Kevätseminaari 6.5.2021

Lisätiedot

Aika

06.05.2021 08:30 - 06.05.2021 17:00

Paikka

Osallistujat: LIVE STREAMING // Puhujat: Original Sokos Hotel Vaakuna, Asema-Aukio 2, 00100 Helsinki

Hinta

Jäsenet: IIA- & ISACA -jäsenet Early Bird 17.3. mennessä 495 € + alv
18.3. lähtien 595 € + alv

Toinen tai useampi jäsen samasta organisaatiosta 17.3. mennessä 395 € + alv / hlö
18.3. lähtien 495 € + alv / hlö
Muut: 695 € + alv


Laskuttaja: Oy Inreviso Ab

Tapahtuman kuvaus

Huom. Seminaari toteutetaan STRIIMATTUNA. 21.4. jälkeen voit kysellä lippuja seminaariin suoraan IIA Finland:in toimistolta: sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi

Kevätseminaari 6.5.2021 suuntaa katseet tulevaisuuteen

Päivän avaa Jenitha John, IIAn kansainvälisen katto-organisaation uusi puheenjohtaja. Key Note -puheenvuoron aiheena on resilienssi sisäisen tarkastuksen menestyksen mittarina. Yllättävistä ja vaikeista tilanteista selviytyminen kysyy sekä sinnikkyyttä että uudistumiskykyä. Onneksi molempia pystyy oppimaan ja vahvistamaan.

Jenithaa seuraa kattaus puheenvuoroja kotimaisilta tarkastajakollegoilta ja muiden alojen asiantuntijoilta. Haastamme totuttuja toimintamalleja. Jaamme ratkaisuja ja saamme eväitä uudistua.

Verkostoidumme! Hyödynnämme tekniikkaa tavalla, joka tukee, innostaa ja luo vuorovaikutusta. Sanalla sanoen antaa mahdollisuuden oppia yhdessä. Virtuaalisesti, syksyllä 2020 modernisti uudistetussa funkkisklassikossa hotelli Vaakunan katolla 10. kerroksessa.

Nautimme osaavasta juontajasta, puhujasisällöstä, osallistavasta vuorovaikutuksesta ja yhteisöllisyydestä, turvallisuudesta tinkimättä! Seminaarin toteutus on kokonaan virtuaalinen. Kaikki ilmoittautumiset on muutettu automaattisesti etäosallistumisiksi.

Kokemukset edellisvuoden syysseminaarista puhuvat puolestaan:

”Tämä etäseminaari osoittaa, että IIA Finland on ajan hermoilla ja pystyi sopeutumaan tilanteeseen ja teki sen loistavasti! Hienoa.”

”Paras seminaari ikinä! Jatkossa seminaarit voi järjestää näin ja tämän kertaiset aiheet olivat todella mielenkiintoisia, ajankohtaisia ja hyvin esitetty.”

Tervetuloa mukaan!

PERUUTUSEHDOT:

Viimeinen kuluton peruutuspäivä tähän seminaariin on 8.4.2021! Jos ilmoittautuminen perutaan 8.4. jälkeen tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko osallistumismaksun.

Mikäli olet itse estynyt osallistumaan, voit myös kuluitta vaihtaa tilallesi toisen henkilön (esim. jäsen jäsenen tilalle).

Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia aktiivisesti. Seminaari pidetään kokonaan striimattuna. Kaikki ilmoittautumiset on muutettu automaattisesti etäosallistumisiksi.

Tämän tapahtuman viimeinen ilmoittautumispäivä on 21.4., jonka jälkeen voit kysyä paikkoja seminaariin suoraan toimistolta (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

CPE-pisteet: 7

Aikataulu

06.05.2021

08:30

Linjojen avaus, aamukahvi ja verkostoituminen

08:50

Tilaisuuden avaus

09:00

Key Note: Reimagining Resilience

 • Challenges and Opportunities
 • Use Technology Strategically
 • Be Agile to Address Priorities
 • Collaborate to Communicate & Work together
 • Be Tenacious

Jenitha John, chair of The IIA’s Global Board of Directors

09:30

Questions for Jenitha John

09:50

Tauko

10:05

Key Note: Talouden näkymistä ja talouspolitiikasta

 • Miltä taloudessa näyttää juuri nyt ja pidemmällä aikavälillä?
 • Millaisia riskejä ja mahdollisuuksia meillä on edessämme?
 • Miten tämä näkyy talouspolitiikassa?

