Liiketoiminnan jatkuvuus ja kriisiviestintä

Kurssi

Aika

25.04.2017 13:30 - 25.04.2017 17:00

Paikka

Radisson Blu Plaza, Helsinki

Hinta

Jäsenet: 260
Muut: 310

Kurssin kuvaus

Liiketoiminnan jatkuvuussuunnitelma ja kriisiviestintävalmius on riskitietoisen organisaation keskeinen varautumismekanismi. Pääosin voidaan todeta, että organisaation toimintakyky on verrannollinen prosesseja varten räätälöityjen IT-palvelujen käytettävyyteen organisaation eri tasoilla. Normaalioloissa tämä johtaa tiedon hyvään hallintaan ja eheytymiseen, tiedon parempaan saatavuuteen ja kokonaisuutena toiminnan tehostumiseen. Jatkuvuuden turvaaminen on varautumista IT-palvelujen saatavuuden tai käytettävyyden laajaan häiriötilanteeseen.

Miten suunnittelu kannattaa aloittaa? Tärkeitä elementtejä ovat järjestelmän käytettävyyden menettämisestä aiheutuvan toimintavaikutusten tunnistaminen, näihin varautuminen jatkuvuussuunnitelmin, kriisitilanteen hallinta ja ne käytännön toimet, joilla järjestelmän toiminnallisuudet ja tietovirrat palautetaan mahdollisimman nopeasti hyväksyttävälle palvelutasolle – johtuipa häiriötilanne sitten vaikkapa kyberhyökkäyksestä tai sähkökatkoksesta.

Tässä tilaisuudessa käydään kiinni käytännönläheisesti Puolustusvoimien parhaisiin jatkuvuussuunnittelun käytäntöihin mahdollistaen interaktiivisesti keskustelun osallistujien kanssa – tämä tarjoaa jatkuvuussuunnitelmia laativille ja tarkastaville arvokkaan, prosessilähtöisen ja järjestelmäkeskeisen näkökulman laajaan aihepiiriin.

Laadukas liiketoiminnan jatkuvuussuunnitelma integroituu tiiviisti IT-palvelujen toipumis- ja palautumiskäytäntöihin, sekä hyvin hallittuun kriisiviestintään yli organisaatiorajojen. Tule mukaan ajankohtaiseen iltapäiväseminaariin oppimaan ja verkostoitumaan.

CPE-pisteet: 4

Aikataulu

25.04.2017

13:30

Ilmoittautuminen ja kahvit

14:00

Avauspuheenvuoro, Vesa Putula, Sisäiset tarkastajat ry:n koulutustoimikunta

14:05

Prosessien jatkuvuus järjestelmänäkökulmasta, käytännön esimerkki Puolustuvoimien prosessien jatkuvuussuunnittelusta ja palvelutuotannon integroimisesta, Mikko Larikka

15:30

Kahvitauko ja verkostoitumista

15:50

Käytännön kokemuksia yhtiöiden kriisinhallinnasta ja kriisiviestinnästä, Hanna Laakso

16:55

Yhteenveto ja seminaarin päätös, Vesa Putula

17:00

Verkostoitumista & pientä purtavaa ”Progress Through Sharing” hengessä

Puhujat

Mikko Larikka, Senior IT Risk Analyst/GRC Specialist, Nixu Oy

Mikko toimii jatkuvuudenhallinnan asiantuntijana PV:n SAP Business Suite, Business Intelligence ja Enterprise Portal järjestelmille. Roolissaan Mikko on kehittää keskeisiä toipumisstrategioita ja näihin liittyviä järjestelmävaatimuksia sekä tukee näihin liittyvää muutoshallintaa.

Hanna Laakso, Hanna Laakso, Councel, Borenius Attorneys Ltd

Tulevat tapahtumat