‹ Takaisin

Yhdistyksemme tukee sote- ja hyvinvointialueiden ammattimaisen sisäisen tarkastuksen järjestämistä

Tarkastus- ja arviointitoimintojen järjestäminen hyvinvointialueilla

Sote-uudistuksen ja hyvinvointialueiden perustamisen myötä https://valtioneuvosto.fi/-/1271139/hallituksen-esitys-sote-uudistuksesta-ja-sen-lainsaadanto-hyvaksyttiin-eduskunnassa  alueille tulee perustettavaksi riippumaton sisäinen tarkastus.

Olemme syksyllä toteuttaneet yhteistyössä eri tarkastusyhdistysten ja VTV:n kanssa muistion: ”Tarkastus- ja arviointitoimijoiden roolit ja tehtävät hyvinvointialuekonsernissa sekä sisäisen valvonnan järjestäminen” tukeaksemme hyvinvointialueiden toiminnan valmistelua. Tämän yhteisen muistion tavoitteena on kuvata mahdollisimman selkeästi hyvinvointialueiden tarkastus- ja arviointitoimijat sekä niiden roolit ja tehtävät. Muistiossa on esitetty kootusti hyvinvointialuelaissa säädetyt tarkastustoimijoiden tehtävät sekä yksityiskohtaisempia kuvauksia tarkastustoimijoista ja tarkastustoimintaan liittyvistä suositeltavista käytänteistä. Sisäisen tarkastuksen järjestämisen osalta muistiossa tuodaan esiin mm. IPPF eli ammatillisten käytäntöjen ajatusmalli Ammatillinen ohjeistus | Sisäiset tarkastajat ry (theiia.fi) ja Sisäisen tarkastuksen Ammattistandardit standards_2017_fi.pdf (theiia.fi), jotka ohjaavat sisäisen tarkastuksen toimintaa.

Tavoitteenamme on tukea sitä, että hyvinvointialueella järjestettävä sisäinen tarkastus olisi laadukas, ammattitaitoinen ja yhdenmukainen sekä avata sitä, mitä tarkoittaa laissa mainittu riippumaton sisäinen tarkastus. Tätä tukeaksemme päivitimme kesällä aikaisemman sisäisen tarkastuksen järjestämisdokumenttimme kattamaan Hyvinvointialueen sisäisen tarkastuksen järjestämistä. Näistä asioista on kerrottu mm. heinäkuussa julkaistussa uutisessa  Apuja hyvinvointialueen sisäisen tarkastuksen järjestämiseen | Sisäiset tarkastajat ry (theiia.fi).

Yhdistys kouluttaa mielellään sisäisen tarkastuksen ammatillisten standardien sisällöstä ja sisäisen tarkastuksen järjestämiseen liittyen. Vastaamme ja annamme mielellämme lisätietoa näihin periaatteisiin ja sisäisen tarkastuksen kysymyksiin liittyen. Yhteydenotot yhdistyksen toimistoon esim. sähköpostitse osoitteeseen sisaiset.tarkastajat@theiia.fi.

Syysterveisin,

Riikka Koivunen, psta Sisäiset Tarkastajat ry, Julkissektoritoimikunta, puh +358 40 7312 444

Kaarina Sinersalo, Sisäiset Tarkastajat ry, Toiminnanjohtaja, puh +358 50 325 7255 tai sähköposti kaarina.sinersalo@theiia.fi