‹ Takaisin

Apuja hyvinvointialueen sisäisen tarkastuksen järjestämiseen

Sote-uudistuksen ja hyvinvointialueiden perustamisen myötä https://valtioneuvosto.fi/-/1271139/hallituksen-esitys-sote-uudistuksesta-ja-sen-lainsaadanto-hyvaksyttiin-eduskunnassa tulee alueille perustettavaksi riippumaton sisäinen tarkastus!

HYVINVOINTIALUEIDEN SISÄISEN TARKASTUKSEN järjestämisPERIAATTEET

Päivitys 11.2.2022 – olemme julkaisseet Hyvinvointialueen sisäisen tarkastuksen järjestämisperiaatteet!

Tavoitteenamme on tukea periaatteilla sitä, että hyvinvointialueella järjestettävä sisäinen tarkastus olisi laadukas, ammattitaitoinen ja yhdenmukainen sekä avata sitä, mitä tarkoittaa laissa mainittu riippumaton sisäinen tarkastus.

Aikaisemmin tästä asiasta on kerrottu mm. viikko sitten julkaistussa oheisessa sivuiltamme löytyvässä uutisessa Hieno edistysaskel julkisen sektorin hyvän hallinnon varmistamiseksi ja julkisten varojen käytön valvonnan kehittämiseksi! | Sisäiset tarkastajat ry (theiia.fi).

Yhdistys kouluttaa mielellään sisäisen tarkastuksen ammatillisten standardien sisällöstä ja sisäisen tarkastuksen järjestämiseen liittyen. Vastaamme ja annamme mielellämme lisätietoa näihin periaatteisiin ja sisäisen tarkastuksen kysymyksiin liittyen. Yhteydenotot yhdistyksen toimistoon esim. sähköpostitse osoitteeseen sisaiset.tarkastajat@theiia.fi.

Kesäterveisin,

Sisäiset tarkastajat ry. Julkissektoritoimikunta Riikka Koivunen ja toiminnanjohtaja Kaarina Sinersalo.