‹ Takaisin

Eettisten asioiden toimikunnan esittely – liity mukaan toimintaan

Tiesitkö, että yhdistyksessä toimii eettisten asioiden toimikunta, jolla on omat tehtävänsä (ks. tarkemmin täältä) yhdistyksen toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa? Näitä tehtäviä toteuttaakseen toimikunta käsittelee säännöllisesti eettisiä kysymyksiä sisäisen tarkastuksen roolin ja työn kannalta. Lisäksi se edistää tietoisuutta eettisistä asioista ja herättää keskustelua eri foorumeilla. Viime vuonna toimikunta koulutti eettisistä säännöistä STAK I -kurssilla sekä eettisten sääntöjen uusista soveltamisohjeista syksyn eettisessä päivässä.

Toimikunta on laatinut työkaluja mm. sisäisen tarkastajan medianäkyvyyteen, rakenteellisen korruption riskin arviointiin sekä poislähtö- ja rekrytointiprosessin tarkastamiseen. Löydät ne jäsensivuilta kohdasta muu materiaali eli kirjaudu jäsenosioon sisään ja klikkaa linkkiä https://theiia.fi/jasenalue/sisainen-tarkastus/muu-materiaali/. Toimikunnan näkemyksistä sisäisen tarkastuksen riippumattomuudesta ja objektiivisuudesta voit lukea täältä.

Kiinnostuitko? Lisätietoja toimintaan osallistumisesta ja toimikunnan tehtävistä antaa toimikunnan puheenjohtaja Merja Kangas, merja.kangas@senaatti.fi.