Talouden raportoinnin keskeiset ongelmakohdat kriisiaikoina

Kurssi

Aika

20.01.2021 08:30 - 20.01.2021 16:30

Paikka

Radisson Blu Royal, Runeberginkatu 2, 00100 Helsinki

Hinta

Jäsenet: Early Bird -hinta 20.11.2020 asti 395€ + alv
21.11.2020 lähtien 545€ + alv
Toinen tai useampi osallistuja samasta organisaatiosta 395€ + alv / hlö
Muut: 695€ + alv

Huom. 5.1. jälkeen voit kysellä paikkoja koulutukseen suoraan IIA Finland:in toimistolta: sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi

Laskuttaja: Oy Inreviso Ab

Kurssin kuvaus

Huom. Kurssille on myös etäosallistumismahdollisuus. Mikäli kokoontumisrajoitukset estävät lähikoulutuksen järjestämisen, niin koulutus järjestetään kokonaan etänä. Huom. 5.1. jälkeen voit kysellä paikkoja koulutukseen suoraan IIA Finland:in toimistolta: sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi

Talouden raportoinnin ymmärrettävyys perustuu paljolti sen jatkuvuuteen, ennakoitavuuteen ja vertailukelpoisuuteen. Kriisiaikoina näiltä ominaisuuksilta katoaa usein pohja ja raportoinnin lukeminen ja sisällön ymmärtäminen käy vaikeammaksi. Kriisit antavat myös normaaliaikoja enemmän mahdollisuuksia esittää raportointia halutulla tavalla eli tarkoituksella käsitellä sitä raportoijalle sopivan sisältöiseksi ja näköiseksi.

Tässä koulutuksessa keskitytään niihin taloudellisen raportoinnin ongelmakohtiin, jotka jäävät väärinkäytösten ulkopuolelle perehtymällä siihen miten lukuja voidaan käsitellä oman edun (bonusten laskenta) tai oman yksikön edun (tavoitteissa pysyminen tai tunnuslukujen parantelu) saavuttamiseksi tai miten tulo- ja kuluerät saadaan pysymään budjetissa. Koulutuksessa käydään myös läpi sitä miten luvut muuttuvat kriisiaikoina, miten olosuhteiden äkillisesti muuttuessa raportoinnin kiinnepisteitä voi määrittää ja miten käsittelytapoja voi kriisiaikoina käyttää raporttien kaunistelemiseksi.

Koulutus sopii erityisesti niille, joiden talouden osaaminen ja kokemus ei ole kovin syvällistä, mutta myös talouden ammattilaiset saavat siitä näkökohtia ja apua raporttien lukemiseen ja tulkintaan.

Voit lukea lisää kurssiin liittyvästä aiheesta Ajankohtaisista artikkeleista: Syyskuu 1/2019 – Earnings management & Syyskuu 3/2019 – Impression management

Huomioithan, että viimeinen ilmoittautumispäivä tähän koulutuskokonaisuuteen on 5.1.2021! Jos ilmoittautuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai ilmoittautumista ei peruuteta, niin veloitamme molemmissa tapauksissa koko kurssimaksun.

Kysythän paikkoja koulutukseen myös viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen (sisaiset.tarkastajat(at)theiia.fi).

CPE: 7

Aikataulu

20.01.2021

08:30

Aamukahvi

09:00

Päivän avaus ja tavoitteet

09:15

Taloudellisen raportoinnin perusasiat ja periaatteet

Timo Punkari

09:45

Kriisit talouden raportoinnissa

Timo Punkari

10:15

Kahvi ja verkostoituminen

10:30

Miten taloudellisia lukuja luetaan ja tulkitaan

  • Case-esimerkkejä raportoinnin sisällöstä ja käsittelystä

Timo Punkari

11:30

Lounas ja verkostoituminen

12:30

Varoitusmerkit kriisiaikoina

  • Case-esimerkkejä konkursseista ja yrityssaneerauksista

Ville Vasama

14:00

Kahvi ja verkostoituminen

14:30

Kriisien aiheuttamat riskit ja seuraukset talouden raportoinnissa

  • Case-esimerkkejä kriisien vaikutuksista talouden raportointiin

Timo Punkari

16:00

Yhteenveto ja keskustelua

16:30

Päivä päättyy

Puhujat

Timo Punkari

KHT, FCCA (Brittilläinen KHT:tä vastava pätevyys), itsenäinen asiantuntija, tilintarkastaja, sisäinen tarkastaja ja talouden projektien vetäjä, joka on urallaan toiminut erilaisissa taloushallinnon tehtävissä erilaisissa organisaatioissa useassa eri maassa ja tuntee talouden raportoinnin kaikista näkökulmista.

Ville Vasama

Ville Vasama

Insolvenssimenettelyissä kuten konkursseissa ja yrityssaneerauksissa tehtäviin erityistarkastuksiin erikoistunut KHT-tilintarkastaja ja IFRS-/konsernilaskenta-asiantuntija, joka on toiminut tilintarkastustehtävien lisäksi myös taloushallinnon tehtävissä erilaisissa organisaatioissa.

Tulevat tapahtumat