Mitä lukujen takana todella on – Taloudellisen raportoinnin ongelmakohtia ja riskejä

Kurssi

Aika

08.10.2019 08:30 - 08.10.2019 16:00

Paikka

Original Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100 Helsinki

Hinta

Jäsenet: Early Bird -hinta 8.8.2019 asti 395€ + alv
9.8.2019 lähtien 545€ + alv
Toinen tai useampi osallistuja samasta organisaatiosta 395€ + alv / hlö
Muut: 695€ + alvHuom. 23.9. jälkeen voit kysellä paikkoja koulutukseen suoraan IIA Finland:in toimistolta: sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi

Kurssin kuvaus

Huom. 23.9. jälkeen voit kysellä paikkoja koulutukseen suoraan IIA Finland:in toimistolta: sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi

Tässä koulutuksessa keskitytään niihin taloudellisen raportoinnin ongelmakohtiin, jotka jäävät väärinkäytösten ulkopuolelle, eli siihen miten lukuja voidaan käsitellä oman edun (bonusten laskenta) tai oman yksikön edun (tavoitteissa pysyminen tai tunnuslukujen parantelu) saavuttamiseksi tai miten tulo- ja kuluerät saadaan pysymään budjetissa. Toinen käsiteltävä ongelma-alue ovat paikallisen ja konserniraportoinnin erot ja miten niitä voi käyttää tarkoitushakuisesti hyväkseen.

Voit lukea lisää kurssiin liittyvästä aiheesta Syynissä-artikkeleista: Syyskuu 1/2019 – Earnings management & Syyskuu 3/2019 – Impression management

Viime vuotisia palautteita:

”Erinomainen kurssipäivä!”, ”Oikein hyvä ja selkeä kokonaisuus.”, ”Hyvä esiintyjä ja hauskat anekdootit.”

Huomioithan, että viimeinen ilmoittautumispäivä tähän koulutuskokonaisuuteen on 23.9.2019! Jos ilmoittautuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko kurssimaksun.

Kysythän paikkoja koulutukseen myös viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

CPE: 6

Aikataulu

08.10.2019

08:30

Ilmoittautuminen ja aamukahvi

09:00

Avaus ja alkusanat

09:15

Talouden raportoinnin ja käsittely taustaa, Timo Punkari

09:30

Tase-erien käsittely, Timo Punkari

10:30

Tauko

10:45

Tuloksen käsittely, Timo Punkari

11:45

Lounas

12:45

Case-esimerkkejä, Viivi Lajunen ja Tytti Saarinen

14:45

Iltapäiväkahvi

15:00

Liitetiedot ja selitykset, Timo Punkari

15:30

Konserniraportoinnin ja paikallisen kirjanpidon erot, Timo Punkari

16:00

Päivä päättyy

Puhujat

Viivi Lajunen

Viivi Lajunen

Viivi Lajunen on Forensic Risk Alliancen johtaja ja hänellä on lähes 10 vuoden kokemus vaativista taloudellisista väärinkäytöstutkinnoista, vahinkolaskelmista, compliance-tarkastuksista, konkursseihin ja saneerauksiin liittyvistä erityistarkastuksista sekä tilinpäätösten vääristelyyn liittyvistä tutkinnoista. Viivi on työskennellyt sekä yksityisellä että julkisella sektorilla ja hänellä on tuntemusta useista eri toimialoista.

Tytti Saarinen

Tytti Saarinen

Tytti Saarinen on Forensic Risk Alliancen johtaja ja sertifioitu petostutkija (CFE) omaten laajan kokemuksen väärinkäytöstutkinnoista, erityisistä tarkastuksista, velallisen erityistarkastuksista sekä taloudellisesta raportoinnista. Hänellä on kansainvälistä kokemusta eri toimialoilta ja hän on lisäksi osallistunut vaativiin tutkintoihin paikallisissa yhdistyksissä ja säätiöissä.

Timo Punkari

KHT, FCCA (Brittilläinen KHT:tä vastava pätevyys), itsenäinen asiantuntija, tilintarkastaja, sisäinen tarkastaja ja talouden projektien vetäjä, joka on urallaan toiminut erilaisissa taloushallinnon tehtävissä erilaisissa organisaatioissa useassa eri maassa ja tuntee talouden raportoinnin kaikista näkökulmista. Timo valmistelee myös väitöskirjaa Corporate Governancesta sekä tutkii vastuullista liiketoimintaa ja kehittää ja tarkastaa vastuullisuusraportointia ja sen mittaamista.

Tulevat tapahtumat