‹ Takaisin

Joulukuu 1/2021 – Terveiset IIA Suomen 65 v. -juhlaseminaarista!

Hybridi sai kiitosta. Tekniikka ja aikataulu vaativat hiomista.

Pohdimme seminaaritoimikunnassa pitkään mahdollisuutta yhdistää kasvotusten järjestettävä seminaari, webinaari ja livelähetys. Halusimme tarjota jokaiselle mahdollisuuden päättää, osallistuuko seminaariin paikan päällä vai etänä. Tiedostimme, että hybridi vaatii toimikunnalta enemmän kuin perinteinen seminaari ja muuttaa myös kustannusrakennetta. Etäosallistuja ei tarvitse kokouspakettia, mutta striimaus maksaa. Meitä jännitti. En tiedä, olisimmeko käärineet hihojamme ilman pandemiaa, joka pakotti ensin etä-, ja sitten hybridimoodiin. Nyt on kuitenkin selvää, että tällä tiellä jatketaan, joskin tekniikan ja aikataulun suhteen on hiottavaa.

”Hyvät järjestelyt ja hienoa, että mahdollistettiin sekä etä- että liveosallistuminen.”

”Muutaman kerran yhteys katkesi ja jotkut paikalla olijoiden kysymyksistä kuuluivat huonosti, mutta muuten hyvä tapa. Mielestäni jatkossakin voisi olla mahdollisuus osallistua joko paikalla tai etänä.”

”Tekniikka valitettavasti pätki aika lailla.”

”Oli kiva olla taas paikan päällä seminaarissa.”

Verkostoitumista ja vuorovaikutusta tulee mahdollistaa.

Verkostoitumista ja vuorovaikutusta on tuettava aktiivisemmin. Siten seminaari on ylivertainen kohtaamispaikka paitsi meille pitkään tarkastustehtävissä toimineille, myös uusille tulokkaille. Palautteessa saatu idea 10 minuutin pikatreffeistä (Speed Networking/Speed Business Meeting) kuulosti hauskalta! Mitä, jos kysyisimme ennen seminaaria aiheista, joista haluatte keskustella? Saattaisimme yhteen samoista aiheista kiinnostuneet? Entä, jos järjestäisimme massatreffit? Jakaisimme nimilaput satunnaisesti? Kukin etsisi juttuseuraa osallistujasta, jolta oma nimilappu löytyy? Ja tietysti oma nimilappu voisi löytyä myös etäosallistujalta. Kunhan chat olisi kaikkien käytössä, ajatukset vaihtuisivat reaaliajassa myös paikalla olijoiden ja etäosallistujien välillä.

”Vaikuttaa siltä, että seminaarit ovat mukavia kohtaamispaikkoja IIA:n toimikuntalaisille ja muille pitkään alalla olleille, mutta uuden tulokkaan on hieman vaikea päästä mukaan.”

”Myös paikan päällä olijoille chat! Se lisäisi vuorovaikutusta etäosallistujien kanssa.”

Estradille tarvitaan lisää tarkastajia.

Erityisen paljon kiitosta saivat tarkastajakollegojen puheenvuorot ja paneelit tarkastustoiminnan ajankohtaisista aiheista, kuten kolmen linjan välinen yhteistyö, vertaismentorointi ja Whistle Blow -kanava. Vastaavia tarjoamme mielellämme myös jatkossa ja siinä tarvitsemme koko jäsenkunnan apua. Jos mielessäsi on kiinnostava aihe tai puhuja, vinkit otetaan vastaan kiitollisuudella IIA Finlandin toimistolla (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

Samoin ilmoittautumiset mukaan seminaaritoimikuntatyöhön, jossa on aina käyttöä tuoreille näkemyksille. Jos löydät toimikunnalle päivän tai kaksi kuukaudessa, pääset vaikuttamaan seminaarien antiin ja opit yhtä ja toista seminaarien järjestämisestä.

”Paneelikeskustelu toimii hyvin ja näitä toivoisin jatkossakin esim. tarkastustoiminnan kehittämiseen liittyviin aiheisiin. Keskusteleva tapa avaa eri kokemuksia samasta asiasta ja herättää vuorovaikutusta yleisön kanssa.”

”On todella hyödyllistä ja mukavaa kuulla, miten kollegat työtään tekevät, miten IA asemoituu muissa yhtiöissä ja minkälainen rooli sillä on.”

”Uusi raikas aihe. Tällainen mentorointi olisi ollut todella hyödyllinen myös itselle uran alkutaipaleella.”

Myös muut puheenvuorot on hyvä kytkeä tarkastustoimintaan.

Puheenvuorot, jotka eivät liity kiinteästi tarkastustyöhön, kuten hyvinvointi ja sen mittaaminen, brändin rakentaminen ja verkostoituminen sosiaalisissa kanavissa tai hyödyllinen etäpalaveri, jakavat mielipiteitä. Osa katsoo, että anti on sovellettavissa tarkastustyöhön, osa näkee niiden hyödyntämisen vaikeampana. Ovatko ehkä aiheita, joista voisimme keskustella enemmänkin?

”Todella hyvä ja erilainen aihe. On hyvä aina välillä pysähtyä miettimään hyvinvointia ja sen peruspilareita hektisen arjen keskellä.”

”Parempi näkemys tarkastustyön luonteeseen olisi tehnyt esityksestä vielä paremman. Esityksen sisältöä voi kuitenkin hyvin soveltaa tarkastustoiminnon sisäiseen kommunikaatioon.”

 Sokeri säästetään pohjalle.

IIA Finlandin missiona on edistää sisäisen tarkastuksen ammatillista osaamista ja ammattikunnan arvostusta. Erinomaista tarkastustyötä tuodaan esille Vuoden Sisäinen Tarkastaja -palkinnolla, joka  vuonna 2021 ojennettiin Markus Kiviaholle (HM, JHTT, CGAP, CRMA). Markus piti seminaarissa puheenvuoron aiheesta ”Hyvä hallinto osana korruption torjuntaa”. Palaute kertoo paljon.

”Markusta olisin mielelläni kuunnellut pidempäänkin.”

”Rautaista ammattitaitoa.”

”Rauhallinen asiantuntijuutesi on vakuuttavaa.”

ISO KIITOS kaikille seminaariin osallistuneille! Tapaamisiin kevätseminaarissa 2022! Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

Seminaaritoimikunnan puolesta,

Minna Hynninen (Evli)

Avaa koko näytössä.