityksissä (Nokia ja Kemira). Tällä hetkellä Niina toimii liikkeenjohdon konsulttina perustamansa Code of Conduct Companyn nimissä. Niina on myös Nordic Business Ethics -aloitteen toinen perustajista, jonka missiona on edistää vastuullista työelämää Pohjoismaissa.