Ajankohtaiswebinaari 2025 kestävyys- ja vastuullisuusasioista: Vastuullisuusraportoinnin tulipaloja ja trendejä
Lisätiedot
Aika
12.09.2025 08:30 - 12.09.2025 13:00
Paikka
Online
Hinta
Jäsenet:
🔖 Early Bird -hinta (↦ 26.6.2025)
EUR 345 + alv
Normaalihinta (27.6.2025 ↦ )
EUR 395 + alv
Ei-jäsenet:
EUR 435 + alv
__________________________________
📅 Ilmoittaudu viimeistään: 5.9.2025
💬 Opetuskieli: Suomi
📚 CPE-PISTEET: 4

Kuvaus
Tiedätkö, mitä vastuullisuusraportoinnissa tapahtuu juuri nyt? Tule kuulemaan, mitä sisäisen tarkastuksen ja raportoinnin asiantuntijan on pakko tietää syksyllä 2025.
Yritysvastuusääntely kehittyy vauhdilla, ja pelissä on paljon. Tässä webinaarissa saat ajantasaisimman tilannekuvan EU:n sääntelyrintamalta – käytännönläheisesti ja sisäisen tarkastuksen näkökulmasta.
Webinaarin asiantuntijat Timo Punkari ja Timo Rantanen tuntevat raportoinnin käytännöt ja sääntelyt läpikotaisin – luvassa ei ole pelkkää teoriaa, vaan hyödyllisiä oivalluksia arjen haasteisiin ja kehittämistyöhön.
Ilmoittaudu mukaan ja varmista, että pysyt kehityksen kärjessä. Tämä on se webinaari, jota et halua jättää väliin!
Mitä opin webinaarissa?
✅ Komission Omnibus-ehdotusten viimeisimmät vaikutukset: siirtymät, sisältömuutokset sekä aikataulut.
✅ CSRD- ja taksonomiaraportoinnin muutokset, mukaan lukien Stop-the-Clock-direktiivi.
✅ Hiilirajahintamekanismin (CBAM) ja huolellisuusvelvoitedirektiivin (CSDDD) muutokset ja voimaantulo.
✅ Mitä odottaa syyskuussa: mm. EFRAGin ESRS-raportoinnin muutosehdotukset, VSME-standardin hyväksyminen osaksi direktiiviä ja arvoketjuraportoinnin uudet vaatimukset.
✅ Tilannekatsaus SFDR-uudistuksesta.
✅ Miten geopolitiikka, ilmastonmuutos, ihmisoikeudet ja biodiversiteetti näkyvät raportointivaatimuksissa.
✅ Käytännön vaikutukset sisäiselle tarkastukselle ja mitä tarkastajien tulee tehdä nyt ja tulevaisuudessa.
Webinaarissa käsitellään kaikki silloin tiedossa olevat Omnibus-muutokset ja annetut luonnokset ja näiden vaikutukset yhteisöraportointiin. Samoin käydään läpi vielä päätöstä vailla olevat asiat ja miten päätökset vaikuttavat eri kokoisiin ja eri aloilla toimiviin yrityksiin, koska esimerkiksi rahoitusalan sääntely ei Omnibus-esitysten takia muutu, mutta tietojen saanti saattaa muuttua hankalammaksi. Rahoitusalaa koskevan SFDR:n uudistamishankkeen tilanne on myös mukana webinaarin ohjelmassa.
Komission helmikuun lopussa antamien Omnibus-ehdotusten perusteella pienimpien raportointivelvollisten yritysten CSRD- ja taksonomiaraportointia siirrettiin kahdella vuodella, eli tämän tilikauden sijasta raportointivelvollisuus alkaa tilikaudesta 2027, ja isompia yrityksiä koskevan huolellisuusvelvoitedirektiivin (CSDDD) voimaantuloa siirrettiin vuodella heinäkuuhun 2027. Muuta ei vielä ole päätetty, eikä yksityiskohtaisia esityksiäkään tule kuin kesän mittaan. Webinaarin ajankohtana syyskuussa on odotettavissa EFRAGin esitys ESRS-raportoinnin muuttamiseksi, tieto arvoketjuraportoinnissa olennaisen VSME-standardin hyväksymisestä CSRD:n osaksi ja sen hyväksytystä sisällöstä, samoin kuin mahdollisesti päätöksiä hiilirajamenetelmän, taksonomia-asetusten kokorajojen ja huolellisuusvelvoitedirektiivin muutoksista.
Webinaarissa käydään läpi merkittävimmät sisäisen tarkastuksen työhön ja ohjelmaan vaikuttavat tekijät ja valmistautuminen tulevaan jatkokehitykseen. Lisäksi käydään läpi muu olennainen EU- ja muu sääntely. Olemassa olevan ja ennakoidun sääntelyn vaatimien prosessien kehittäminen ja niihin liittyvien kontrollien luominen on varmasti monella jo pitkällä, joten webinaari antaa hyvän tilaisuuden saada laajempi näkemys kehitettäviin asioihin ja mahdollisuuden esittää myös kysymyksiä.
Lopuksi käydään läpi maailmantilanteen ja geopolitiikan vaikutukset kestävyysraportointiin. Poliittisen ympäristön muutosten vaikutusten lisäksi lähemmin tarkastellaan suurten linjojen kehittymistä, ilmastonmuutosta, ihmisoikeuksia ja biodiversiteettiä.
Kenelle webinaari sopii?
Tämä webinaari tarjoaa arvokasta tietoa sisäisille tarkastajille, mutta myös erityisesti raportointi-, vastuullisuus- ja riskienhallintatehtävissä toimiville sekä liiketoimintajohdolle, joka haluaa varautua muuttuvaan sääntelyyn ja sen vaikutuksiin.
LISÄTIEDOT
- Viimeinen ilmoittautumispäivä: 5.9.2025. Tämän jälkeen voit kysyä paikkoja suoraan toimistolta (sisaiset.tarkastajat@theiia.fi).
- Viimeinen kuluton peruutuspäivä: 21.8.2025. Jos ilmoittautuminen perutaan 21.8.2024 jälkeen tai ilmoittautumista ei peruuteta, veloitamme koko osallistumismaksun.
- Jos olet itse estynyt osallistumasta, voit vaihtaa ilman lisäkuluja tilallesi toisen henkilön.
Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin!
CPE-pisteet: 4
Puhujat

