Kevätseminaari 10.5.2022

Lisätiedot

Aika

10.05.2022 08:30 - 10.05.2022 17:20

Paikka

Radisson Blu Seaside, Ruoholahdenranta 3, 00180 Helsinki / Etäyhteys

Hinta

Jäsenet: IIA- & ISACA -jäsenet Early Bird 21.3. mennessä 495 € + alv
22.3. lähtien 595 € + alv

Toinen tai useampi jäsen samasta organisaatiosta 21.3. mennessä 395 € + alv / hlö
22.3. lähtien 495 € + alv / hlö

Huom. Pääsiäistarjous jäsenille: Ilmoittaudu mukaan 6.-13.4. välillä, niin pääset seminaariin poikkeuksellisesti vielä Early Bird -hintaan! Ilmoittautuessa merkitse lisätiedot -kohtaan: "Pääsiäistarjous".
Muut: 695 € + alv


Laskuttaja: Oy Inreviso Ab

Tapahtuman kuvaus

Huom. Hyödynnä Pääsiäistarjous jäsenille: Ilmoittaudu mukaan 6.-13.4. välillä, niin pääset seminaariin poikkeuksellisesti vielä Early Bird -hintaan eli 495,- euroa/jäsen! Lisäksi toinen tai useampi jäsen samasta organisaatiosta 395,- euroa/jäsen. Ilmoittautuessa merkitse lisätiedot -kohtaan koodi: ”Pääsiäistarjous”.

Kevätseminaari järjestetään 10.5.2022 Radisson Blu Seaside hotellissa Helsingin Ruoholahdessa. Seminaari järjestetään hybridinä (paikalla olo / etäosallistuminen). Tilanteen vaatiessa muutamme tapahtuman kokonaan etänä pidettäväksi = striimatuksi.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Sisäisen tarkastuksen ammattilaisten ja aihepiiristä kiinnostuneiden kevätseurannan keskeinen merkki, Sisäiset tarkastajat ry:n kevätseminaari lähestyy kohinalla. Tämän kevään seminaari tarjoilee jälleen monipuolisen ohjelman ja mahdollisuuden päivittää tilannekuvaa toimintaympäristön osalta sekä täydentää työkalupakkia uusilla näkökulmilla konkreettiseen tarkastustyöhön. Tilannekuvan ymmärtäminen on edellytys merkitykselliselle tarkastustoiminnalle. Tilannekuvaan vaikuttavat niin ympäröivän maailman uhat ja mahdollisuudet, kuin yhteisömme sisältä kumpuavat tavoitteet ja riskit. Käymme seminaarissa lävitse tämän hetken kriittisiä muutosvoimia, kuten vastuullisuutta ja informaatiovaikuttamista, sekä runsaasti erilaisia tarkastajien konkreettisia käytännön esimerkkejä siitä, miten tarkastamista voi omassa ympäristössään kehittää esim. sisäisen valvonnan tason arvioinnissa, data-analytiikkaa ja riskiarviotyökalua hyödyntämällä.

VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ:

Tämän tapahtuman viimeinen ilmoittautumispäivä on 2.5., jonka jälkeen voit kysyä paikkoja seminaariin suoraan toimistolta (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

PERUUTUSEHDOT:

Viimeinen kuluton peruutuspäivä tähän seminaariin on 4.4.2022! Jos ilmoittautuminen perutaan 4.4. jälkeen tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko osallistumismaksun.

4.4. jälkeen mahdolliset muutokset osallistumistapaan (etänä/läsnä) toivotaan viimeistään 25.4. mennessä.

Mikäli olet itse estynyt osallistumaan, voit myös kuluitta vaihtaa ilmoittautumisesi tilalle toisen henkilön (Huom. jäsen jäsenen tilalle).

Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia aktiivisesti. Seminaari pidetään tilanteen vaatiessa kokonaan striimattuna. Kaikki ilmoittautumiset muutetaan tällöin automaattisesti etäosallistumisiksi.

CPE-PISTEET: 7

 

Aikataulu

10.05.2022

08:30

Linjojen avaaminen / kahvit (paikalla tai virtuaalisesti)

08:50

Tilaisuuden avaus

09:00

Key Note: Kremlin informaatiosodankäynti turvallisuusuhkana – ja näin siihen voi vastata

Jessikka Aro

09:30

Kysymyksiä Jessikka Arolle

09:40

Key Note: ESG hallituksen näkökulmasta

 • Missä ollaan?
 • Minne ollaan menossa?
 • Vaatimukset kasvavat!

Tero Ojanperä, Silo AI

10:10

Kysymyksiä Tero Ojanperälle

10:20

Tauko

10:35

Sparrauksella lisää yhteistyötä ja kokemustenvaihtoa!

