2024 STAK II Sisäisen tarkastuksen ammattikurssi™(suomeksi) – 27.8 + 13.9 + 23.9

Lisätiedot

Aika

27.08.2024 08:30 - 23.09.2024 12:45

Paikka

Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100 Helsinki / Etäyhteys

Hinta

Jäsenet: Early bird -hinta 5.6.2024 asti:
EUR 695 + alv (kaikki päivät)
EUR 425 + alv (1 pv)

6.6.2024 lähtien:
EUR 825 + alv (kaikki päivät)
EUR 475 + alv (1 pv)

Lisäosallistujat samasta organisaatiosta (kaikki jäseniä):
EUR 495 + alv / hlö (kaikki päivät)
EUR 395 + alv (1 pv)
___________________________________

Muut: EUR 895 + alv (kaikki päivät)
EUR 545 + alv (1 pv)
__________________________________

*Kysy yksittäisiä puolikkaita päiviä ja niiden hintoja: sisaiset.tarkastajat@theiia.fi

Laskuttaja: Oy Inreviso Ab

Tapahtuman kuvaus

STAK II Sisäisen tarkastuksen ammattikurssilla™ 2024 syvennetään STAK I -kurssin tietoja ja taitoja, laajennetaan näkemystä sisäisen tarkastajan roolista, ja kerrataan ammattistandardien olennaisia kohtia.

Vetäjinä on erinomainen kattaus sisäisen tarkastuksen ammattilaisia ja asiantuntijoita – Jyri Alajoki, Sakari Lehtinen, Sari Lounasmeri, Sari Ojala, Martta Rajalahti, Katja Rossi, Kaarina Sinersalo ja Joonas Värtinen.

mitä kokonaisuus sisältää?

1. osa 27.8.2024 – koko päivä. Lähipäivä (myös etäyhteys mahdollinen)
2. osa 13.9.2024 – aamupäivä. Teams-etäyhteys
3. osa 23.9.2024 – aamupäivä. Teams-etäyhteys

Kurssista saa CPE-pisteitä: 13 

KENELLE KURSSI ON TARKOITETTU?

STAK II -kurssi on tarkoitettu kaikille STAK I Sisäisen tarkastuksen ammattikurssin® suorittaneille, jotka haluavat varmistaa osaamisensa kattavuuden. (Seuraava STAK I järjestetään 2025 alkukeväällä.)

Mitä opin KURSSILLA?

  • Syvennetään ja laajennetaan STAK I -kurssilla opittua tietoja ja taitoja
  • Laajennetaan näkemystä sisäisen tarkastuksen kokonaisvaltaisesta roolista organisaation sisäisen tarkastuspalvelun tuottajana
  • Kerrataan ammattistandardien olennaisia kohtia liittyen mm. tarkastuksen kokonaisuuden suunnitteluun, toteuttamiseen, ylimmän johdon ja sidosryhmien odotuksiin ja laadunvarmistukseen

Osallistujapalautetta aiemmilta STAK II -kursseilta:
”H
yvä käytännönläheinen ote asiaan. Laaja syvällinen kokemus näkyi esityksessä.”
”Kaikin puolin hyvä esitys ja kiva sisältö. Myös hyvä, ettei liikaa pitäydytty kalvoissa, vaan, että syntyi myös keskustelua. Aina on antoisaa kuunnella, miten toisten organisaatioissa toimitaan.”

kurssiehdot

Tämän koulutuksen viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.8.2024, jonka jälkeen voit kysyä vapaita paikkoja: sisaiset.tarkastajat@theiia.fi

Koulutuksen viimeinen kuluton peruutuspäivä on 28.7.2024. Jos ilmoittautuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai ilmoittautumista ei peruuteta, veloitamme koko kurssimaksun.

Mikäli olet itse estynyt osallistumaan, voit myös kuluitta vaihtaa ilmoittautumisesi tilalle toisen henkilön. Ilmoitathan tästä meille sähköpostitse.

Jos et tällä kertaa pysty osallistumaan koko STAK II -ammattikurssille, kysy puolikkaita päiviä ja niiden hintoja: sisaiset.tarkastajat@theiia.fi

Aikataulu

27.08.2024

08:30

Aamukahvit ja verkostoitumista

Linjat auki etäosallistujille

09:00

Päivän avaus ja tavoitteet

09:15

Tarkastustoiminnon johtaminen

Sakari Lehtinen

10:30

Tauko

10:45

Tarkastustoiminnon riippumattomuus ja objektiivisuus

Sakari Lehtinen

12:15

Lounastauko

13:15

Ylimmän johdon ja tarkastusvaliokunnan odotukset

Sari Lounasmeri

14:00

Tauko, kahvitarjoilu

14:30

Raportointi ylimmälle johdolle, sisältäen Sisäisen valvonnan kokonaisarvio ja raporttien julkisuus

