EU-taksonomia – ajankohtainen webinaari raportointivaatimuksista ja niiden vaikutuksista

Kurssi

Aika

11.03.2022 08:30 - 11.03.2022 10:15

Paikka

Webinaari

Hinta

Jäsenet: Early Bird -hinta 30.1.2022 asti 85,-€ + alv / hlö / webinaari.

31.1.2022 lähtien 105,-€+ alv / hlö / webinaari.


Muut: 135 € + alv / hlö / webinaari

Laskuttaja: Oy Inreviso Ab

Kurssin kuvaus

EU-taksonomian mukaiset tiedot on raportoitava kevennetyssä muodossaan 2021 päättyneeltä tilikaudelta ja laajamittaisina 2022 tilinpäätöksestä rahoitusalan yrityksissä ja suurissa yhtiöissä. Tämä asettaa haasteita koko organisaatiolle ja sen myötä uusia vaatimuksia myös sisäiselle tarkastukselle.

Tässä webinaarissa käydään läpi mitä piti jo esittää ja etenkin mitä vuoden 2022 osalta pitää raportoida. Näkökulma on käytännönläheinen ja painottuu siihen, mitä sisäisen tarkastuksen on otettava huomioon raportointivaatimusten osalta. Webinaarissa keskustellaan siitä, mitä tietoja pitää kerätä, miten säännöt vaikuttavat prosesseihin, kontrolleihin ja miten tietojen varmennus saadaan luotettavasti järjestettyä. Webinaarissa keskustellaan myös eri varmentajien ja tarkastajien rooleista.

Webinaari lähtee osallistujien tarpeista ja kysymyksiä ja ehdotuksia käsiteltävistä aiheista voi esittää myös ennen webinaaria.

Webinaarin vetäjät ovat alan ammattilaisia ja jotka tuntevat sääntelyn, vaaditun sisällön ja käytännön ongelmat toteuttamisessa, raportoinnissa ja tarkastamisessa perinpohjaisesti.

Tervetuloa mukaan!

********************************

Viimeinen kuluton peruutuspäivä webinaariin on 24.2.2022! Jos ilmoittautuminen perutaan ko. päivämäärää myöhemmin tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko osallistumismaksun.

Mikäli olet itse estynyt osallistumaan, voit myös kuluitta vaihtaa tilallesi toisen henkilön (esim. jäsen jäsenen tilalle).

Viimeinen ilmoittautumispäivä webinaariin on 8.3.2022. Ilmoittautumisen sulkeuduttua voit kysyä paikkoja ko. webinaariin suoraan toimistolta (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

CPE-pisteet: 2

Aikataulu

11.03.2022

08:30

Linjat avautuvat ja virtuaalikahvit

08:45

Webinaarin avaussanat

09:00

EU-taksonomia

  • Taksonomian tarkoitus ja rakenne, toimintojen luokittelu
  • Ympäristötavoitteet
  • Raportoinnin sisältö
  • Raportoinnin muotovaatimukset
  • Prosessit ja kontrollit, mittarit ja mittaaminen
  • Varmentajien ja tarkastajien roolit
  • Yhteys muuhun EU-säädöstöön
10:00

Webinaarin yhteenveto

10:15

Webinaari päättyy

Puhujat

Timo Punkari

KHT, FCCA (Brittilläinen KHT:tä vastava pätevyys), itsenäinen asiantuntija, tilintarkastaja, sisäinen tarkastaja ja talouden projektien vetäjä, joka on urallaan toiminut erilaisissa taloushallinnon tehtävissä erilaisissa organisaatioissa useassa eri maassa ja tuntee talouden raportoinnin kaikista näkökulmista. Vastuullisuusraportointiin liittyen Timo on mm. osallistunut SASB:n kolmen toimialan standardeja valmisteleviin työryhmiin sekä juuri nyt menossa olevaan EFRAG:n EU-tasoista ilmastoraportointia tutkivan työryhmän toimintaan. Tämän lisäksi hän valmistelee väitöskirjaa Corporate Governancesta sekä tutkii vastuullista liiketoimintaa ja kehittää ja tarkastaa vastuullisuusraportointia ja sen mittaamista. Viimeisin julkaistu kirjoitus on professori Jill Atkinsin toimittamassa teoksessa Around the World in 80 Species, joka käsittelee yritysten vastuuta ja osallisuutta eliölajien häviämiseen. Timon artikkeli pohtii yritysten ja ympäristöjärjestöjen ympäristöraportoinnin mittaamista ja raportoinnin perusteita ja käytettyjä standardeja.

Timo Rantanen

Timo Rantanen

Timo Rantanen, Rauta Sustainability Services, on yksi Suomen kokeneimpia vastuullisuusasiantuntijoita. – Minulla on ollut ilo olla mukana niin Suomen suurimpien pörssiyritysten kuin vakaimpien perheyritysten vastuullisuuden strategian sekä -markkinoinnin asiantuntijana. Pitkä ura vastuullisuuden parissa on antanut ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä suomalaisen yrityskentän muutos vastuullisuuden saralla.

Tulevat tapahtumat