 • Miten sparraus sai alkunsa?
 • Nostoja sparriagendalta: tarkastus- ja varmistustoiminnan riskiperusteisuus, kattavuus ja vaikuttavuus
 • Onks tästä mitään hyötyä?
 • Uusi IIAn pienryhmä: Pienet tarkastusorganisaatiot

Minna Hynninen, Fellow Pankki Oyj ja Jari Järvinen, Fennia

11:05

Kysymyksiä Minna Hynniselle ja Jari Järviselle

11:15

Datan rooli UPM:n sisäisessä tarkastuksessa

 • Momentum datalle: yhtiön strateginen kehitystyö ja Covid-19
 • Data osana sisäisen tarkastuksen strategiaa ja arkipäivää
 • Data hankkeiden (EPIC) vaatimukset, hyödyt ja opit

Johanna Salo, UPM

11:50

Kysymyksiä Johanna Salolle

12:00

Lounastauko

13:00

Speed Dating

 • kokemusten ja mielipiteiden vaihto sisäisen tarkastuksen ajankohtaisista aiheista ja seminaaripuheenvuoroista satunnaisten kollegojen kanssa
 • etäosallistujat keskustelevat pienryhmissä Teamsissa  samoista aiheista
13:30

Tauko

13:40

Sisäisen valvonnan tason arviointi erilaisissa organisaatioissa

 • Sisäisen valvonnan tason arviointi sisäisen tarkastuksen ammattistandardeissa
 • Sisäisen valvonnan tila valtion virastojen ja laitosten toimintakertomuksessa
 • Riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan tilan arvioinnin vaatimukset rahoituslaitoksissa
 • Miten erilaisissa organisaatioissa toteutetaan sisäisen valvonnan tason arvioinnista annettavaa lausumaa

Thomas Forstén, Sanoma, Heli Iirola, Valtiovarainministeriö ja Sari Ojala, Hypoteekkiyhdistys.

14:20

Kysymyksiä Thomas Forsténille, Heli Iirolalle ja Sari Ojalalle

14:30

Tauko

15:00

Työkaluja vastuullisuuden tarkastamiseen – GRI Standards suurennuslasina

 • vastuullisuuden tarkastaminen; käytännön kokemukset
 • huomisen vaatimukset: EU:n asetusten ja taksonomian voimaantulo
 • GRI Standards tarkastajan suurennuslasina: raportointimallin tärkeimmät kohdat
 • vastuullisuus kilpailuetuna: mikä on sisäisen tarkastuksen rooli?

Laura Puronen, VTT ja Timo Rantanen, Rauta Sustainability Service

15:35

Kysymyksiä Laura Puroselle ja Timo Rantaselle

15:45

Riskiarviotyökalun hyödyntäminen sisäisen tarkastuksen hankesuunnittelussa

 • Tarkastusavaruuden ja pisteytyskriteeristön muodostaminen riskiarvion pohjaksi
 • Riskiarvion tulosten validointi, tulkinta ja kalibrointi
 • Mekaanisen pisteytysmallin vajavaisuudet ja muun informaation hyödyntäminen päätöksenteossa
 • Riskiarvion jatkuva päivittäminen ja ylläpito

Panu Peltola, Suomen Pankki

16:30

Kysymyksiä

16:40

Seminaarin päätössanat

16:50

Seminaari päättyy

Puhujat

Jessikka Aro

Jessikka Aro

Jessikka Aro (YTM) on kansainvälisesti palkittu Yleisradion toimittaja ja tietokirjailija. Aro on erikoistunut Venäjään, ekstremismiin ja informaatiosodankäyntiin. Hänen kirjoittamansa bestseller Putinin trollit on käännetty usealle kielelle ja juuri julkaistu Yhdysvalloissa. Jessikka kiertää kansainvälisiä areenoita kouluttamassa ihmisiä tunnistamaan demokratialle myrkyllisiä ja turvallisuutta uhkaavia Venäjän somepropagandatekniikoita. Hän on puhunut mm. Britannian parlamentissa, Yhdysvaltojen kongressissa sekä Twitterin, Facebookin ja Googlen pääkonttoreissa.

Tero Ojanperä

Tero Ojanperä

Tero Ojanperä on pohjoismaiden suurimman tekoäly-yrityksen Silo AI:n hallituksen puheenjohtaja ja perustajaosakas. Hän toimii myös työelämäprofessorina Aalto-yliopistossa. Hän on Finntraffic Oy ja Betolar Oyj:n hallituksen puheenjohtaja sekä OP Osuuskunnan ja Siili Solutions Oyj:n hallituksen jäsen.Hän on aiemmiin toiminut DNA:n, Veikkauksen ja Bittiumin hallituksen jäsenenä. Vuodet Nokian teknologia- ja strategiajohtajana toivat hänelle kokemusta globaalin liiketoiminnan rakentamisesta sekä menestyneen suuryrityksen muutoshaasteista. Fast Company lehti on valinnut Teron yhdeksi maailman liiketoiminnan luovimmista henkilöistä ja World Economic Forum valitsi hänet arvostetuksi Young Global Leaderiksi.