Timo Punkari
KHT, KRT, FCCA (Brittilläinen KHT:tä vastava pätevyys), itsenäinen asiantuntija, tilintarkastaja, sisäinen tarkastaja ja talouden projektien vetäjä, joka on urallaan toiminut erilaisissa taloushallinnon tehtävissä erilaisissa organisaatioissa useassa eri maassa ja tuntee talouden ja vastuullisuusraportoinnin kaikista näkökulmista. Vastuullisuus- ja kestävyysraportointiin liittyen Timo on mm. osallistunut SASB:n kolmen toimialan standardeja valmisteleviin työryhmiin sekä EFRAG:n EU :n PKT-yhtiöiden vapaaehtoisia kestävyysstandardeja valmistelleen VSME-työryhmän toimintaan. Timo toimii IIA:n ESG-sertifikaattikouluttajana ja IIA:n vastuullisuus- ja kestävyyskouluttajana. Timo on mukana myös Tilintarkastajat ry:n kestävyysvarmennustyöryhmässä.

Timo Rantanen
Timo Rantanen (Rauta Sustainability Services) on yksi Suomen kokeneimpia vastuullisuusasiantuntijoita. "Minulla on ollut ilo olla mukana niin Suomen suurimpien pörssiyritysten kuin vakaimpien perheyritysten vastuullisuuden strategian sekä -markkinoinnin asiantuntijana. Pitkä ura vastuullisuuden parissa on antanut ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä suomalaisen yrityskentän muutos vastuullisuuden saralla."