Mikko Spolander, Valtiovarainministeriö, osastopäällikkö, ylijohtaja

10:45

Kysymyksiä Mikko Spolanderille

10:55

Osallistava riskiprosessi ideoinnista keskinäisvaikutuksien hallintaan – interaktiivinen työpaja

 • Miten tunnistetaan riskejä helpolla ja kiinnostavalla tavalla
 • Miten riskejä arvioidaan osallistavasti
 • Miten riskienhallintaa kannattaa priorisoida ei pelkästään vaikutusten, vaan myös keskinäisvaikutusten näkökulmasta

Mikaeli Langinvainio, Inclus, toimitusjohtaja

11:55

Lounastauko: klo 12:30-12:55 mahdollisuus verkostoitua Teamsissa

12:55

Miten selittää vaikea mahdollisimman yksinkertaisesti? – Kokemuksia kansallisesta kyberturvallisuuden tilannekuvasta

 • Kyberturvallisuuden toiminta
 • Kyberturvallisuuden tilannekuva: tuotteet, prosessit, asiakkaat ja data
 • Case Kybersää: oppeja, onnistumisia ja epäonnistumisia

Perttu Halonen, Traficom, erityisasiantuntija

13:25

Kysymyksiä Perttu Haloselle

13:35

Case Finnair – Using scenarios in strategic planning

 • securing short and long term balance under uncertainty
 • how can scenarios support strategic planning and decision making in the exceptional situation
 • the role of scenarios in business continuity planning and risk analysis

Nicklas Ilebrand, Finnair, strategiajohtaja

14:15

Kysymyksiä Finnairille

14:25

Tauko: mahdollisuus osallistua virkistävään ja helppoon joogahetkeen

14:35

COSO IC -viitekehyksen hyödyntäminen sisäisen tarkastuksen projektissa – Case Sisäisten kontrollien prosessien tarkastus

 • tarkastuksen suunnittelu ja toteutus
 • tähänastiset kokemukset ja oppi

Markus Leinonen, Metsä Group

15:10

Kysymyksiä Markus Leinoselle

15:20

Tauko: mahdollisuus verkostoitua Teamsissa

15:40

Paneeli: Miten sisäinen tarkastus säilyttää kykynsä toimia pandemian kaltaisessa tilanteessa?

Johanna Juska, S-Pankki
Markus Leinonen, Metsä Group
Juha Sainio, Varma
Jani Heikkala, IA Insight, paneelin puheenjohtaja

16:10

Väitös: Miten menestyä sisäisen valvonnan kehityshankkeessa?

 • Mitkä tekijät vaikuttavat sisäisen valvonnan kehitysprojektin onnistumiseen?
 • Mikä rooli yrityskulttuurilla on sisäisessä valvonnassa ja miten siihen voi vaikuttaa?
 • Miten tehdä sisäisestä valvonnasta ihmisille  merkityksellistä?

Niina Ratsula, Code of Conduct Company

16:40

Kysymyksiä Nina Ratsulalle

16:50

Tilaisuuden päätössanat

17:00

Seminaari päättyy

Puhujat

Jenitha John

Jenitha John

IIA Chairman of the Global Board, 2020-21is Jenitha John, CIA, QIAL.

Jenitha John is 2020-21 Chair of the Institute of Internal Auditors (IIA) Global Board of Directors. In this role, John serves as an officer of the Global Board, is chairman of the Supervisory Committee, and presides over the Global Assembly. John is Chief Executive Officer at the Independent Regulatory Board for Auditors (IRBA). She has more than 26 years of experience in internal auditing, including as a Chief Audit Executive.

Mikko Spolander

Mikko Spolander

Mikko Spolander on johtanut valtiovarainministeriön kansantalousosastoa vuoden 2016 joulukuusta. Kansantalousosasto vastaa makrotaloudellisista analyyseistä, laskelmista ja ennusteista ministeriössä ja osallistuu tältä pohjalta Suomen talous- ja finanssipolitiikan valmisteluun. Spolander on aiemmin työskennellyt yksikön päällikkönä valtiovarainministeriössä ja asiantuntijatehtävissä Suomen Pankissa ja Euroopan keskuspankissa. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden lisensiaatti.

Mikaeli Langinvainio

Mikaeli Langinvainio

Mikaeli Langinvainio (M.Soc.Sc) is co-founder and CEO of Inforglobe Oy. He is an expert in strategic planning and risk management with 15 years of experience in participatory analysis method development. Previously, he has been working in the Finnish Defence Forces as a senior researcher; in the Ministry of internal affairs as a national coordinator for the education of the civilian crisis management; and as the senior manager of the methods and analysis unit at Crisis Management Initiative (CMI). As a CEO of Inforglobe he provides software and trains risk management processes for over 30 corporations while also facilitating some of the most difficult peace mediation processes such as Iraq, Yemen and Ukraine.