Johanna Salo

Johanna Salo

Johanna Salo (CIA, HHJ) työskentelee UPM:llä tarkastusjohtajana, vastuualueinaan UPM Communcation Papers, Plywood ja Stakeholder Relations.
Johannalla on monipuolinen tausta UPM:llä eri bisnesten ja funktioiden vastuutarkastajana, sekä kehitysrooleista mm. globaaleissa projekteissa ja toisen puolustuslinjan sisäisen valvonnan tehtävissä.

Thomas Forstén

Thomas Forstén

KTM Thomas Forstén (CIA, CRMA) on Sanoma-konsernin Sisäisen tarkastuksen johtaja. Aiemmin hän on vastannut mm. Lemminkäisen, YIT:n ja Veikkauksen sisäisestä tarkastuksesta. Yli 15 vuoden sisäisen tarkastuksen kokemuksen lisäksi Thomaksella on kokemusta myös sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta.

Heli Iirola

Heli Iirola

Heli Iirola (CIA, CFE) toimii valtiovarainministeriön sisäisenä tarkastajana sekä ministeriöiden välisen sisäisen tarkastuksen jaoston puheenjohtajana. Aiemmin Heli on työskennellyt tarkastustehtävissä ulkoministeriössä, Helsingin kaupungilla sekä KPMG:llä. Heli on ACFE Finlandin hallituksen jäsen ja Sisäiset tarkastajat ry:n koulutustoimikunnan jäsen.

Sari Ojala

Sari Ojala

KTM Sari Ojala, CIA, CCSA on Suomen Hypoteekkiyhdistyksen tarkastusjohtaja. Aiemmin hän on toiminut mm. LähiTapiolassa tarkastuspäällikkönä ja Ernst & Youngilla senior internal auditorina.
Sarilla on vahva kokemus sisäisestä tarkastuksesta ja hän on luennoinut mm. sisäisestä valvonnasta, sisäisestä tarkastamisesta ja prosessien kuvaamisesta.

Jari Järvinen

Jari Järvinen

Jari Järvisellä (MBA) on yli 20 vuoden kokemus finanssialan eri tehtävistä. Jari on työuransa ensimmäiset 10 vuotta toiminut instituutiovarainhoidon eri tehtävissä (mm. riskienhallinta), jonka jälkeen hän on toiminut sisäisenä tarkastajana sekä sisäisen tarkastuksen johtajana Fennia-konsernissa. Nykyään Jari työskentelee Fennia-konsernin riskienhallintajohtajana vastaten 2. linjan toiminnasta. Työtehtävien lisäksi Jari on osallistunut Sisäiset tarkastajat ry:n toimintaan ja on jäsenenä yhdistyksen hallituksessa. Jari uskoo yhteistyöhön ja siihen, että rakentavalla dialogilla ja kirkkaalla roolituksella on mahdollisuus rakentaa entistä luotettavampia sisäisen valvonnan kokonaisuuksia.

Minna Hynninen

Minna Hynninen

Minna Hynniselle (KTM, CISA) on kertynyt yli 20 vuoden kokemus tarkastuksesta, Fellow Pankin tarkastusjohtajana vuodesta 2022, Evlin tarkastusjohtajana vuosina 2014 - 2021, ja sitä ennen IT-tarkastajana Keskossa ja Sampo Pankissa (nyk. Danske Bank) ja konsulttina KPMG:llä ja Control Consulting Oy:llä. Työuran ensimmäiset 10 vuotta Minna toimi järjestelmäasiantuntijana ja projektipäällikkönä Tietotehtaalla (nyk. TietoEVRY). Työtehtävien ohella Minna on osallistunut Sisäiset tarkastajat ry:n ja ISACA Finlandin toimintaan, ja ollut jäsenenä molempien yhdistysten hallituksissa. Hänen sydäntään lähellä on riski- ja kontrollitietoisuuden lisääminen yhteistyössä yli linjojen ja organisaatiorajojen.

Timo Rantanen

Timo Rantanen

Timo Rantanen, Rauta Sustainability Services, on yksi Suomen kokeneimpia vastuullisuusasiantuntijoita. – Minulla on ollut ilo olla mukana niin Suomen suurimpien pörssiyritysten kuin vakaimpien perheyritysten vastuullisuuden strategian sekä -markkinoinnin asiantuntijana. Pitkä ura vastuullisuuden parissa on antanut ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä suomalaisen yrityskentän muutos vastuullisuuden saralla.

Laura Puronen

Laura Puronen

Laura Puronen on sisäinen tarkastaja, vastuualueena Teknologian tutkimusyhtiö VTT Oy + tyttäret. Lauran sydäntä lähellä ovat eettisyys, compliance ja yritysvastuuasiat. Hän on kehitysorientoitunut pragmaatikko.

Panu Peltola

Panu Peltola

Panu Peltola (CIA) työskentelee Suomen Pankissa sisäisenä tarkastajana. Aiemmin hän on toiminut sisäisen tarkastuksen tehtävissä ja tilintarkastajana EY:llä. Panu on erikoistunut analytiikkaratkaisujen kehittämiseen sisäisen tarkastuksen tarpeisiin. Lisäksi hänellä on kokemusta sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta.

Tulevat tapahtumat