Sari Ojala & Riikka Koivunen

15:45

Yhteenveto ja keskustelua

16:15

Päivä päättyy

13.09.2024

08:30

Linjat auki ja vapaata keskustelua

08:45

Päivän avaus

09:00

Sisäisen tarkastuksen vuosisuunnitelma

Jyri Alajoki

10:30

Tauko

10:45

Laadunvarmistus ja jatkuva kehittäminen

Martta Rajalahti

12:00

Yhteenveto ja keskustelua

12:30

Päivä päättyy

23.09.2024

08:30

Linjat auki ja vapaata keskustelua

08:45

Päivän avaus

09:00

GRC yhteistyö

Joonas Värtinen

10:15

Tauko

10:30

Sisäisen tarkastuksen brändi

Katja Rossi

11:30

Tauko

11:45

Competence framework

Kaarina Sinersalo

12:15

Yhteenveto ja keskustelua

12:45

Päivä päättyy

Puhujat

Sakari Lehtinen

Sakari Lehtinen

Sakari Lehtinen (KTM, CIA) toimii OP Ryhmän tarkastusjohtajana. Sakarin erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat riskiperusteinen ja ketterä tarkastaminen, data-analytiikan ja tekoälyn hyödyntäminen sekä osaamisen ja kehittämisen hallinta tarkastustoiminnassa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus finanssialan sisäisestä tarkastuksesta ja hän on toiminut IIA:n hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana.

Sari Lounasmeri

Sari Lounasmeri

Sari Lounasmeri (KTM, MBA) on toiminut Pörssisäätiön toimitusjohtajana vuodesta 2010. Hän on aktiivinen talousosaamisen, arvopaperimarkkinoiden ja hyvän hallinnon puolestapuhuja. Sari toimii Suomen Hypoteekkiyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana (vuodesta 2014), Arvopaperimarkkinayhdistyksen Ostotarjouslautakunnan jäsenenä (vuodesta 2012) ja Euroopan arvopaperimarkkinavalvoja ESMA:n Stakeholder Groupin jäsenenä (2011–2016; vuodesta 2019–).

Sari Ojala

Sari Ojala

Sari Ojala (KTM, CIA, CCSA) on Suomen Hypoteekkiyhdistyksen tarkastusjohtaja. Aiemmin hän on toiminut mm. LähiTapiolassa tarkastuspäällikkönä ja Ernst & Youngilla senior internal auditorina. Sari on IIA:n koulutustoimikunnan jäsen. Aiemmin hän on toiminut koulutus- ja viestintätoimikunnan puheenjohtajana, advocacy toimikunnan ja hallituksen jäsenenä. Sarilla on vahva kokemus sisäisestä tarkastuksesta finanssialalla, ja hän on luennoinut mm. sisäisestä valvonnasta, tarkastusraporttien kirjoittamisesta, sisäisestä tarkastamisesta ja prosessien kuvaamisesta.

Jyri Alajoki

Jyri Alajoki

Jyri Alajoki (CIA) on Metso Outotec Oyj:n tarkastusjohtaja. Jyrillä on vankka kokemus sisäisestä tarkastuksesta erilaisissa ympäristöissä, tiimeissä ja toimialoilla. Aiemmin Jyri on toiminut Suomessa, mm. Valmet Oyj:n tarkastusjohtajana, UPM:n sisäisesä tarkastuksessa, neljän vuoden ajan tarkastustehtävissä Lontoossa sekä uransa alussa myös tilintarkastajana.

Martta Rajalahti

Martta Rajalahti

Martta Rajalahti (KTM, CIA, CCA, HHJ) on kokenut sisäinen tarkastaja ja aktiivinen Sisäiset tarkastajat ry:n jäsen. Martalla on pitkä kokemus finanssialalta ja myös tarkastustoiminnon johtamisesta. Tällä hetkellä Martta tekee töitä OP Ryhmän sisäisessä tarkastuksessa Senior Internal Auditorina ja on ECIIA:n hallituksen jäsen.

Joonas Värtinen

Joonas Värtinen

Joonas Värtinen (OTK, CIA, CGEIT) Head of Audit and Governance, Transcendent Group Finland. Joonas myös vetää Sisäisten tarkastajien pienryhmää, joka tutkii datan ja analytiikan käytön lisäämistä tarkastuksissa. Ennen Transcendent Groupille siirtymistään, Joonas on työskennellyt Aktiassa sekä Nordea-konsernissa useissa tehtävissä. Viimeisimpänä hän toimi Aktian sisäisen tarkastuksen johtajana. Ennen tätä hän veti Nordealla yksikköä, joka vastasi konsernin operatiivisten riskien raportoinnista, prosesseista ja välineistä sekä toimi mm. sähköisen pankkitoiminnan ja maksuliikenteen kehittämisen parissa.

Katja Rossi

Katja Rossi

Katja Rossi (KTM, CIA) Head of Audit - Nordea Finance; Country Manager for GIA Finland, Nordea. Katja on toiminut ulkoisen ja sisäisen tarkastuksen asiantuntija- ja johtotehtävissä Suomessa ja Lontoossa yli 15 vuoden ajan, joista viimeiset kymmenen rahoitusalalla. Päätehtäviensä ohella Katja kehittää sisäisen tarkastuksen prosesseja sekä kouluttaa asiantuntijoita ja pitää sisäisen tarkastuksen podcastia Tarkastuspodi.

Kaarina Sinersalo

Kaarina Sinersalo

Kaarina Sinersalolla (CIA, CISA, IPMA, KTM) on vahva ja monipuolinen kokemus sisäisen tarkastuksen, riskienhallinnan ja tarkastusprosessien kehittämisestä sekä tuloksellisesta johtamisesta. Yhteensä kokemusta on karttunut noin 20 vuoden ajan sekä yksityisistä että julkisista organisaatioista. Kaarina on Sisäiset tarkastajat ry:n toiminnanjohtaja.

Tulevat tapahtumat