Perttu Halonen

Perttu Halonen

Perttu Halonen työskentelee erityisasiantuntijana Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksessa, jossa hänen päätehtävänään on yhteistyö sote-sektorin kanssa. Tilannekuva-yksikkö, johon hän kuuluu, vastaa keskuksen strategisista tilannekuvatuotteista ja tilannekuvatuotannon yleisestä ohjaamisesta. Aiemmassa roolissaan tilannekeskuskoordinaattorina Halonen on auttanut tietoturvaloukkausten uhreja tilanteen hahmottamisessa ja oikeiden palautumistoimenpiteiden käynnistämisessä sekä muodostanut kyberturvallisuuden päivittäistä kansallista tilannekuvaa. Ennen siirtymistään Kyberturvallisuuskeskukseen vuonna 2014 Halonen tutki ja kehitti tietoturvan tarkkailun välineitä Nokialla.

Nicklas Ilebrand

Nicklas Ilebrand

Nicklas Ilebrand työskentelee Finnairin strategiajohtajana.
Ilebrand on toiminut pohjoismaiden suurimmassa finanssipalvelukonsernissa Nordeassa strategian ja liiketoiminnan kehityksen johtotehtävissä 2011-2019. Siellä hänen viimeisin tehtävänsä oli vastata Personal banking -liiketoiminta-alueen tuote- ja liiketoiminnan kehityksestä. Ennen Nordeaa hän työskenteli McKinseyssä Ruotsissa.

Markus Leinonen

Markus Leinonen

Markus Leinosen IT-ura lähti liikkeelle 13-vuotiaana hankitusta kotitietokoneesta, ja ensimmäisen palkallisen ohjelmointityön hän teki 16-vuotiaana. Turun kauppakorkeakoulussa Markus opiskeli pääaineena tietojärjestelmätiedettä, ja sen jälkeinen työura on johtanut IT-päällikön, ohjelmoijan, tietokanta-administraattorin, SAP-asiantuntijan, projektipäällikön ja IT-tarkastajan tehtävien kautta IT-alan ulkopuolelle sisäisen tarkastuksen, sisäisten kontrollien, ja SOX-kontrollien maailmaan. Kuusitoista vuotta sisäisenä tarkastajana joista viisi ulkoistetun palvelun tarjoajana ja kolme SOX-kontrollien parissa, sekä kolme vuotta sisäisten kontrollien kehittäjänä ovat tuoneet Markukselle laajan kokemuksen erilaisten organisaatioiden riskienhallinnasta, kontrolleista, ja niiden kehittämisestä. Markus on luennoinut ja kouluttanut mm. lukuisissa IIAn ja ISACAn koulutusohjelmissa ja seminaareissa, ja hänellä on CIA, CISA, COSO Internal Controls ja COSO ERM -sertifikaatit.

Johanna Juska

Johanna Juska

KTM Johanna Juska toimii S-Pankin tarkastusjohtajana ja vastaa koko S-Pankki-konsernin kattavan sisäisen tarkastuksen suunnittelusta, toteutuksesta ja raportoinnista sekä sisäisen tarkastus toiminnan ja toimintatapojen kehittämisestä. Aiemmin hän on toiminut liikkeenjohdon konsulttina vastaten riskienhallinnan, sisäisen tarkastuksen ja -valvonnan kehitystoimeksiannoista erityisesti finanssisektorilla, ja tätä ennen GE:llä luottoriskienhallinnan eri tehtävissä.

Juha Sainio

Juha Sainio

Juha Sainio työskentelee Varman tarkastusjohtajana. Sainio on aiemmin toiminut tilintarkastus- ja finanssialalla erilaisissa kehitys-, konsultointi- ja tarkastustehtävissä. Hänellä on monipuolinen kokemus liiketoiminnan riskienhallinnasta sekä häiriötilanteiden ja jatkuvuuden hallinnasta, joiden merkitys korostui koronapandemiaan reagoinnissa. Koulutukselta Sainio on kauppatieteiden maisteri pääaineena tietojärjestelmätieteet. Hän on CISA-sertifioitunut ja kuulunut ISACA:n Suomen yhdistyksen hallitukseen. Sainiolla on käytännön kokemusta IT:n tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämisestä tarkastustoiminnan kehittämisessä.

Niina Ratsula

Niina Ratsula

Niina Ratsula väitteli joulukuussa 2020 sisäisen valvonnan suunnittelusta ja jalkauttamisesta tarkastellen erityisesti formaalien sääntöjen ja yrityskulttuurin välistä suhdetta. Esityksessään Niina avaa väitöskirjansa tuloksia. Niinalla on pitkä kansainvälinen inhouse-tausta GRC:n parissa pörssiyrityksissä (Nokia ja Kemira). Tällä hetkellä Niina toimii liikkeenjohdon konsulttina perustamansa Code of Conduct Companyn nimissä. Niina on myös Nordic Business Ethics -aloitteen toinen perustajista, jonka missiona on edistää vastuullista työelämää Pohjoismaissa.

Tulevat tapahtumat