Tietosuoja -iltapäivä

Kurssi

Aika

28.02.2017 13:30 - 28.02.2017 18:00

Paikka

28.2.2017, Radisson Blu Royal, Helsinki

Hinta

Jäsenet: 260
Muut: 310

Kurssin kuvaus

Onko tarkastussuunnitelmassasi huomioitu EU:n tietosuoja-asetuksen uudistukset?

Tietosuojalainsäädäntö ja -käytännöt uudistuvat – sanktiot uusien compliance-vaatimusten rikkomisesta ovat huomattavat. Tietosuoja onkin vuosina 2016-2017 yksi tärkein sisäisen tarkastuksen painopiste.

Tietosuojariskit koskevat kaikkia – jokainen organisaatio kerää henkilötietoa henkilöstöstään ja usein myös asiakkaistaan ja muista sidosryhmistä. Henkilötietojen käsittelijöiltä ja rekisterinpitäjiltä odotetaan jatkossa uudenlaista tietosuojan toteuttamista ja riskeihin varautumista sekä nopeaa ja oikeanlaista reagointia ongelmatilanteisiin.

Tule kuulemaan Suomen kysytyimmän tietosuojan asiantuntijan Eija Warman johdolla, miten sinun tulisi huomioida tietosuojaan liittyvät vaatimukset osana sisäisen tarkastuksen suunnittelua ja toimintaa. Kerromme käytännönläheisesti, miten asetus tulee muuttamaan nykyisiä velvoitteita ja mihin asioihin panostamalla organisaatiosi voi onnistua niiden toteuttamisessa. Eijan alustuksen jälkeen sinun on mahdollisuus jäädä verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia tietosuojaan liittyvistä kysymyksistä muiden osallistujien kesken.

CPE-pisteet: 4

Aikataulu

28.02.2017

13:30

Tervetulokahvit

14:00

EU:n tietosuoja-asetuksen uudistukset

17:00

Verkostoitumista & pientä purtavaa ”Progress Through Sharing”-hengessä

18:00

Tilaisuuden päätös

Puhujat

Eija Warma, asianajaja, CIPP/E, Asianajotoimisto Castrén & Snellman

Eija Warma, asianajaja, CIPP/E, Asianajotoimisto Castrén & Snellman

Eija vastaa toimistomme henkilötietojen käsittelyyn, yksityisyyden suojaan ja tietosuojaan liittyvien toimeksiantojen hoitamisesta ja hän on yksi harvoista suomalaisista asianajajista, joka on erikoistunut pelkästään tämän alan toimeksiantojen hoitamiseen. Eijan usean vuoden kokemus, laaja-alainen kansallinen ja kansainvälinen alan tuntemus sekä työkokemus tietosuojavaltuutetun toimistosta tekevät hänestä arvostetun tietosuoja-osaajan. Kansainväliset asianajoalaa arvioivat hakemistot Chambers, Legal 500, Who’s Who Legal Internet & e-Commerce sekä Information Technology sijoittavat Eija Warman Suomen johtavien asianajajien joukkoon. Eija täyttää myös eurooppalaisen Certified Information Privacy Professional (CIPP/E) –tietosuojasertifikaatin vaatimukset.

Eija on hoitanut useita kansainvälisiä tiedonsiirtoprosesseja ja ulkoistamisjärjestelyjä, toimeenpannut tietosuojatarkastuksia ja laatinut tietosuojastrategioita sekä sisäisiä ohjeita asiakkaillemme. Eija on myös toiminut neuvonantajana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä tietomurtotapauksissa. Lisäksi Eija avustaa asiakkaitamme säännöllisesti yleisissä henkilötietojen käsittelyyn ja luovutuksiin liittyvissä kysymyksissä sekä erityisten tietotyyppien, kuten potilastietojen käsittelyssä sekä työelämän tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä.

Eija kirjoittaa aktiivisesti alan julkaisuihin tietosuojasta, ja hän on yksi syksyllä 2013 julkaistun Henkilötietojen suoja –kirjan (Talentum) kirjoittajista. Eija on myös kysytty luennoitsija henkilötietojen käsittelyyn ja yksityisyyden suojaan liittyvissä asioissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Lisäksi Eija toiminut vuodesta 2010 alkaen IAPP:n (International Association of Privacy Professionals) luottamustehtävissä.

Eija palkittiin syksyllä 2016 AlmaTalentin ’Vuoden Idea’ palkinnolla kansallisen tietosuojavastaavan koulutusohjelman käynnistämisestä. Tietosuojavastaavan koulutusohjelma on ensimmäinen laatuaan maailmassa ja Eija toimii ohjelman puheenjohtajana.